Po co nam Straż Miejska?
Zdarza się też że ktoś spuszcza ścieki do rowu, ten smród sie czasem czuje. Nawet próbowałem to kiedys zgłosić naszym dzielnym strażnikom, ale ci powiedzieli, że przyjadą jeśli ja im wskażę kto spuszcza ścieki. Czyli ja mam łazic po okolicy i szukać winnych, i na koniec dzwonić do SM.starówka pisze:Z tego co mi wiadomo to w Krzyżu szukali spalających śmieci w piecach. Czasami nad Krzyżem jest czarno od dymu, dodatkowo niezły smród palonych śmieci (plastik, guma). Niestety to problem wszystkich osiedli domków jednorodzinnych, zwłaszcza tych za starszą zabudową.
Innym razem na budowę niedaleko mnie przyjechali fachowcy. Po robocie zostało im trochę foliowych worków, więc chłopcy postanowili je spalić. Smród i gęsty czarny dym na całą okolicę. Zły poszedłem do nich, żeby ich opieprzyć a ci z uśmiechem, że oni nie maja co z tym zrobić. Kuźwa, niech sobie to spalą na balkonie w bloku.
-
- Proedroj
O kiedy Straż Miejska się tym zajmuje? Jakie ma możliwości? Co grozi takiemu debilowi, który wpadnie na paleniu byle czym?starówka pisze:Z tego co mi wiadomo to w Krzyżu szukali spalających śmieci w piecach. Czasami nad Krzyżem jest czarno od dymu, dodatkowo niezły smród palonych śmieci (plastik, guma). Niestety to problem wszystkich osiedli domków jednorodzinnych, zwłaszcza tych za starszą zabudową.
Od zawsze, to jedno z ich podstawowych zadań. Ochrona środowiska na terenie miasta, a co za tym idzie kontrola spalania śmieci, nielegalnych wysypisk, ścinek drzew, umów na wywóz nieczystości i kanalizację, składowisk odpadów itp. Ale jak to u nas bywa, panów mundurowych jest jak zwykle zbyt mało, by mogli to w całości ogarnąć, a jak nie można w całości to lepiej nie ruszać, bo jeszcze ktoś spyta co zrobili.Tomasz Drwal pisze:O kiedy Straż Miejska się tym zajmuje?
3150ml ARh- & DKMS
Nawet i 500 etatów dla nich to by było mało i ''nic się nie da zrobić''
Przecież Tarnów to równie duża metropolia jak New York lepiej zrobić objazd Burku do południa a po południu skorzystać z zasłużonego ''posiłku regeracyjnego'' i dniówka jakoś zleci
ps. zapomniałem czasem wypada zrobić dobry pijar i ''uratować'' sarenkę
Przecież Tarnów to równie duża metropolia jak New York lepiej zrobić objazd Burku do południa a po południu skorzystać z zasłużonego ''posiłku regeracyjnego'' i dniówka jakoś zleci
ps. zapomniałem czasem wypada zrobić dobry pijar i ''uratować'' sarenkę
Zapewne, to mundurowy w kapustę w tym dniu wdepnął to poszedł się mścić. Mając 200 (słownie dwieście ) metrów do placu ze swojej budy nad Wątokiem powinni codziennie taki porządek robić. Wiem, wiem że jest zbyt mało etatów i nie mogą wszystkiego ogarnąć.trix pisze:Zapewne chodziło mu o babcie na chodnikach, kiedyś sam widziałem jak je przepędzali.
Zdaje się, że SM wzięła sobie do serca krytykę na forum, bo dzisiaj "składali wizytę" samochodom stojących na chodniku ul. Krakowskiej na przeciw Tatrzańskiej.
Może zaczynają zbierać kasę na budowę ronda Szkotnik-Szujskiego, bo ponoć brak pieniędzy w kasie miejskiej odłożył jego budowę w czasie
Może zaczynają zbierać kasę na budowę ronda Szkotnik-Szujskiego, bo ponoć brak pieniędzy w kasie miejskiej odłożył jego budowę w czasie
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Krytykę co do Krakowskiej sam boss mundurowych wielokrotnie brał na klatę, ale jak zwykle na efekty trzeba czekać wieki. Jestem pewien że strażnicy teksasu nie mieli gdzie stanąć idąc do banku lub po bułkę z dżemem, więc chcąc nie chcąc swe wysportowane sylwetki na światło dzienne wyciągnęli.
3150ml ARh- & DKMS
A ja mam pytanie do zorientowanych. Czy można przywiązać psa przy sklepie jeżeli ma założony kaganiec? Bo dzisiaj pewna właścicielka pieska dostała mandat właśnie za coś takiego. (chociaż nie jestem pewien czy kaganiec był)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Warto by zapytac samego straznika za co ten mandat i jaka jest jego podstawa prawna.defekator pisze:A ja mam pytanie do zorientowanych. Czy można przywiązać psa przy sklepie jeżeli ma założony kaganiec? Bo dzisiaj pewna właścicielka pieska dostała mandat właśnie za coś takiego. (chociaż nie jestem pewien czy kaganiec był)
Przed wieloma sklepami zainstalowane są uchwyty, do których można przywiązać psa. Czyzby te uchwyty były... psu na budę?