Autostrada A4
-
- Archont
Bodajże 4 kwietnia trasa Kraków-Tarnów pociągiem TLK:
//się kolejowy offtopic przydarzył...
Relacja znajomej ; )Tylko polskie linie kolejowe w jedynej i niepowtarzalnej ofercie tego sezonu gwarantują niezapomniane atrakcje podczas podróży kupując bilet na pociąg TLK do podróży trwającej 1.30h GODZINA PODRÓŻY GRATIS uwaga uwaga to jeszcze nie wszystko, taak macie racje oczy Was nie zawodzą dodatkowo zupełnie za darmo sauna i mdlejąca Pani w pociągu + czekanie 45 min na pogotowie. Takie przeżycia zagwarantuje jedynie PKP. Korzystajcie naprawdę warto !
Ja tylko napisze, ze to wina PKP ze ktos mdleje ? Ze trzeba czekac na pogotowie ? Troche przesadziła. Jak chce aby jej podróż była od niej zalezna, zapraszam do auta i na autostrade.Keleos pisze:Bodajże 4 kwietnia trasa Kraków-Tarnów pociągiem TLK:
Relacja znajomej ; )Tylko polskie linie kolejowe w jedynej i niepowtarzalnej ofercie tego sezonu gwarantują niezapomniane atrakcje podczas podróży kupując bilet na pociąg TLK do podróży trwającej 1.30h GODZINA PODRÓŻY GRATIS uwaga uwaga to jeszcze nie wszystko, taak macie racje oczy Was nie zawodzą dodatkowo zupełnie za darmo sauna i mdlejąca Pani w pociągu + czekanie 45 min na pogotowie. Takie przeżycia zagwarantuje jedynie PKP. Korzystajcie naprawdę warto !
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Zwłaszcza, że jest coraz lepiej na drogach W Piątek 6 Kwietnia wyjechałem do Wejherowa - jadąc w zasadzie w zgodzie z przepisami - czyli przekraczając dozwoloną prędkość o 10 km/h jechalem 8 godzin i 25 minut - w trzy osoby wyszło szybciej i taniej niż pociągiem. A ludzie się dziwią, że jestem zwolennikiem zabrania kasy PKP i rozbudowy dróg.
Jak wybudują S7 z Kielc do Warszawy i dalej do Gdańska to za 5 - 6 godzin zajedziemy do Gdańska.
Jak wybudują S7 z Kielc do Warszawy i dalej do Gdańska to za 5 - 6 godzin zajedziemy do Gdańska.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
A samolotem masz jeszcze szybciej
Nie przyglądałem się ofercie, jest jakaś nowa linia, która się reklamuje, że za 100 przelecisz do Gdańska w godzinę.
Nie przyglądałem się ofercie, jest jakaś nowa linia, która się reklamuje, że za 100 przelecisz do Gdańska w godzinę.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Do Rzeszowa szybciej, a też jest, wg ich wykazu.
Po co chcesz im zabierać ??. Zabieranie nie jest uczciwe. Wystarczy nie dawać .Ravir pisze: A ludzie się dziwią, że jestem zwolennikiem zabrania kasy PKP i rozbudowy dróg.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Z Krakowa lub Rzeszowa - PKP to koło półtorej godziny - dodać czas dojazdu na dworzec - oraz przejazd z Gdańska do Wejherowa oraz czas dojazdu na i z lotniska robi się 6 - 7 godzin. Lot z Krakowa do Gdańska to ponad 2 godziny - lot + czas na lotnisku.
Sprawdzałem tę ofertę - samemu się bardzo opłaca ale podróż Tarnów - Wejherowo to nawet 7 godzin. Dojazdy do lotnisk zabijają - jak w Tarnowie było by lotniskio - to był by "full wypas"
Ale jak wybudują A1 i S7 to szybko przejedziemy : A4 do KRK - tam S7 do Gdańska i obwodnicą (de facto S6) do Wejherowa.
Opcja druga to w okolicach Warszawy wbijamy się na A2 i do węzla z A1 i A1 do Gdańska. MIODZIO
Sprawdzałem tę ofertę - samemu się bardzo opłaca ale podróż Tarnów - Wejherowo to nawet 7 godzin. Dojazdy do lotnisk zabijają - jak w Tarnowie było by lotniskio - to był by "full wypas"
Ale jak wybudują A1 i S7 to szybko przejedziemy : A4 do KRK - tam S7 do Gdańska i obwodnicą (de facto S6) do Wejherowa.
Opcja druga to w okolicach Warszawy wbijamy się na A2 i do węzla z A1 i A1 do Gdańska. MIODZIO
9000 ml A Rh-
Powiem tak miesiąc temu byłem w Poznaniu samochodem i odcinek Łódź-Poznań pomknąłem sobie przez A2 niestety na bramkach musiałem zostawić ponad 40 zł w jedną stronę. Więc przy takich opłatach ja jednak wybieram pociąg gdyż za bilet na 2 klasę tlk trzeba zapłacić ok 65 zł, za pierwszą ok 100 i to za całą podróż z Tarnowa do Poznania. Dodatkowo jako student mam 51% zniżki i za podróż przed świętami zapłaciłem 32zł, to mniej niż za bramki na odcinku Łódź-Poznań. Więc niech pieniądze zostaną na kolei, bo na korzystanie z Autostrad obecnie nie będzie mnie stać.
-
- Rhetor
Dla tych co nie wiedzą i chcą być wiecznymi studentami - tylko do 25 roku życia, potem się płaci całość.MTar pisze:Dodatkowo jako student mam 51% zniżki
Jeżeli ten odcinek zarządzany jest przez GDDKiA to w najbliższej przyszłości ceny spadną o połowę. Tutaj przydała się Unia, która stwierdziła, że nie po to były dotacje aby rząd teraz dzięki autostradom reperował stan budżetu państwa i dała ultimatum: albo obniżą ceny przejazdu autostradami albo będą musieli zwrócić dotacje otrzymane na ich budowę.MTar pisze:Powiem tak miesiąc temu byłem w Poznaniu samochodem i odcinek Łódź-Poznań pomknąłem sobie przez A2 niestety na bramkach musiałem zostawić ponad 40 zł w jedną stronę. .
Do 26 roku życia... Pamiętam jak jechałem przed 26 urodzinami pociągiem, oj przyglądał się pan konduktor mojej legitymacjiDla tych co nie wiedzą i chcą być wiecznymi studentami - tylko do 25 roku życia, potem się płaci całość.
Wracając do tematu, krótkie video z dnia dzisiejszego:
Obiekt WD-84 w ciagu drogi powiatowej biegnacej przez Pawęzów i ul Krzyską w Tarnowie
http://www.youtube.com/watch?v=EpmSOcllK0w
/edit: poprawa linka
Ostatnio zmieniony 11-04-2012, 10:58 przez Eredhel, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Wiem i ten moment już się zbliża ale 65 zł za całą trasę pociągiem a ponad 40zł za bramki na połowie trasy daje do myślenia.LordRuthwen pisze:Dla tych co nie wiedzą i chcą być wiecznymi studentami - tylko do 25 roku życia, potem się płaci całość.MTar pisze:Dodatkowo jako student mam 51% zniżki
26 zł prywatna firma Autostrada Wielkopolska, reszta GDDKIAdefekator pisze:Jeżeli ten odcinek zarządzany jest przez GDDKiA to w najbliższej przyszłości ceny spadną o połowę. Tutaj przydała się Unia, która stwierdziła, że nie po to były dotacje aby rząd teraz dzięki autostradom reperował stan budżetu państwa i dała ultimatum: albo obniżą ceny przejazdu autostradami albo będą musieli zwrócić dotacje otrzymane na ich budowę.MTar pisze:Powiem tak miesiąc temu byłem w Poznaniu samochodem i odcinek Łódź-Poznań pomknąłem sobie przez A2 niestety na bramkach musiałem zostawić ponad 40 zł w jedną stronę. .