Chcą zablokować Mościce - mieszkańcy mają dość Tirów
Chcą zablokować Mościce - mieszkańcy mają dość Tirów
http://tarwizja.pl/index.php/wiadomosci ... dosc-tirow
jak w temacie.
moje pytanie brzmi - czy nie można, np wprowadzić ograniczenia dla samochodów ciężarowych na ulicy Czerwonych Klonów od chemicznej do Kwiatkowskiego? i skierować ruch ciężarowy na ciąg chemiczna Kwiatkowskiego. ( chyba nie muszę mapki wklejać ? )
za:
mniejszy ruch w okolicy największego osiedla w Mościcach
przeciw
na chemicznej tez mieszkają ludzie ( ale dużo mniej )
ok 15 - 20 domów
albo inne rozwiązanie.
poprawić oznakowanie informujące kierowców ciężarówek jak mogą dostać się w kierunku bramy towarowej na azoty omijając to skrzyżowanie w obie strony.
dla nich jechać chemiczna imo byłoby lepiej bo ominą korek na światłach. ale jest problem z skrzyżowaniem Kwiatkowskiego chemiczna. czasem ciężko się z chemicznej na wprost przedostać szczególnie w godzinach szczytu. można by np dać chemicznej pierwszeństwo puki nie powstanie rondo.
to jest tylko luźny pomysł.
jak w temacie.
moje pytanie brzmi - czy nie można, np wprowadzić ograniczenia dla samochodów ciężarowych na ulicy Czerwonych Klonów od chemicznej do Kwiatkowskiego? i skierować ruch ciężarowy na ciąg chemiczna Kwiatkowskiego. ( chyba nie muszę mapki wklejać ? )
za:
mniejszy ruch w okolicy największego osiedla w Mościcach
przeciw
ok 15 - 20 domów
albo inne rozwiązanie.
poprawić oznakowanie informujące kierowców ciężarówek jak mogą dostać się w kierunku bramy towarowej na azoty omijając to skrzyżowanie w obie strony.
dla nich jechać chemiczna imo byłoby lepiej bo ominą korek na światłach. ale jest problem z skrzyżowaniem Kwiatkowskiego chemiczna. czasem ciężko się z chemicznej na wprost przedostać szczególnie w godzinach szczytu. można by np dać chemicznej pierwszeństwo puki nie powstanie rondo.
to jest tylko luźny pomysł.
(...) Szukam stylu zmieszany z tłumem, robiąc to co wydaje mi się że robić umiem (...)
Dodaj do tego jeszcze szkołę (są tam dwie pary spowalniaczy), kościół i praking podczas zawodów żużlowych.Phoenix pisze:przeciw
ok 15 - 20 domów
Pomysł nie do zrealizowania - wszyscy pracujący w Tarnowie a mieszkający np. za Dunajcem rozstrzelaliby tego który wydałby taką decyzję.Phoenix pisze:... można by np dać chemicznej pierwszeństwo puki nie powstanie rondo
Dobre rozwiązanie skierować Chemiczną ciężki ruch ale najpier musi powstać rondo na skrzyżowaniu z Kwiatkowskiego.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
Panowie ja mam taką propozycje. Skoro tzw. TIR-y tak wszystkim przeszkadzają to proponuje aby zlikwidować wszystkie firmy transportowe w Polsce i będzie spokój. TIR-y na tory i wtedy będziemy mieć super spokój i bezpieczeństwo. Każdy sobie kupi konia i dorożkę i będzie ekologiczny i cichy transport.
Ja rozumie że tam ludzi mieszkają ale oni nie urodzili się wczoraj. Tamtędy TIR-y już jeżdżą od ponad 20 lat i teraz dopiero im zaczęło to przeszkadzać???
Niestety ale bez TIR-ów to zdechniemy z głodu. Dla mościć nie ma alternatywy drogowej. Za chwilę odezwą się mieszkańcy Ostrowa, Kępy Bogumiłowickiej że im TIR-y z A4 rozjeżdżają drogę i ją zablokują. JP II będzie zamknięte dla TIR-ów.
Skończy się to tym że w Tarnowie zostanie seminarium duchowne i kościoły, bo nikt towaru do hurtowni nie dowiezie. Zaczynamy powoli wpadać w jakąś paranoje. O hurtowniach i dojeździe do co są w mieście trzeba było myśleć 15 lat temu jak je budowali że kiedyś ludziom będzie transport przeszkadzał.
Powtórzę się jeszcze raz, że Prezydent i mieszkańcy kolejny raz obudzili się z rękami (bo jedna to już jest pikuś) w nocniku gdzie jest już tak nasrane że się już więcej nie zmieści.
Ja rozumie że tam ludzi mieszkają ale oni nie urodzili się wczoraj. Tamtędy TIR-y już jeżdżą od ponad 20 lat i teraz dopiero im zaczęło to przeszkadzać???
Niestety ale bez TIR-ów to zdechniemy z głodu. Dla mościć nie ma alternatywy drogowej. Za chwilę odezwą się mieszkańcy Ostrowa, Kępy Bogumiłowickiej że im TIR-y z A4 rozjeżdżają drogę i ją zablokują. JP II będzie zamknięte dla TIR-ów.
Skończy się to tym że w Tarnowie zostanie seminarium duchowne i kościoły, bo nikt towaru do hurtowni nie dowiezie. Zaczynamy powoli wpadać w jakąś paranoje. O hurtowniach i dojeździe do co są w mieście trzeba było myśleć 15 lat temu jak je budowali że kiedyś ludziom będzie transport przeszkadzał.
Powtórzę się jeszcze raz, że Prezydent i mieszkańcy kolejny raz obudzili się z rękami (bo jedna to już jest pikuś) w nocniku gdzie jest już tak nasrane że się już więcej nie zmieści.
Ja nie wiem czym to jest spowodowane ale naprawde nasze drogi paralizuja TIRY juz nie pisze tutaj tylko o miescie ale w trasie az strach jezdzic, co chwile slyszy sie o kolejnym wypadku w ktorym uczestniczy samochod ciezarowy.
Nie wiem jak to rozwiazane jest w innych krajach, ale u nas jest z tym wielkie utrapienie.
AA i TIRY na JP II to tez wielkie nieporozumienie, ulica ktora jest otoczona osiedlami jest wykorzystywana do ruchu pojazdow ciezarowych ehhh:(
Nie wiem jak to rozwiazane jest w innych krajach, ale u nas jest z tym wielkie utrapienie.
AA i TIRY na JP II to tez wielkie nieporozumienie, ulica ktora jest otoczona osiedlami jest wykorzystywana do ruchu pojazdow ciezarowych ehhh:(
Jest tak rozwiązane że w innych krajach mają cywilizację czyli sieć autostrad i drug ekspresowych. Wyprzedzili nas o ponad 10 lat. Czy kiedykolwiek byłeś gdzieś na zachodzie?? Jeśli nie to włacz sobie na yuotube.com jakiś filmik o tzw. TIR-ach to zobaczysz jak tam wygląda jazda.Beny pisze:Nie wiem jak to rozwiazane jest w innych krajach, ale u nas jest z tym wielkie utrapienie.
Przeczytaj mojego posta wyżej i zobaczysz co ja o tym sądzę.Wydaje mi się że jednak większość osób w małym stopniu się ze mną zgodzi.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja też się zgodzę, z małym ale.
Mamy taką wadzę jaką mamy i jeżeli tylko znajdą najmniejszą możliwość pozostawania w błogim stanie bezczynności i cieszenia się apanażami bez żadnego zaangażowania własnych osób to z niej na pewno skorzystają, więc trzeba niestety coś robić, żeby ich z tego błogostanu wytrącać.
Akurat mieszkam na Zielonym i widzę co się dzieje na Jana Pawła, a właściwie to JP + cały przejazd przez rondo Lwowska/Okrężna. Jak się tam teraz coś przytnie to sznur zamarłych mastodontów sięga Billi.
W momencie wrzucenia całego tranzytu na tę trasę nie będzie się musiało dziać nic nadzwyczajnego - połączenie świateł Słoneczna/Lwowska z określoną przepustowością ronda wystarczą
Mamy taką wadzę jaką mamy i jeżeli tylko znajdą najmniejszą możliwość pozostawania w błogim stanie bezczynności i cieszenia się apanażami bez żadnego zaangażowania własnych osób to z niej na pewno skorzystają, więc trzeba niestety coś robić, żeby ich z tego błogostanu wytrącać.
Akurat mieszkam na Zielonym i widzę co się dzieje na Jana Pawła, a właściwie to JP + cały przejazd przez rondo Lwowska/Okrężna. Jak się tam teraz coś przytnie to sznur zamarłych mastodontów sięga Billi.
W momencie wrzucenia całego tranzytu na tę trasę nie będzie się musiało dziać nic nadzwyczajnego - połączenie świateł Słoneczna/Lwowska z określoną przepustowością ronda wystarczą
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
Ja proponuję jeszcze tak ze 2 światełka na JPII, ruch się upłynni. Czekam tylko na podwyższenie opłat za przejazdy "darmowymi" autostradami, ruch tirów na drogach lokalnych na pewno spadnie. Najlepiej widać to w okolicach Konina.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Nie trafione porównanie samochod ciezarowy wazy kilkadziesiat ton, a osobowka ok tony,o skutkach nie musze pisac. Dopiero kilka dni temu byl wypadek kiedy to kierowca nie zatryzymal sie na czerwonym i zgniótł osobowke wszyscy zgineli, mimo ze tylko stali na swiatlach.Cubaza pisze: A w ilu wypadkach uczestniczą samochody osobowe. Zakazać poruszać się samochodami osobowymi!
Ja nie twierdze ze nalezy calkowicie wyeliminować TIRY z drog rozumiem ze to niemożliwe, ale napewno nalezy je wyeliminowac z miasta, przynajmniej te ktore nic do tego miasta nie dostarczaja a sa tylko przejazdem.
Piszecie ze gdyby nie TIRY to umarlibysmy z glodu, czy ja wiem , jeszcze jakies 10 lat temu tyle ciezarowek na drogach nie bylo i jakos żyliśmy.
Głupie porównanie ale ja podam jeszcze głupsze: za komuny niczego nie było i też ludzie żyli. To może komunu wróć??Beny pisze:Piszecie ze gdyby nie TIRY to umarlibysmy z glodu, czy ja wiem , jeszcze jakies 10 lat temu tyle ciezarowek na drogach nie bylo i jakos żyliśmy.
Strasznie głupie masz argumenty. Uparłeś o tych wypadkach i dalej drążysz temat. Proponuje poszukać statystyki wypadkowości TIR-ów i osobówek.
Ja jestem za zlikwidowaniem kolei bo też coraz więcej osób ginie na przejazdach i w pociągach.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Po co chcesz likwidować kolej. Wystarczy przestać do niej dopłacać.
10 LAt temu nie było takiej sztucznej koncentracji kapitału, jak teraz. Dużo ludzi kupuje w dyskontach, sklepach wielkopowierzchniowych. Towar trzeba jakoś dowieść. Dawniej rynki lokalne miały więcej do powiedzenia, a teraz mniej, min. przez dotowanie rolnictwa i dopłaty unijne, ale to osobna sprawa.Piszecie ze gdyby nie TIRY to umarlibysmy z glodu, czy ja wiem , jeszcze jakies 10 lat temu tyle ciezarowek na drogach nie bylo i jakos żyliśmy.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Jestem kierowcą ciężarówki tzw. "TIR-a" i mam kilka uwag do ludzi narzekających na duże auta w Tarnowie. Po pierwsze Tarnów to miasto gdzie praktycznie większa cześć miasta jest wyłączona z ruchu ciężarowego. W ostatnim czasie przybyło mnóstwo zakazów dla aut ciężarowych. W Tarnowie działa dużo firm gdzie muszą dojeżdżać Tir-y. Firmy te płacą podatki, więc gmina czy tam miasto powinno im zagwarantować dojazd do firmy i nie można tak sobie wstawić zakazu bo mieszkańcom jest za głośno(proponuję wyprowadzić się na wieś pod las.) to sparaliżuje miasto. Narzekacie na ruch na JPII tam muszą jeździć duże samochody jest to droga TRANZYTOWA dla poj. jadących z KIELC w stronę Dębicy. Tarnów to nie Berlin gdzie jest dookoła miasta ring mamy tylko jedną obwodnice!! Bardzo pomysłowy jest ktoś kto na ulicy Chemicznej zrobił piękny i szeroki chodnik, który zarasta i jest praktycznie nie używany! zamiast poszerzyć ulice gdzie się ledwo mijają dwa duże samochody!! Dojazd do Azotów jest fatalnie oznakowany ale to juz inny temat.