tarnowskie MPK
-
- Rhetor
Re: tarnowskie MPK
Nie utożsamiałbym potencjalnych wandali z "narodem w Tarnowie"...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Informacyjnie
http://bip.malopolska.pl/zdik/Article/g ... 89075.html" onclick="window.open(this.href);return false;Zarządzenie Nr 32/2016 Dyrektora Zarządu Dróg i Komunikacji w Tarnowie z dnia 5 kwietnia 2016 roku w sprawie powołania Komisji przetargowej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na wykonanie dokumentacji projektowej zasilania energetycznego dla 50 sztuk tablic informacji przystankowej
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Tarnowską komunikacją miejską nie da się jeździć. Przez ostatni tydzień zdarzyło mi się kilkanaście razy jechać linią numer 9 i jestem załamany. Nie rozumiem dlaczego nikt nie zajmuję się osobami bezdomnymi, którzy przez cały dzień kursują sobie autobusem . W upalny dzień nie da się wytrzymać, gdyż zapach jest tak odrażający. Byłem bliski zwymiotowania . Po godzinie 13 jechałem 9 do mościć wraz z jednym takim delikwentem.Wracałem 0 16 i ten bezdomny nadal był w autobusie, mimo tego, że autobus ten miał postój na zajezdni .Dlaczego kierowca nie interweniował ? Zapach, który unosił się od tej osoby i fakt, iż moczem ubrudził siedzenie powinien dać do myślenia . Będę interweniował w tej sprawie, bo w upalne dni jest to nie do wytrzymania .
Ja kilka lat temu spotkałem się z sytuacją, że kierowca postawił sprawę jasno - śmierdziel ma wysiąść i dopiero jedziemy dalej. Na szczęście nie trzeba było go długo prosić.
A kto sie kiedys zastanawil ile trwa interwencja np strazy miejskiej,? Nieraz potrafia takiego elementa ponad godzine wyrzucac, a to cale p****** z nietykalnoscia cielesna. A moze jest jest tak, ze szefostwo Mpka umywa rece od problemu i zostawia kierowcow z tym samych....
Być może. Aczkolwiek chciałbym, żeby dyrektor MPK-a przejechał się kiedyś w upale autobusem z Lwowskiej do Mościc . Raczej nie byłaby to przyjemna podróż .
Parę dni temu w Krakowie była podobna sytuacja, że gość moczem ubrudził siedzenie, ktoś zrobił mu zdjęcie i media rozdmuchały sprawę. MPK się tłumaczyło, że po takim czymś pojazd od razu jedzie na zajezdnię do czyszczenia, apelowali żeby takie coś zgłaszać.
Ciekawy jestem co tarnowskie MPK sądzi o problemie z bezdomnymi, którzy sobie jeżdżą bez celu nie płacąc za to. Problem jest i pasowało by się nim zająć bo jest to uciążliwe dla pozostałych pasażerów. Może media coś o tym napiszą?
Ciekawy jestem co tarnowskie MPK sądzi o problemie z bezdomnymi, którzy sobie jeżdżą bez celu nie płacąc za to. Problem jest i pasowało by się nim zająć bo jest to uciążliwe dla pozostałych pasażerów. Może media coś o tym napiszą?
Panie i panowie. Zamiast pisać tu na forum wyślijcie maile do:
ZDiK [email protected]
MPK [email protected]
Straż Miejska [email protected]
Bądźcie kapusiami albo jeździjcie w smrodzie. Macie wybór.
ZDiK [email protected]
MPK [email protected]
Straż Miejska [email protected]
Bądźcie kapusiami albo jeździjcie w smrodzie. Macie wybór.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Zaraz po moim poście tutaj na forum wysłałem maila do zarządu MPK, jak i tarnowskich radnych . Czekam na odpowiedz w tej sprawie .
-
- Obywatel
http://www.fundusze.malopolska.pl/wiado ... la-krakowa" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy to oznacza, że środki są tuż tuż i będą w Tarnowie zakupione rzeczonych 50 nowych autobusów?
Czy to oznacza, że środki są tuż tuż i będą w Tarnowie zakupione rzeczonych 50 nowych autobusów?
Do 50 to raz, a 5 ztej puli kupili. A do pozytywnego rozpatrzenia projektu jeszcze kawalek. Jezeli tuz tuz to przedzial 2 do 3 lat, to dobrze rozumiesz.
-
- Prytan
Po ostatnim zakupie 4 używanych Scanii MPK znów ogłosiło przetarg na 4 używane autobusy. Ale przetarg zniknął z ich strony. Wydaje mi się, że ostatnio zrobili podobnie i te Scanie kupili z wolnej ręki - ale może się mylę...
W związku z tym nie wiece może czy padł już jakiś wybór dotyczący tych 4 autobusów?
W związku z tym nie wiece może czy padł już jakiś wybór dotyczący tych 4 autobusów?
Ponoć Scanie trochę lepsze od poprzednich 6 sztuk (tzn rok młodsze). Powinny w listopadzie wyjechać na miasto.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
-
- Prytan
Swoją drogą dziwna ta polityka MPK. Patrząc na to co robią przewoźnicy w innych miastach (np. Jaworzno kupuje kilkadziesit elektrobusów) u nas cały czas stosuje się "protezy". Niby tylko na chwilę, bo zaraz ma być dofinansowanie z UE do 50 szt. nowych autobusów.
Ale zaraz może okazać się, że dofinansowania nie będzie, bo projekt zakłada "ekologiczne" diesle (dodatkowe punkty dostaje się we wniosku za ekologiczność taboru). A większość wnioskujących składa projekty z taborem hybrydowym albo elektrycznym i ten projekt tarnowskiego MPK może znaleźć się w ogonie dofinansowania.
Dziwi zachowawcze podejście MPK które, zgodnie z obowiązującym prawem, "dostało" od miasta wyłączność na obsługę linii bez przeprowadzania przetargów na poszczególne linie, co ma miejsce w wielu innych miastach (np. Kraków, Lublin). Mając pewność obsługi wszystkich linii, a co za tym idzie pewność finansowania spółki, MPK pcha się w używany tabor, który lata świetności ma za sobą.
Ale zaraz może okazać się, że dofinansowania nie będzie, bo projekt zakłada "ekologiczne" diesle (dodatkowe punkty dostaje się we wniosku za ekologiczność taboru). A większość wnioskujących składa projekty z taborem hybrydowym albo elektrycznym i ten projekt tarnowskiego MPK może znaleźć się w ogonie dofinansowania.
Dziwi zachowawcze podejście MPK które, zgodnie z obowiązującym prawem, "dostało" od miasta wyłączność na obsługę linii bez przeprowadzania przetargów na poszczególne linie, co ma miejsce w wielu innych miastach (np. Kraków, Lublin). Mając pewność obsługi wszystkich linii, a co za tym idzie pewność finansowania spółki, MPK pcha się w używany tabor, który lata świetności ma za sobą.
Ja widzę tylko dwa możliwe wyjaśnienia:pilips1982 pisze:Swoją drogą dziwna ta polityka MPK. Patrząc na to co robią przewoźnicy w innych miastach (np. Jaworzno kupuje kilkadziesit elektrobusów) u nas cały czas stosuje się "protezy". Niby tylko na chwilę, bo zaraz ma być dofinansowanie z UE do 50 szt. nowych autobusów.
1. MPK ma za dużo pieniędzy i dlatego kupuje używane autobusy
2. nie mają tak dobrego doradcy, jak Ty, który może uzmysłowić empekowi, że robia błąd
Tak to widzę...