[ tarnow] Haracz na kościół
-
Autor tematu - Prytan
[ tarnow] Haracz na kośció³
Czy według Was za chodzenie do kościoła trzeba płaciè? Chodzi w szczególności o całoroczne dobrowolno musowe opłaty budowlane :-)
po co Ci to wiedzieć? Im mniej wiesz tym dłużej żyjesz
redakcjazh, Tak jak już kilka razy powiedziałem, i jeszcze raz powtórzę - bycie katolikiem jest dobrowolne, tak jak dobrowolne są ofiary na kościół (chociaż tu nie do końca, bo jako parafianie jesteśmy zobligowani przez V przykazanie kościelne do łożenia na utrzymanie swojej parafii). Ale jak nie masz - to nie dajesz, i nikt . Sprawa jest prosta jak budowa cepa.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Re: Haracz na kośció³
Wejście smokaredakcjazh pisze:Czy według Was za chodzenie do kościoła trzeba płaciè? Chodzi w szczególności o całoroczne dobrowolno musowe opłaty budowlane :-)
Adam trafnie opisał sytuację. Afery i sensacji tutaj nie znajdziesz póki dafi33 vel Kulfon lub gościu pod nowym nickiem się nie pojawi.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
Autor tematu - Prytan
już Ci mówie skąd. Znajomy pokazał mi z tamtego roku pismo od księdza D nakazujące uregulowanie zaległych opłat, a inaczej sprawe skieruje do komornika. A twórcy wyższych postów osãdzających mnie o napychanie portfela takimi wpisami, hmmm ciekawe.... a i na portalu takich artykułów czyli sensacji z tanich brukowcõw nie umieszczam.
po co Ci to wiedzieć? Im mniej wiesz tym dłużej żyjesz
-
- Archont
-
Autor tematu - Prytan
-
- Archont