Piątkowy czat z Prezydentem - ciąg dalszy
na pytania, które z przyczyn czasowych nie doczekują się publikacji on – line, są niezwłocznie zamieszczane na Oficjalnym Portalu Miasta Tarnowa – www.tarnow.pl, w zakładce „czat z prezydentem”.
Nie wiem czy mogę napisać czekajcie, a dostaniecie.
Nie wiem czy mogę napisać czekajcie, a dostaniecie.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Definicja "niezwłocznie" wg p. Rzecznik by się przydała...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
Niezwłocznie - odpowiedzi na pytania z czatu w dniu 29 maja 2012r, które "z przyczyn czasowych nie doczekują się publikacji on – line" ukazały się w dniu 9 października 2012r,Jakub Kwaśny pisze:Definicja "niezwłocznie" wg p. Rzecznik by się przydała...
z czatu w dniu 31 sierpnia 2012r., w dniu 10 października 2012r
-
- Rhetor
Wg Sadu Najwyzszego niezwlocznie oznacza bez uzasadnionej zwloki . Jak znam zycie to rzeczniczka MUSIALA miec jakies UZASADNIONE przeszkody zeby nie odpowiedziec przez 5 mscy...Jakub Kwaśny pisze:Definicja "niezwłocznie" wg p. Rzecznik by się przydała...
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
- Kontakt:
Nieprzypadkowo chyba pojawiały się pytania na czacie o nauczycieli i o płace dla tychże. Wszystko układa mi się w logiczną całość. Wszak kolejne likwidacje szkół się nam szykują...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Radny Jakubie Sugerujesz świadome działanie i manipulacje?Jakub Kwaśny pisze:Nieprzypadkowo chyba pojawiały się pytania na czacie o nauczycieli i o płace dla tychże. Wszystko układa mi się w logiczną całość. Wszak kolejne likwidacje szkół się nam szykują...
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
cytat z dzisiejszego czatu:Jakub Kwaśny pisze:Nieprzypadkowo chyba pojawiały się pytania na czacie o nauczycieli i o płace dla tychże. Wszystko układa mi się w logiczną całość. Wszak kolejne likwidacje szkół się nam szykują...
[16:21:59] ~legiony: Ilu jest uczniów szkół podstawowych, gimnazjum i szkół ponadgimnazjalnych i ilu jest nauczycieli w tych szkołach?
[16:22:58] ~Prezydent: Dokładna statystyka dostępna na naszych stronach, zakładka edunet. Generalia są takie: uczniów coraz mniej, mimo, że ponad 70% pochodzi spoza Tarnowa
To szukamy: EduNet/Raporty/Statystyki/Edukacja w liczbach
Jest, Podstawowe dane statystyczne szkół Tarnowa - wrzesień 2009 prezentacja
Bardzo aktualne dane.
Szukamy dalej.
Zakładka 2
Dane statystyczne o organizacji edukacji w Tarnowie.
Jest.
a tu:
Liczba uczniów tarnowskich szkół dane z arkuszy organizacyjnych 2007/2008
Nauczyciele tarnowskich szkół -dane arkusz organizacyjny 1 09 2007 dla przedszkoli dane SIO 30 09 2007
Więc pudło. Może tutaj:EduNet/Raporty/Statystyki/Raporty edukcyjne
No wreszcie, http://edunet.tarnow.pl/res/edunet_port ... _10_11.pdf
dane co prawda z roku szkolnego 2010/2011
Wiemy, że nauczycieli jest za dużo i pracują za mało, szkoły trzeba komercjalizować, a w skrajnych przypadkach likwidować, bo jest to zbyt duże obciążenie dla budżetu każdego samorządu, zwłaszcza, że subwencja pokrywa coraz mniej kosztów utrzymania oświaty.Jakub Kwaśny pisze:Nieprzypadkowo chyba pojawiały się pytania na czacie o nauczycieli i o płace dla tychże. Wszystko układa mi się w logiczną całość. Wszak kolejne likwidacje szkół się nam szykują...
Demografia jest nieubłagana, a wprowadzanie mechanizmów socjalnych chroniących nauczycieli dorżnie tylko budżety samorządów... a uczelnie pedagogiczne dalej kształcą tabuny przyszłych bezrobotnych...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl