Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

Mr.D.
Prytan

Post autor: Mr.D. »

Pozdrawiam kierowce białego Mercedesa Vito KT4???? (niestety nie zapamiętałem nr) który po godzinie 17 wymusił pierwszeństwo na skrzyżowaniu Bema - Targowa, a później w już w trakcie skrętu w Bramę Pilźnieńską włączył kierunek.
15300ml B Rh +

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Roberto pisze:Madafaki schodzą do podziemia, po okolicy rozeszły informacje o tym wątku i teraz maskują numery rejestracyjne. Jakość zdjęcia bez znaczenia, na żywo wyglądało równie czytelnie :lol:
No, podlega to pod mandat za nieczytelne tablice rejestracyjne:)

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Policjanci z komisariatu Tarnów-Zachód zatrzymali wczoraj przed godziną 24:00 dwóch braci (17 i 19 lat) oraz 22-letniego mężczyznę - mieszkańców Zbylitowskiej Góry, którzy podejrzewani są o uszkodzenie kilkunastu samochodów zaparkowanych wzdłuż bloków przy ul. Zarzyckiego w Tarnowie. Nietrzeźwi mężczyźni pourywali lusterka, poprzebijali opony pojazdów, uszkodzili również karoserię. Trafili do policyjnego aresztu. Obecnie trwa ustalanie właścicieli uszkodzonych pojazdów i szacowanie start.
A dokładnie madafaki rozwalili 18 zderzaków :)
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Beaver pisze:A dokładnie madafaki rozwalili 18 zderzaków
Kilka lat temu madafak wbił mi buta w błotnik. Wiem co się wtedy czuje. Taki bezmyślny wandalizm powinien być karany z całą surowością prawa.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Leliwa
Prytan

Post autor: Leliwa »

Beaver pisze:
Policjanci z komisariatu Tarnów-Zachód zatrzymali wczoraj przed godziną 24:00 dwóch braci (17 i 19 lat) oraz 22-letniego mężczyznę - mieszkańców Zbylitowskiej Góry, którzy podejrzewani są o uszkodzenie kilkunastu samochodów zaparkowanych wzdłuż bloków przy ul. Zarzyckiego w Tarnowie. Nietrzeźwi mężczyźni pourywali lusterka, poprzebijali opony pojazdów, uszkodzili również karoserię. Trafili do policyjnego aresztu. Obecnie trwa ustalanie właścicieli uszkodzonych pojazdów i szacowanie start.
A dokładnie madafaki rozwalili 18 zderzaków :)
Tam często dochodzi do serii. Lat temu z siedem w tej okolicy grasował włamywacz gentelmen, który kradł radia z samochodów, ale nie wybijał szyby, tylko wyciągał uszczelkę, a całą szybę zostawiał na tylnym siedzeniu. Kilka aut tak obrobił. A że było to również w zimie to człowiek był wdzięczny draniowi, że nie rozbił :) Od tego czasu mam garaż, i widzę, że to był dobry pomysł.

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

Wracając właśnie do domu na skrzyżowaniu ulic MBF a Mickiewicza doszło do niezłego wypadku , na pewno jedno auto osobowe ( bodaj że Opel Kadett nie jestem pewien KTA ) w oddali na wysokości Szpitalnej podejrzewam że była druga osobówka.

W każdym bądź razie 2-3 jednostki straży pożarnej , kilka policyjnych wózków no i Karetki są na miejscu zdarzenia , prawdopodobnie Opelek się Palił bo pełno na nim Piany 2 auta nie jestem w stanie opisać bo droga zablokowana od Szpitalna-Mickiewicza do MBF-Mickiewicza.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Dokladnie mialem to samo napisac. Mickiewicza od Ronda do Skrzyzowania z Fatmiskeiej zamknieta. Ogolnie to wygladalo na niezły dzwon.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

e12
Prytan

Post autor: e12 »

to drugie autko to było (celowo napisałem "było") niebieskie bmw compact na "świeżych" rejestracjach KT..... . Bardzo mocno porozbijało się o kamienice na Mickiewicza. Okoliczności nie znam ale autko na pewno do kasacji.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

szkoda że nie ma nikt zdjęć nieciekawie to musiało wyglądać jak auto do kasacji ...

CiniO
Obywatel

Post autor: CiniO »

sylw3st3r pisze:szkoda że nie ma nikt zdjęć nieciekawie to musiało wyglądać jak auto do kasacji ...
Auto do kasacji to okreslenie ktore sie stosuje, gdy naprawa auta jest nieracjonalna ekonomicznie.
Tzn np zeby naprawic auto trzeba by wlozyc 3000zl, a po naprawie auto bedzie warte 3500zl.

W takim przypadku lepiej oddac auto na zlom lub na czesci.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

2-3 dni temu na skrzyżowaniu Zbylitowska/Czerwonych Klonów Peżocik coś w stylu 206 leżał na usypanym z ziemi kopcu pod tablica reklamową za chodnikiem przy tym starym internacie czy czymś tam :D, a policjant zaczynał pomiar od przejścia dla pieszych na Zbylitowskiej, więc niezłe manewry musiał wykonać ten kierowca. Jakaś ciężarówka jeszcze stała na ulicy.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

bastol23 pisze:2-3 dni temu na skrzyżowaniu Zbylitowska/Czerwonych Klonów Peżocik coś w stylu 206 leżał na usypanym z ziemi kopcu pod tablica reklamową za chodnikiem przy tym starym internacie czy czymś tam :D, a policjant zaczynał pomiar od przejścia dla pieszych na Zbylitowskiej, więc niezłe manewry musiał wykonać ten kierowca. Jakaś ciężarówka jeszcze stała na ulicy.
I jeszcze żółty seat na lawecie.
Wyglądało to dosyć poważnie ale przebiegu i skutków nie znam.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

A to może to jest to za

Informacje z dnia 2011-02-03
http://www.tarnow.policja.gov.pl/index.php?strona=info
Jadący ulicą Graniczną w Zgłobicach tarnowianin, utracił panowanie nad pojazdem i uderzył w ogrodzenie posesji, doznając przy tym złamania nogi. 39-letni kierowca Peugeot 206 trafił do szpitala, gdzie pozostał na dalsze leczenie. Badanie stanu trzeźwości wykazało, że miał w organizmie ponad 1,5 promila alkoholu. Mężczyźnie zatrzymano prawo jazdy.
No tak Sorka, nie wiem co mnie nawiedziło że podałem nie te Informacje :roll:
Ostatnio zmieniony 07-02-2011, 11:30 przez MaRiO, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

MaRiO pisze:A to może to jest to za
Informacje z dnia 2011-02-03
http://www.tarnow.policja.gov.pl/index.php?strona=info
Chyba nie znasz Tarnowa zbyt dobrze i do tego mylisz Tarnów ze Zgłobicami.
Chodzi o zdarzenie na skrzyżowaniu ulic Zbylitowskiej i Czerwonych Klonów.
BIGer
— Albert Einstein

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Przepraszam kierowcę srebrnego Peugeota 406 kombi, na którym wymusiłem pierwszeństwo na ulicy Romanowicza.

ODPOWIEDZ