Miejsca do natychmiastowej wycinki krzewów - zgłoszenia
Miejsca do natychmiastowej wycinki krzewów - zg³oszenia
Mamy wątek o dziurach i fajną mapkę zrobioną przez Goscinnego, za co Mu dziękuję.
Jeżdżąc dużo po mieście widzę problem innej natury. Żywopłoty, krzewy i drzewa rosnące w pasach drogowych, w większości przypadków nasadzone przez sąsiadów posesji bez zgody zarządcy drogi. W większości przypadków które mam na myśli skutecznie zasłaniają widoczność na skrzyżowaniach ze ścieżkami rowerowymi, chodnikami i często również z ulicami.
Ze swojej strony wypowiedziałem wojnę tym zaroślom na terenie Krzyża. Pierwsze sukcesy już mam pomimo nowych wrogów w postaci sadzących mieszkańców. Ale, co tam. Wisi mi to.
Goscinny, podejmiesz wyzwanie zrobienia takiej mapy?
Jeżdżąc dużo po mieście widzę problem innej natury. Żywopłoty, krzewy i drzewa rosnące w pasach drogowych, w większości przypadków nasadzone przez sąsiadów posesji bez zgody zarządcy drogi. W większości przypadków które mam na myśli skutecznie zasłaniają widoczność na skrzyżowaniach ze ścieżkami rowerowymi, chodnikami i często również z ulicami.
Ze swojej strony wypowiedziałem wojnę tym zaroślom na terenie Krzyża. Pierwsze sukcesy już mam pomimo nowych wrogów w postaci sadzących mieszkańców. Ale, co tam. Wisi mi to.
Goscinny, podejmiesz wyzwanie zrobienia takiej mapy?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Prytan
Odkopuję
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/9 ... ,id,t.html
Gmina Tarnów według mnie wygląda dużo ładniej od Tarnowa. Ja nie pamiętam, żebym widział jakieś zasadzone drzewo w Tarnowie( centrum) lub okolicach. Drzewa na pewno upiękniają ulice, jednak nie może być ich za dużo z jednym miejscu ( możliwość wypadku lub zerwania lini) i też za mało ( na ulicy nowodąbrowskiej jest coraz to mniej drzew, może 3 i 4 na całej drodze i dlatego ta ulica wygląda coraz gorzej.
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/9 ... ,id,t.html
Gmina Tarnów według mnie wygląda dużo ładniej od Tarnowa. Ja nie pamiętam, żebym widział jakieś zasadzone drzewo w Tarnowie( centrum) lub okolicach. Drzewa na pewno upiękniają ulice, jednak nie może być ich za dużo z jednym miejscu ( możliwość wypadku lub zerwania lini) i też za mało ( na ulicy nowodąbrowskiej jest coraz to mniej drzew, może 3 i 4 na całej drodze i dlatego ta ulica wygląda coraz gorzej.
-
- Rhetor
Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym na „Wycięcie drzew i krzewów znajdujących się na gruntach stanowiących własność Gminy Miasta Tarnowa, w tym w pasach drogowych”
część nr 1 – wycięcie 289 szt. drzew i 286 m2 krzewów, w tym frezowanie 156 pni drzew do głębokości 20 cm poniżej poziomu powierzchni, wywóz urobku oraz nawiezienie ziemi urodzajnej w miejsce usuniętych pni - szczegółowy wykaz drzew i krzewów przewidzianych do usunięcia zawiera załącznik nr 6,
część nr 2 – wycięcie 37 szt. drzew w obiekcie wpisanym do rejestru zabytków, w tym frezowanie 37 pni do głębokości 20 cm poniżej poziomu powierzchni, wywóz urobku oraz nawiezienie ziemi urodzajnej w miejsce usuniętych pni - szczegółowy wykaz drzew przewidzianych do usunięcia zawiera załącznik nr 7 (obiekt wpisany do rejestru zabytków).
http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/za ... ka=1078569
część nr 1 – wycięcie 289 szt. drzew i 286 m2 krzewów, w tym frezowanie 156 pni drzew do głębokości 20 cm poniżej poziomu powierzchni, wywóz urobku oraz nawiezienie ziemi urodzajnej w miejsce usuniętych pni - szczegółowy wykaz drzew i krzewów przewidzianych do usunięcia zawiera załącznik nr 6,
część nr 2 – wycięcie 37 szt. drzew w obiekcie wpisanym do rejestru zabytków, w tym frezowanie 37 pni do głębokości 20 cm poniżej poziomu powierzchni, wywóz urobku oraz nawiezienie ziemi urodzajnej w miejsce usuniętych pni - szczegółowy wykaz drzew przewidzianych do usunięcia zawiera załącznik nr 7 (obiekt wpisany do rejestru zabytków).
http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/za ... ka=1078569
Z tego co wiem chodzi o trzy drzewa rosnące w pasie drogowym, nad samym rowem a których opadające liście są powodem blokowania wlotu do studni zbiorczej wód deszczowych przy MT z Kalkuty. Moim zdaniem wysłanie dwóch cieciów w czasie opadania liści oraz dwa razy w roku speców od wykoszenia rowu sprawę by załatwiło.green123 pisze:Czyli jeżeli dobrze patrze, to zostaną wycięte prawię wszystkie drzewa na ulicy nowodąbrowskiej.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Do wycięcia jest na pewno żywopłot na wyjeździe z parkingu pod Curie, ostatni delikatnie się tocząc ledwo uniknąłem wjazdu z drzwiami rowerzysty jadącego chodnikiem od strony Słonecznej, Zobaczyłem go dopiero metr od drzwi bo go te krzaki zasłaniają a podjechać trzeba, żeby było widać cokolwiek od lewej.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD