Helooooł.
Spotkałem już kilka osób, które złapały to: http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/ ... ablokowany
Proponowałbym przestrzec mniej obytych znajomych, żeby jednak nie płacili
Swoją drogą kolesie mają świetny sposób na zarabianie pieniędzy, ale popełnili jeden dość zasadniczy błąd, bazując na ludzkiej naiwności: żądają za dużo, jakby tam było 20 zł celem jakiegoś zabezpieczenia czegoś tam, to śmiem twierdzić, że wpływy były by znacznie większe, bo przecież 20 zł to nie majątek i ludzie by wysyłali dla świętego spokoju, ale o 4 stówy to już się trzeba zastanowić
Wiruchy i inne paskudztwa...
-
Autor tematu - Rhetor
Wiruchy i inne paskudztwa...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Rhetor
-
Autor tematu - Rhetor
Informacyjnie, jakby jakiemuś znajomemu zjadło neta, to zanim zacznie wieszać psy na ISP niech sprawdzi
Ja już jeden taki przypadek miałem
http://www.dobreprogramy.pl/Dzis-FBI-wy ... 34182.html
Ja już jeden taki przypadek miałem
http://www.dobreprogramy.pl/Dzis-FBI-wy ... 34182.html
Dzisiaj to pewnie już i tak po ptokach, ale do tego momentu warto było sprawdzić: http://www.siteadvisor.com/dns_checker.html
Ja byłem bezpieczny ; )
Ja byłem bezpieczny ; )
Ale o co chodzi? Wystarczy "zwykły" pakiet bezpieczeństwa, nawet Windows Defender tego nie wpuszcza? Jak można się na to nabrać?
Ja mam Eset Smart Security i ostatniego wirusa widziałem na pendrive - od osób trzecich. W moich kompach od lat nie ma żadnych "robaczków" - odrobina rozsądku i mamy spokój.
Na tego akurat wirusa wystarczy zwykłe Przywrócenie Systemu z poprzedniego punktu - wstarczy raz w miesiącu robić taki Punkt. Przywracamy i nie ma wirusa.
Ja mam Eset Smart Security i ostatniego wirusa widziałem na pendrive - od osób trzecich. W moich kompach od lat nie ma żadnych "robaczków" - odrobina rozsądku i mamy spokój.
Na tego akurat wirusa wystarczy zwykłe Przywrócenie Systemu z poprzedniego punktu - wstarczy raz w miesiącu robić taki Punkt. Przywracamy i nie ma wirusa.
9000 ml A Rh-
-
Autor tematu - Rhetor
Ravir, taaaak, problem w tym, że do infekcji jeżeli doszło, to w roku 2011.
I wirus z 2011 jest groźny? Bez jaj - uruchamiam skanowanie z płyty - Płyty z Programem Antywirusowym i po problemie.
Zreszta nadal nie rozumiem jak można mając legalny i aktualizowany system, pakiet bezpieczeństwa i zachowując podstawowe środki bezpieczeństwa "złapać" wirusa? przecież mówimy o podstawach : jak kasowanie podejżanych EMaili, unikanie podejżanych stron i tak dalej. Rzeczy oczywiste.
Zreszta nadal nie rozumiem jak można mając legalny i aktualizowany system, pakiet bezpieczeństwa i zachowując podstawowe środki bezpieczeństwa "złapać" wirusa? przecież mówimy o podstawach : jak kasowanie podejżanych EMaili, unikanie podejżanych stron i tak dalej. Rzeczy oczywiste.
9000 ml A Rh-
-
Autor tematu - Rhetor
Wierz mi że można. Ciekawy przypadek z wczoraj - kolega z pracy złapał coś takiego do... routera, tak, router był zainfekowany, Asmax jakiś chyba to był, pomogło mu zresetowanie do ustawień fabrycznych.
I co mu tu da legalny i zaktualizowany system?
I co mu tu da legalny i zaktualizowany system?
A czemu ma nie być? Zabezpieczenia mam na tyle mocne, że ktoś musiał by się specialnie włamywać i być bardzo dobry. Wirusy i zwykłe Script Kids nie mają szans się włamać. Staram się by moje zabezpieczenia były aktualne i uważam co robię i gdzie wchodzę.
Jak NSA będzie się chciało włamać to się włamie ale jak w ramach testu na szkoleniu z zabezpieczeń "udostępniłem" mój komputer to się okazało, że nie mam wirusów a maszyna jest bardzo dobrze zabezpieczona.
Więc czemu nie mam mieć wiary?
Normalni ludzie musza przestrzegać pewnych zasad i moga spać spokojnie.
Jak NSA będzie się chciało włamać to się włamie ale jak w ramach testu na szkoleniu z zabezpieczeń "udostępniłem" mój komputer to się okazało, że nie mam wirusów a maszyna jest bardzo dobrze zabezpieczona.
Więc czemu nie mam mieć wiary?
Normalni ludzie musza przestrzegać pewnych zasad i moga spać spokojnie.
9000 ml A Rh-