I po to ktoś wymyślił komunikację miejską Żeby nie moknąćKeleos pisze:Ja rowerem w deszczu ok 20 km pokonywał nie będę! ; P
Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza
Dziś sobie obserwowałem ja by mozna poprowadzić kładkę - i jest KICHA. Spadek jest za mały. Chcąc zrobić kładkę trzeba by ją poprowadzić bardzo wysoko - tak by autobusy i Tiry mogły przejechać. Wozy strarzacjie czy techniczne (dźwigi itp) też muszą się tamtendy czasem przedostać. Czyli ładka musiała by być wysoko zawieszona - jak połączyć to z zabudową wyszedł by jakiś KOSMICZNY BADZIEW. Przejście podziemne to jednak rozsądna decyzja.
Czyli "walimy" minimum 3 piętrową konstrukcję z żelbetu i stali. Stawiamy minimum 4 słupy, zacieniamy okolicę. Mieszkańcy okolicznych kamienic się na 100% ucieszą, że im będzie można zagladać z kładki do mieszkań - ewentualnie kładkę zabudujemy tak by nic nie było widać.
Wolę dwa szyby wind - niż gigantyczną konstrukcję, która zasłoni spory kawał terenu.
Wolę dwa szyby wind - niż gigantyczną konstrukcję, która zasłoni spory kawał terenu.
Ravir, tylko, że przy Brodzińskiego (bo tam ta kładka byłaby 'u góry') nie ma mieszkań - tylko szkoły.
Z tą konstrukcją też bym nie przesadzał - można zbudować lekką i wytrzymałą konstrukcję, kwestia kasy.
Ciekaw jestem ile godzin te windy będą działać - zaraz znajdzie się jakiś twardziel, który będzie chcial spróbować się z windą - kto komu da radę.
I tyle będzie z pomocy dla niepełnosprawnych.
Z tą konstrukcją też bym nie przesadzał - można zbudować lekką i wytrzymałą konstrukcję, kwestia kasy.
Ciekaw jestem ile godzin te windy będą działać - zaraz znajdzie się jakiś twardziel, który będzie chcial spróbować się z windą - kto komu da radę.
I tyle będzie z pomocy dla niepełnosprawnych.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Wszystkim nie dogodzi ;-) w takich sytuacjach nie pozostaje nic innego jak sprawdzić w praktyce.
Moje zdanie na temat tego przejścia jest powszechnie znane. Dlatego nie będę rozwiązywał tego problemu;)
Moje zdanie na temat tego przejścia jest powszechnie znane. Dlatego nie będę rozwiązywał tego problemu;)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Dałoby się to pogodzić bez kopania w ziemi i wymyślania kształtu kładki. Chief Miles O'brien zająłby się teleportacją , rzadko zdarzały mu się błędy w tym fachu. Pewnie miasto musiałoby wysupłać niezłą sumkę na pobory, ale co tam, cel uświęca środki...
A tak na poważnie, to przecież windy mniej zaburzą przestrzeń niż nawet najbardziej smukła kładka, zresztą obok będzie chyba wiata przystankowa.
A tak na poważnie, to przecież windy mniej zaburzą przestrzeń niż nawet najbardziej smukła kładka, zresztą obok będzie chyba wiata przystankowa.
-
- Prytan
-
- Rhetor
fakt, kładka na pozór sensowniejsza, ale po wgryzieniu się w szczegóły już taka być przestaje, a przejście będzie zawsze pierwszym w historii Tarnowa, może przy okazji kopania dziur odkryją jakiś skarb archeologiczny (mam jakieś przeczucia, bo to jeden z wyższych punktów w okolicy, a na takich w przeszłości lubili się ludzie osiedlać).