Centrum Handlowe Gemini Park

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Z ciekawszych rzeczy: wczoraj godzina okolo 22:10 w galeri włączył sie alarm pozarowy Zamknięto grodzie :) Otworzyly sie okna w dachu i włączyl sie system oddymiania. Skutek - w pare minut zimno jak na polu :D Miny klientów widzących biegająca ochrone - bezcenne.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Beaver pisze:Zamknięto grodzie
A krzyczał ktoś: "close the blast doors"?

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

I jak znam życie pewnie przez głośniki emitowany był komunikat żeby skierować się czym prędzej do najbliższego wyjścia a wszyscy stali jak wryci i gapili się na akcję. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Zapewne niezawodna automatyka zadziałała :D:D.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

gushman, wlasnie nie - nic nie bylo zadnego sygnalu. Gdybym nie pracowal tam myslal bym ze po prostu otworzyli okna bo sobie wietrza przed weekendem ;p

trix, dokladnie tak :P

Goscinny, ja krzyczalem :D
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

Najlepiej ocenianym przez najemców centrum jest galeria Graffica Rzeszów, a zaraz za nią olsztyńska Alfa. Trzecie miejsce wśród najlepszych zajęła Galeria Krakowska. Ranking miał wyłonić także najgorsze dla najemców centra w kraju. Powodów do dumy na pewno nie ma Marino Wrocław, Plaza Sosnowiec i Gemini Park w Bielsku-Białej.

Jak informuje "Puls Biznesu", ranking wzbudził niezadowolenie wśród członków Polskiej Rady Centrów Handlowych (PRCH). Ich zdaniem badania zostały przeprowadzone w nieodpowiedni sposób. Do końca tygodnia ma powstać oficjalny komentarz w tej sprawie wraz z oceną metodologii i wyników zestawienia

za
http://finanse.wp.pl/kat,33474,title,Na ... omosc.html

http://retailing.pb.pl/atta/1610-rankin ... lowych.pdf

Bezczelni najemcy! :mrgreen: Jak mogli tak w ogóle... Oj niedobrzy Ci najemcy, niedobrzy. :mrgreen:

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Ciekawe, bo pomiędzy najlepszym i najgorszym jest dwukrotna różnica :D. Szkoda że nie napisali nic więcej, min o tym jak idzie sprzedaż w tych zadowolonych, a jak w tych na samym końcu.
Beaver pisze:trix, dokladnie tak
Kto robił automatykę, ponoć na wszystkim się znająca firma CP :P.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

No to nie porajdował w tym roku Rafał Sonik. Już na pierwszym pomiarowym etapie zaliczył poważny wypadek, zupełnie rozbił swojego quada i co gorsza - poważnie uszkodził lewą rękę. Wstępnie mówi się o złamaniu.

Szkoda, bo rajd dopiero wystartował a w tym roku Sonik był w gronie faworytów w swojej kategorii.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

kiciek
Obywatel

Post autor: kiciek »

Odnośnie promocji kupuj bez vatu w media Markt, to z ciekawości sprawdziłem pralke siemens gdzie bez promocji kupiłem za 999zł a w promocji bez vat kosztuje 1099 - 23% podsumowując MEDIA MARKT nie dla idiotów...

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Ale 1099 - 23% = 846,23 zł czy 1099 to już jest po zniżce? :P

Nie zdziwiłbym się jakby 2 opcja.

kiciek
Obywatel

LordRuthwen pisze:Ale 1099 - 23% = 846,23 zł czy 1099 to już jest po zniżce? :P

Nie zdziwiłbym się jakby 2 opcja.
Aktualna cena około 893 zł przynajmniej tyle wynikało by z odjęcia vatu 1099/1,23 (dokładnej ceny co do złotówki nie pamiętam) obniżka jest ale chciałem zaznaczyć fakt robienia z ludzi "idiotów" nawet nie chce wypowiadać słowa typu etyka bo czuję że Ci państwo którzy ustalają taką politykę "marketingową" długo musieliby szukać w słowniku. realna obniżka na poziomie 10% ale 10% nie brzmi tak jak obniżka "bez vatu" więc dopasowano chwilowo cenę produktu.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

kiciek, ale to nic nowego, kilka razy już podawałem, przykład chleba w Hypernowej (jeszcze), przed promocją kosztował 1,30, po promocji 1,70 i był przeceniony z 2 zł z kawałkiem, nie pamiętam już dokładnych cen, ale idea była właśnie taka.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Inna sprawa, że kupowanie chleba w Supermarkecie - tego, który oni wypiekają - jest dla wariatów. Raz kupiłem i NIGDY więcej tego nie zrobię, nawet jak muszę iść na głodnika do pracy i po drodze coś kupić. Co kolwiek pieką - chlebem tego nazwać nie mozna. :mrgreen:

I calkiem normalne sa promocje :

Cena przed 100 zł

Cena w promocji : 110 zł oraz informacja OBNIŻAMY z 120 zł. :mrgreen:

Dlatego ja ZAWSZE szukam u konkurencji i w sieci. Najczęściej się okazuje, że można BEZ promocji kupić taniej.

RAZ mi się zdazyło, że promocja była OK - ale to chyba wynikało z niewiedzy sieci sklepów, które rozdzieliły zestaw kina domowego Denon - a zestaw rozdzielony Ampli+DVD+Kolumny ZAWSZE kosztuje mniej niż jak by kupować osobno elementy.
I 4 lata temu DVD Denon'a warte 900 zł kupiłem za 350 zł - TO była promocja. :mrgreen: Nie zastanawialem się, wiciągnąlem gotówę i kupiłem. Dodam, że dwa identyczne rozdzielone zestawy poszły w dwie godziny. :D
9000 ml A Rh-

kiciek
Obywatel

LordRuthwen pisze:kiciek, ale to nic nowego, kilka razy już podawałem, przykład chleba w Hypernowej (jeszcze), przed promocją kosztował 1,30, po promocji 1,70 i był przeceniony z 2 zł z kawałkiem, nie pamiętam już dokładnych cen, ale idea była właśnie taka.
Zdaje sobie sprawę że to powszechna praktyka ale z naszej strony jedyne co możemy robić to mówić pisać o takich przypadkach żeby to w jakiś sposób piętnować.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Promocje 2 za 1 w Tesco nie są naciągane!

Wprawdzie telewizorów nie rozdają, ale sporo można kupić faktycznie za pół ceny ; ) Np. napój Oshee dzisiaj. Myślałem, że oszaleję z radości, ehehe.

ODPOWIEDZ