Autostrada A4
MTar - a co ma umowa ze StalExportem do tego?
Tu chodzi o PRAWO KONSUMENCKIE - Autostrada jest ŚCIŚLE określona w przepisach, ma mieć minimum DWA pasy i prędkośc maksymalną 140 km/h dla samochodów osobowych i motocykli. Płacąc za przejazd PŁACĘ za określoną jakość - jeśli z powodów remontu jej NIE MAM - to przysługuje mi odpowiednia obniżka ceny.
Zresztą był taki proces i kilka osób WYGRAŁO - więc Rząd ma podstawy. Nie mamy prawa opartego na precedensach - ale Rząd może WYMUSIĆ odpowiednimi przepisami przestrzeganie praw konsumentów.
Przypominam, że NADRZĘDNE sa przepisy ustawowe - a nie "jakąś" mistyczna i tajemnicza umowa. StalExport walcząc przed sądem z taką Ustawą musiał by ujawnić tą umowę
Tu chodzi o PRAWO KONSUMENCKIE - Autostrada jest ŚCIŚLE określona w przepisach, ma mieć minimum DWA pasy i prędkośc maksymalną 140 km/h dla samochodów osobowych i motocykli. Płacąc za przejazd PŁACĘ za określoną jakość - jeśli z powodów remontu jej NIE MAM - to przysługuje mi odpowiednia obniżka ceny.
Zresztą był taki proces i kilka osób WYGRAŁO - więc Rząd ma podstawy. Nie mamy prawa opartego na precedensach - ale Rząd może WYMUSIĆ odpowiednimi przepisami przestrzeganie praw konsumentów.
Przypominam, że NADRZĘDNE sa przepisy ustawowe - a nie "jakąś" mistyczna i tajemnicza umowa. StalExport walcząc przed sądem z taką Ustawą musiał by ujawnić tą umowę
9000 ml A Rh-
-
- Archont
Coś lekko w temacie:
http://chemia.wnp.pl/transportowa-rewol ... 1_0_0.html
Grupa Tarnów? A Azoty gdzieś chyba zgubiligumini_0317 pisze:Coś lekko w temacie:
No chyba, że faktycznie to się nazywa grupa Tarnów...
GDDKiA o/Kielce ogłosiła przetarg na remont mostu nad Wisłą w Szczucinie
link
nie wiedziałem gdzie to podpiąć bo nie znalazłem tematu odnośnie samej dk73, więc jeśli gdzieś jest, to proszę o przeniesienie posta
link
nie wiedziałem gdzie to podpiąć bo nie znalazłem tematu odnośnie samej dk73, więc jeśli gdzieś jest, to proszę o przeniesienie posta
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Bo w PLANACH - miała powstać NOWA droga z nowym moctem w miejscu gdzie mamy prom w Nowym Korczynie. Droga ta miała omijać miejscowości i skracać drogę na Północ.
Mamy więc DA PLAN - ale zabieramy się do niego jak Orki i Gobliny* - najpierw mamy Kłutnie - później bójkę pod tytułem KTO JRST SZEFEM - a później przepijamy całą kasę i nic nie wychodzi.
Most nie opłaca się poszerzać skoro w Korczynie ma być porządan szeroka droga z szerokim mostem - tyle, że tą drogę to MOŻE nasze wnuki zobaczą.
Mamy więc DA PLAN - ale zabieramy się do niego jak Orki i Gobliny* - najpierw mamy Kłutnie - później bójkę pod tytułem KTO JRST SZEFEM - a później przepijamy całą kasę i nic nie wychodzi.
Most nie opłaca się poszerzać skoro w Korczynie ma być porządan szeroka droga z szerokim mostem - tyle, że tą drogę to MOŻE nasze wnuki zobaczą.
9000 ml A Rh-
-
Autor tematu - Rhetor
Trzeba było zostać księdzem - praca pewna, spokojna, duże ciepłe(!) mieszkanie, szansa rozwoju, awansu. A teraz tylko siedzisz i z zawiści skrobiesz posty na forum.dafi33 pisze:Jaki jest koszt ogrzania takiej kubatury ?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Thesmothetai
To nawiązując do A4 - dokąd dokładnie ciągnie się ukończona A4 od strony Krakowa ? Wczoraj tak się zastanawiałem zjeżdżając na węźle Targowisko. Przecież dalej widać asfalt Chyba, że to tylko kilka km i nie dociągnęli do kolejnego zjazdu ?
Ostatnio zmieniony 21-03-2012, 10:08 przez imlazy, łącznie zmieniany 2 razy.
Im Lazy and I like it
-
- Rhetor
Zdecydowanie, przejedź się pociągiem to będziesz widział w jakim stanie jest autostradaimlazy pisze: Chyba, że to tylko kilka km i nie dociągnęli do kolejnego zjazdu ?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Następny zjazd, to węzeł bocheński i niestety taka jest prawda, że jeszcze nie dociągnęli do niego. Są miejsca gdzie nawet nasypów brakuje.imlazy pisze:Przecież dalej widać asfalt Chyba, że to tylko kilka km i nie dociągnęli do kolejnego zjazdu ?
Pierwotny termin Szarów - Brzesko był na koniec stycznia tego roku. Obecny termin to wrzesień 2012. A jak będzie, to przyszłość pokaże. Roboty jeszcze od cholery
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.