Filmy kręcone w Tarnowie
Filmy kręcone w Tarnowie
Znacie jakieś filny kręcone w Tarnowie? Jeśli tak, to jakie?
Re: Filmy kręcone w Tarnowie
Młyn i Krzyż był częściowo u nas kręcony. Niedawno był nawet temat o tym na forum.Navyy pisze:Znacie jakieś filny kręcone w Tarnowie? Jeśli tak, to jakie?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Swoją drogą bardzo dobry serial, przyjemnie się go oglądało. Ostatnio leciał chyba na TVP Polonia.Boruta pisze:Pewny nie jestem, ale to chyba był film "Rycerze i rabusie".
A tu Tarnów http://www.youtube.com/watch?v=RA_yPXqiF_g&feature=related od 2:37
Odcinek 4: Uczeń mistrza Rumianka
Jeszcze jeden film w podobnym klimacie z Tarnowem w tle kiedyś oglądałem tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć tytułu.
Ostatnio zmieniony 03-07-2011, 22:27 przez kult_, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nieciekawą historię" z Gustawem Holoubkiem kręcono na tarnowskiej starówce, głównie na ulicy Żydowskiej.
Ponadto Tarnów pojawia się w "Dekalogu X" - jest jedynie wspomniany, ale zawsze to coś.
A film Sasnala zrealizowany w Tarnowie widziałem na wystawie w Zamku Ujazdowskim w Warszawie. Nie było w nim jakichś charakterystycznych obiektów, jedynie Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa i fragmenty któregoś osiedla.
Ponadto Tarnów pojawia się w "Dekalogu X" - jest jedynie wspomniany, ale zawsze to coś.
A film Sasnala zrealizowany w Tarnowie widziałem na wystawie w Zamku Ujazdowskim w Warszawie. Nie było w nim jakichś charakterystycznych obiektów, jedynie Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa i fragmenty któregoś osiedla.