Stałe 5 godzin w przedszkolach
-
Autor tematu - Rhetor
-
- Rhetor
Nie mówię to u dyrektorce, rodzinna i przyjazna atmosfera powinna panować na salach, bo to przecież o dzieci chodzi, wszędzie zdarzają się przychlasty i nic na to nie poradzimy (chyba).
Co nie zmienia faktu, że jakby była normalna to ułatwiałoby wszystko.
Co nie zmienia faktu, że jakby była normalna to ułatwiałoby wszystko.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Rhetor
no są są takie przedszkola ..powiedziałbym, ze to takie perełki wśród dużych przedszkoli gdzie panuje naprawdę domowa atmosfer gdzie dzieci bez mała po tygodniu znają cały personel przedszkolny gdzie posiłki a zwłaszcza obiadki są jak z " babcinej kuchni" robione pierożki, makarony , kluseczki , pieczone placuszki i drożdżóweczki ... na pewno znajdzie się ktoś kto ma lub miał dziecko w takim przedszkolu więc myślę , że przyzna mi rację:)
-
Autor tematu - Rhetor
Ok, rozeznałem temat, już wiem.
Zresztą dzisiaj w TEMI artykuł o tym, jak to miasto przymierza się do likwidacji wszystkich przedszkoli, za które płaci jakikolwiek czynsz. I to, uwaga, nie tylko dwuoddziałowych, ale i trzyoddziałowych, a nawet czterooddziałowego na CHopina (tak, tego, do którego chodzą moje dzieci i o którym pisałem w samych superlatywach)!
Niecenzuralne słowa już wykrzyczałem w ścianę w domu, natomiast nasuwa mi się jedno, WSZYSTKO co mówią tarnowscy urzędnicy o tym, że DOBRO DZIECKA JEST NAJWAŻNIEJSZE, to po prostu nic nie znaczący slogan.
Co się liczy w Tarnowie? Kasa, kasa i jeszcze raz kasa.
Szczytem i standardem, do którego należy równać, są przedszkola-molochy, z w pełni dyspozycyjnym dyrektorem...
Mam pomysł, będzie taniej jak w Tarnowie zrobimy dwa przedszkola po 500 dzieci, dwie podstawówki po 2 tysiące dzieci, dwa gimnazja po 2 tysiące dzieci i dwa licea po 2 tys. dzieci... Do tego koniecznie rozbudować pogotowia opiekuńcze, poprawczaki i już za wczasu przygotować miejsca w więzieniach i szpitalach psychiatrycznych no to, co z tych szkół wyjdzie, CO za.....!!! Ja pp........!!!!
Taką nam Tarnowianie i PO zafundowali przyszłość dla naszych dzieci. Może te dzieci im kiedyś odpłacą...
Kubo, ratuj!
Zresztą dzisiaj w TEMI artykuł o tym, jak to miasto przymierza się do likwidacji wszystkich przedszkoli, za które płaci jakikolwiek czynsz. I to, uwaga, nie tylko dwuoddziałowych, ale i trzyoddziałowych, a nawet czterooddziałowego na CHopina (tak, tego, do którego chodzą moje dzieci i o którym pisałem w samych superlatywach)!
Niecenzuralne słowa już wykrzyczałem w ścianę w domu, natomiast nasuwa mi się jedno, WSZYSTKO co mówią tarnowscy urzędnicy o tym, że DOBRO DZIECKA JEST NAJWAŻNIEJSZE, to po prostu nic nie znaczący slogan.
Co się liczy w Tarnowie? Kasa, kasa i jeszcze raz kasa.
Szczytem i standardem, do którego należy równać, są przedszkola-molochy, z w pełni dyspozycyjnym dyrektorem...
Mam pomysł, będzie taniej jak w Tarnowie zrobimy dwa przedszkola po 500 dzieci, dwie podstawówki po 2 tysiące dzieci, dwa gimnazja po 2 tysiące dzieci i dwa licea po 2 tys. dzieci... Do tego koniecznie rozbudować pogotowia opiekuńcze, poprawczaki i już za wczasu przygotować miejsca w więzieniach i szpitalach psychiatrycznych no to, co z tych szkół wyjdzie, CO za.....!!! Ja pp........!!!!
Taką nam Tarnowianie i PO zafundowali przyszłość dla naszych dzieci. Może te dzieci im kiedyś odpłacą...
Kubo, ratuj!
tak Marcin masz całkowitą rację...tu dzieci nic nie znacza....tylko kasa i kasa tak naprawde sie liczy i zasługi urządników ile to zdołali zaoszczędzic....tylko oni kiedyś odejdą Ci z góry o nich zapomną a w tarnowskim środowisku niestety zostanie o nich niechlubna opinia ze to Ci co pozamykali przedszkola...czy o to im tak naprawde chodzi??? jak nie mogę patrzec na tego kaczuchę tak pójdę i zagłosuje na nich może jak wejdą to cofną to nienormalna reformę pani Hal szesciolatki zostaną w przedszkolach a subwencje na nie będą szły z rządu!!! jestem strasznie rozczarowana tarnowskim samorządem!!!!