Pozostaje zadać Ci pytanie Panu Mikucie lub Panu Bąkowi z TZDM-u.pankowal pisze:O co to chodzi ??
Tel. 14 621 91 05 lub [email protected]
Pozostaje zadać Ci pytanie Panu Mikucie lub Panu Bąkowi z TZDM-u.pankowal pisze:O co to chodzi ??
1. Liczniki służą zazwyczaj do odliczania:)pankowal pisze:Zachwyt nad licznikami odliczającymi czas jest całkowicie nieuzasadniony.
Ta ulicy to Piłsudskiego, która później zmienia się w Mickiewicza. Tam masz zieloną fale. Lecisz sobie trzema pasami, aż do wiaduktu gdzie górą idzie Włókniarzy i później mijasz ŁKS i Atlas Arena. Tam już jest różnie.Nie pamiętam dokładnie ale z 6 świateł to jest na pewno. Pewnie by się jeszcze znalazło ze dwie.LordRuthwen pisze:W Łodzi?ozi26 pisze:Przynajmniej zielona fala się elegancko spr.
Przecież tam działa czerwona fala, nigdy jeszcze nie przejechałem tam przez więcej niż 2 światła na zielonym.
To jest fajny sposób na nabicie sobie postów po prostu.Wysłany: Dzisiaj 12:16
pankowal, skończ pierniczyć i bawić się w zgaduj-zgadulę, wiesz, to powiedz, nie, to zamilcz.
1. Ale ja mam słabą pamięć i niekoniecznie muszę pamiętać, że obok McDonalda stoi się 1 minutę, a koło świtu 40 sekund. Licznik uświadamia mnie, że za x sekund będe jechał. W tym czasie mogę podać dziecku coś do picia. albo wstrzymać się z tym zamiarem do następnego skrzyżowania.pankowal pisze:Gumini 0317
Rzeczywiście z punktu widzenia świeżo upieczonego kierowcy mającego kłopoty z sygnałem żółtym czy zielonym liczniki coś wnoszą. Jak nabędziesz umiejętności to rozterki jechać, nie jechać znikną.
Widzę że chętnych do odpowiedzi na pytanie dlaczego żółty sygnał przed czerwonym trwa 1s brak.
A odpowiedź na to pytanie jest kluczem do oceny sygnalizacji z licznikami czasu.
Podpowiem że na bazie prawidłowej odpowiedzi (dlaczego 1s) można wywieść że zastosowanie liczników powoduje zmniejszenie przepustowości skrzyżowania z sygnalizacją.
Czyli liczniki zamiast polepszyć …….., pieniądze wyrzucone w błoto i dodatkowe utrudnienie.
+5 do lansupb pisze:Przestałem zwracać uwagę na panakowala w momencie gdy najpierw polemizował z moimi słowami a na koniec uznał, że to jego własna wypowiedź
A jest za większą ilość postów jakaś nagroda? Lizak albo czekolada?Cubaza pisze:To jest fajny sposób na nabicie sobie postów po prostu.