RYSZARD ŚCIGAŁA-JAK ODWOŁAĆ PREZYDENTA MIASTA TARNOWA?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za odwołaniem Przezydenta Tarnowa

Czas głosowania minął 01-05-2013, 22:05

TAK
26
68%
NIE
12
32%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

defekator pisze:A mnie ciekawi czy przed świętami będą jakieś nowe zatrzymania czy też nie.
Na forum chyba ci nikt nie napisze. Nawet ja :P Ale dopuszczam taką możliwość , że w poniedziałek zajdzie taka okoliczność. :lol:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

wejss pisze:Prezydent Nowego Sącza też ma cieplutko. Dzisiaj główna informacja na WP.pl

- http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... omosc.html

Coś czuję że sie oba Ryśki spotkają.
Warto jednak zaznaczyć, że do CBA i CBŚ zawiadomienia składał... sam Ryszard Nowak! Uznał, że nie ma co się bawić w konferencje i polityczne przepychanki z Mularczykiem i wyznaczył obiektywnych arbitrów.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

Kulfon pisze:Rozpoczęło się .... powinna być relacja Live
Posiedzenie sądu ws. przedłużenia aresztu dla Kierownika Miasta Tarnowa rozpoczęło się o godz. 10.00, a nie jak wcześniej sąd planował o 9.30.

Decyzja o 12:30.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Mr Greenback pisze:
defekator pisze:A mnie ciekawi czy przed świętami będą jakieś nowe zatrzymania czy też nie.
Na forum chyba ci nikt nie napisze. Nawet ja :P Ale dopuszczam taką możliwość , że w poniedziałek zajdzie taka okoliczność. :lol:

Ja wiem, że nikt nie napisze, tylko tak sobie myślę, że taki termin jest optymalny dla śledczych. W poniedziałek areszt we wtorek rano zamiast Wigilli postawienie zarzutów a potem kilka długich samotnych świątecznych dni na zadumę i refleksję z zaciszu celi ;)
Jeżeli ktoś jeszcze jest w tą sprawę zamieszany i myśli logicznie to przed samymi świętami raczej spać spokojnie nie będzie ;)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

defekator pisze:
Mr Greenback pisze:

Ja wiem, że nikt nie napisze, tylko tak sobie myślę, że taki termin jest optymalny dla śledczych. W poniedziałek areszt we wtorek rano zamiast Wigilli postawienie zarzutów a potem kilka długich samotnych świątecznych dni na zadumę i refleksję z zaciszu celi ;)
Jeżeli ktoś jeszcze jest w tą sprawę zamieszany i myśli logicznie to przed samymi świętami raczej spać spokojnie nie będzie ;)
Kolega nadałby się na prokuratora :lol:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

"Sądecki Sad przedłużył areszt dla prezydenta Tarnowa z zastrzeżeniem, że jeśli do 7 stycznia wpłynie poręczenie majątkowe w wysokości 250 tysięcy złotych wtedy Ryszard Ś. będzie mógł wyjść na wolność. Gdyby tak się stało, będzie miał zakaz opuszczania kraju i zostanie zawieszony w pełnieniu obowiązków prezydenta Tarnowa."

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

lll pisze:"Sądecki Sad przedłużył areszt dla prezydenta Tarnowa z zastrzeżeniem, że jeśli do 7 stycznia wpłynie poręczenie majątkowe w wysokości 250 tysięcy złotych wtedy Ryszard Ś. będzie mógł wyjść na wolność. Gdyby tak się stało, będzie miał zakaz opuszczania kraju i zostanie zawieszony w pełnieniu obowiązków prezydenta Tarnowa."
Prokurator złoży zażalenie na takie postanowienie bez dwóch zdań...

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

lll pisze:" z zastrzeżeniem, że jeśli do 7 stycznia wpłynie poręczenie majątkowe
z zastrzeżeniem, że jeśli do 10 stycznia wpłynie poręczenie majątkowe

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Kopiowałem z Radia Kraków. Widzę, że się już poprawili. Te 250 tys. to chyba poręczali ci, którzy podpisywali listę, więc pewnie w poniedziałek popołudniu uda się wpłacić i będziemy witać prezydenta na dworcu z goździkami, jak marszałka. Komitet powitalny: Hebda, Skrzyniarz i Kwaśny :D

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

MST wónraT pisze:
lll pisze:" z zastrzeżeniem, że jeśli do 7 stycznia wpłynie poręczenie majątkowe
z zastrzeżeniem, że jeśli do 10 stycznia wpłynie poręczenie majątkowe
:lol:
Dla mnie taka decyzja sądu to skandal i tyle.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Mr Greenback pisze:Dla mnie taka decyzja sądu to skandal i tyle.
Tzn wyjście za kaucją czy termin tego wyjścia?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

sajdak
Archont
Kontakt:

Post autor: sajdak »

Co znaczy takie poręczenie majątkowe?
Ono daje wolność i przepada?
cz to kaucja zwrotna za śmierdzące jajo?
...

Autor tematu
MST wónraT
Rhetor

Prokuratura zapowiedziała, że po zapoznaniu się z pisemnym uzasadnieniem decyzji złoży zażalenie.

Czy wyjście przed rozpoznaniem zażalenia?

Kulfon
Rhetor

Post autor: Kulfon »

lll pisze:Komitet powitalny: Hebda, Skrzyniarz i Kwaśny
Nie zapomnij o Mazurze ;)
Niespodzianka tak to można określić a dla niektórych że tak powiem lekki kłopot ;)
Jeśli prokurator złoży to zażalenie to kto to rozpatruje ? ten sam skład czy wyższa instancja?
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

ad2222 pisze:
Mr Greenback pisze:Dla mnie taka decyzja sądu to skandal i tyle.
Tzn wyjście za kaucją czy termin tego wyjścia?
Decyzją o wyjściu.Jaki termin??? Ludzie! Normalnie wpłaci dzisiaj i wychodzi w poniedziałek. Sygnał dla Zdzisia M. i Jacka K. jest jasny-nie mówcie nic, zaprzeczajcie, a za 3 miesiące myjecie się u siebie w łazience. To jest skandal, że zanim doręczone zostanie postanowienie z uzasadnieniem to facet zje karpia, naradzi się z ludźmi co dalej mają robić i z fotela będzie nadłsuchiwał, czy sąd przyjmie zażalenie. Ja jestem zdecydowanie przeciwny trzymaniu ludzi na "zaś", ale jak broni gościa 50 światłych, a kaucje wpłacić zamierza pani członek zarządu PO w POLSCE to się zastanawiam w jakim kraju żyję...Oligarchia? Wracamy do Polski szlacheckiej? Będzie na zasadzie: Chłop za zabicie innego chłopa wisiał, a pan zabijał chłopa i trzbea byłoudawadniać złe Pana zamiary???

ODPOWIEDZ