Z MACkiem się zgodzie, bo się zmienił. Podłączałem ten sam model routera i TTL nie trzeba było podbijać.Goscinny pisze:Ja tam mam WRG54GL który ma z 5 lat, to musiałem TTL'a podbić, MAC'a sklonować itd.LordRuthwen pisze:nie trzeba już TTL-a podbijać i to od ponad roku
MultiMedia uwagi na temat działania operatora
-
- Rhetor
Mac klonujesz, żeby nie musieć dzwonić i prosić o odblokowanie, natomiast TTL-a już nie pilnują.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont
Mam pytanie do Multimediowców Osobiście jestem w ZETO ale szwagierka zleciła mi misję podpięcia routera i skonfigurowanie z jej laptopem aby miała internet bezprzewodowo. W tej chwili ma komputer stacjonarny podpięty na stałe i chciała by żeby tak zaostało tylko sam laptop ma być bezprzewodowo. Router ma D-Linka (nie wiem jaki model) wcześniej śmigał w śp. IS.
Jak mam to podpiąć i zrobić żeby to działało? Byłem w Biurze Obsługi klienta Multimedia (nie powiem panie całkiem ładne ) i jedna kobieta powiedziała, że wystarczy skonfigurować router z laptopem i zadzwonić do nich i podać MACa żeby odblokowali.
Tylko, że ja nigdy nie konfigurowałem takich rzeczy.
Pzdr
Jak mam to podpiąć i zrobić żeby to działało? Byłem w Biurze Obsługi klienta Multimedia (nie powiem panie całkiem ładne ) i jedna kobieta powiedziała, że wystarczy skonfigurować router z laptopem i zadzwonić do nich i podać MACa żeby odblokowali.
Tylko, że ja nigdy nie konfigurowałem takich rzeczy.
Pzdr
-
- Obywatel
A masz instrukcje obslugi do tego routera?
Jesli chodzi od samo podpiecie , to kabel ze sciany wpinasz do gniazda oznaczonego na pewno jakims innym kolorem tego , potem laczysz pc z routerem normalnie kablem i laczysz sie z routerem poprzez wpisanie ip routera i tam juz pozostaje ci sie bawic .
Za fachowo to nie jest , ale moze cos pomoglem
Jesli chodzi od samo podpiecie , to kabel ze sciany wpinasz do gniazda oznaczonego na pewno jakims innym kolorem tego , potem laczysz pc z routerem normalnie kablem i laczysz sie z routerem poprzez wpisanie ip routera i tam juz pozostaje ci sie bawic .
Za fachowo to nie jest , ale moze cos pomoglem
-
- Archont
farciarzgilmore, jeśli dobrze pamiętam to żeby się zalogować na routery d-link, przynajmniej te starsze to trzeba było w przeglądarce wpisać adres 192.168.1.1 i chyba admin/admin, albo admin/puste hasło, ale tutaj naprawdę nie pamiętam. No chyba, że ktoś zmienił login i hasło to co innego
Potem wchodzisz do zakładki WAN i wpisujesz dane z kartki jaką koleżanka dostałą od Multimedii z IP/maskami/serwerami DNS itp. Jeśli nie ma kartki to wejdź do start i wpisz w polu uruchom, u niej na komputerze, polecenie CMD, a potem w oknie ipconfig. Wtedy spisujesz dane IP i tak dalej i masz adres MAC karty, więc nie trzeba będzie dzwonić i prosić o odblokowanie Wpisujesz te dane do zakładki WAN I już powinien być net na komputerze podłączonym do routera.
Potem tylko skonfigurować Wi-Fi i tyle
Potem wchodzisz do zakładki WAN i wpisujesz dane z kartki jaką koleżanka dostałą od Multimedii z IP/maskami/serwerami DNS itp. Jeśli nie ma kartki to wejdź do start i wpisz w polu uruchom, u niej na komputerze, polecenie CMD, a potem w oknie ipconfig. Wtedy spisujesz dane IP i tak dalej i masz adres MAC karty, więc nie trzeba będzie dzwonić i prosić o odblokowanie Wpisujesz te dane do zakładki WAN I już powinien być net na komputerze podłączonym do routera.
Potem tylko skonfigurować Wi-Fi i tyle
-
- Rhetor
Cubaza, żeby pokazało dnsy trzeba wpisać: ipconfig /all
Ale generalnie idea właśnie tak wygląda.
Co do WiFi, ustaw tam jakieś szyfrowanie (Wireless Security), WPA lub WPA2.
Ale generalnie idea właśnie tak wygląda.
Co do WiFi, ustaw tam jakieś szyfrowanie (Wireless Security), WPA lub WPA2.
Coś dla użytkowników Multimediów:
http://temi.pl/index.php/component/cont ... w-tarnowie
http://temi.pl/index.php/component/cont ... w-tarnowie
-
- Rhetor
Może być ciekawie
LordRuthwen pisze:Może być ciekawie
1129 "pajęczarzy"
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5 ... ,id,t.html
Jak na tak ''święte'' miasto kiepsko ahhh wiem to sami niewierzącyMark pisze:LordRuthwen pisze:Może być ciekawie
1129 "pajęczarzy"
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5 ... ,id,t.html
-
- Rhetor
Ja bym powiedział bardziej, że po prostu zostali zapomniani i nieodłączeni, a nie że kradli, w moim dawnym lokum miałem kablówkę jeszcze z TTK przez 2 lata po rozwiązaniu z nimi umowy - zapomnieli odkręcić łączówkę na klatceW trakcie tych prac technicy doliczyli się aż 1129 mieszkań, w których z oferty telewizyjnej korzystano nielegalnie.
Jednostkowe przypadki.Wiele osób przymyka oko na sąsiadów, którzy włamują się do skrzynek telekomunikacyjnych na klatkach schodowych i podłączają się nielegalnie do sieci.
BuahahahahaBez problemu będą mogli załatwić wszystkie sprawy w naszym Call Center.
Kto ten artykuł pisał i dlaczego na dole nie ma napisu "artykuł sponsorowany"?
Na żarty im się zebrało.