Witam,
Czy Wy też dostaliście nowy regulamin od IS, czytałem go ostatnio 3 razy i nie widzę jakiśtam zmian, jedynie odnośnie czasu reakcji serwisu na usterkę, ale tak czy owak czy przypadkiem taka zmiana nie otwiera możliwości rozwiązania umowy z operatorem ? Pytam bo już jestem u innego operatora a w IS dalej płacę bo umowę na internet mam jeszcze ponad rok i może dzięki temu udałoby mi się coś z tym zrobić.
Jest tu jakiś spec od tych tematów bo szukałem w internecie i nie do końca rozumiem te sprawy.
Pozdrawiam.
Zmiany regulaminu usług w IS
-
- Rhetor
ISfan, naturalnie, możesz się z nim nie zgodzić i wypowiedzieć umowę na tej podstawie.
Ale na to masz określony czas, chyba 14 dni od daty otrzymania nowego regulaminu.
Ale na to masz określony czas, chyba 14 dni od daty otrzymania nowego regulaminu.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Nie będziesz płacił żadnej kary, oni zmieniają regulamin, ty takiego nie podpisywałeś i nie podoba ci się coś w nowym wpisie, na przykład czas reakcji serwisu i na tej podstawie mogą cię cmoknąć bo to oni zmieniają warunki, nie ty.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Nieistotne, też to dostałem - zmiany w regulaminie nie godzą bezpośrednio w klienta (czyli nie zmniejszają jego praw), wręcz odwrotnie, z tego co pamiętam chodziło głównie o jakieś kary (które miał w regulaminie IS), za udostępnianie łącza itp, które nie do końca były zgodne z prawem.LordRuthwen pisze:Nie będziesz płacił żadnej kary, oni zmieniają regulamin, ty takiego nie podpisywałeś i nie podoba ci się coś w nowym wpisie, na przykład czas reakcji serwisu i na tej podstawie mogą cię cmoknąć bo to oni zmieniają warunki, nie ty.
Co do czasu reakcji serwisu, podejrzewam, że Prawnicy MMP raczej skonstruowali regulamin zgodnie z obecnie obowiązującym prawem..
Reasumując, klient w tym przypadku może rozwiązać umowę abonencką, jeśli jednak objęty był jakąś promocją lub był korzystał z umowy długoterminowej (np. 24 miesiące, za co za aktywację usługi zapłacił 1 zł) musi się liczyć z "karą umowną" - jak zwał tak zwał.
W sumie mnie to i tak mało obchodzi, bo mam już miesięczny okres wypowiedzenia.