Kupno laptopa

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
kedarg
Obywatel

Kupno laptopa

Post autor: kedarg »

Witam. Jako, że regularnie czytam to forum i w nie jednej sprawie już pomogliście to i ja Was o pomoc poproszę. Otóż mój kuzyn chciał, żebym mu pomógł w zakupie laptopa, a chce żeby był zadowolony :D Więc dlatego tu pisze. Wiem, że nie dawno było poruszany podobny temat, jednak nie znalazłem w nim nic odpowiedniego. Komputer do jakiś ekstremalnych rzeczy wykorzystywany nie będzie, raczej do internetu, gier, filmów, itp.

Chciał też by miał dwurdzeniowy procek (podobno dużo lepszy niż jedno), windows XP lub 7 (tylko nie VISTA!) i kamere (ale kamere dobrej jakości za 50zł kupi, więc to nie problem)

Przedział cenowy: 1200 - 1600 PLN

Liczę na Waszą pomoc i z góry dzięki za fatygę :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

kedarg, jak dwurdzeniowy to 7, zresztą XP to teraz tylko na netbookach.
Ekstremalna rzecz dla laptopa to właśnie gry, do gier służy konsola albo PieCyk, obawiam się, że w tym przedziale cenowym nie kupisz laptopa na którym pograsz w nowsze w gierki.

Zwróć uwagę na pamięć karty graficznej, najlepiej, żeby była dedykowana a nie współdzielona.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

kedarg pisze:raczej do internetu, gier, filmów
no to właśnie jest ekstremalne wykorzystanie, chyba że gry typu "saper".
Za tą cenę czegoś do gier nie kupisz - szans nie ma.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Nie zapominajcie dodać, ze mówicie o grach nowych/najnowszych. Gry 3-letnie już będą chodzić bez problemu... a u mnie na piecyku nie ; P Nie demonizujcie ; )

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Keleos, nie z kartą zintegrowaną, 3-letnie gry wymagają pixel shaderów, których integra nie ma, wiem bo sam się naciąłem kupując gry a mam właśnie lapka.

Autor tematu
kedarg
Obywatel

Post autor: kedarg »

Pisząc, że do gier miałem na myśli gry starsze typu fifa 07 czy medal of honor :-> A one zbyt dużych wymagań nie mają.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

http://allegro.onet.pl/item1167222526_s ... 64bit.html
Kup tego niezle hula tylko cena zdecydowanie wyższa

ODPOWIEDZ