Którą konsolę wybrać?
rzuf, Każdy ma swoje priorytety, przyzwyczajenia. Mam kolegę który nawet W7 przestawił na wygląd w98, 'bo tak'. No i ma Jedni wolą pc, drudzy ps, jeszcze inni wii.
Za jakiś rok powiem Ci, czy zrobiłem dobry wybór kupując ps3.
Za jakiś rok powiem Ci, czy zrobiłem dobry wybór kupując ps3.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Ad, podpinanie PC do TV (nie mam plazmy, mam LCD, Ravir zdaje się też ) jest kwestią dyskusji na temat jakości obrazu i wygody grania .
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
rzuf, Marcinowi chodziło chyba o technikę (konsola ma już z 5 lat) i ilość gier - jeżeli chodzi o 'miodność' - to gry - te co są na Wii - są niesamowite. Wiem, bo grałem
Skoki są nie do podrobienia - do tej gry powinni dodawać sztuczny wąsik a'la Małysz
Skoki są nie do podrobienia - do tej gry powinni dodawać sztuczny wąsik a'la Małysz
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Wii ma świetne gry - ALE - są to gry specyficzne. Nie ma tam wielu gier, które są na pozostałych platformach. W porzadne FPP / TPP / RPG nie zagrasz. Wii jest REWELACYJNE jak chcesz sie pobawić z rodziną czy znajomymi w gry za pomoca WiiMota - ale o poważnej rozgrywce w takiego Obliviona to już nie.
Do grania to raczej PS3, XBOX no i PeCet - ja wolę PC, z konsol - która wybrać?
Zaleay od exclusiv'ów - to one powinny decydować - graficznie są podobne, PS ma niby mocniejsze "flaki" ALE przekombinowano i programowanie jest poważnie utrudnione i od lat nie można wydobyć owej mocy Trzeba dokładnie zobaczyć na gry i wybrać.
Do grania to raczej PS3, XBOX no i PeCet - ja wolę PC, z konsol - która wybrać?
Zaleay od exclusiv'ów - to one powinny decydować - graficznie są podobne, PS ma niby mocniejsze "flaki" ALE przekombinowano i programowanie jest poważnie utrudnione i od lat nie można wydobyć owej mocy Trzeba dokładnie zobaczyć na gry i wybrać.
9000 ml A Rh-
No i wreszcie mogę się wypowiedzieć odnośnie kontrolerów na konsole a co za tym idzie, którą konsolę teraz bym wybrał i w sumie już wybrałem.
Dla mnie na teraźniejszą chwilę najlepszą konsolą jest XBOX 360 i kinect jako kontroler ruchu. W przeciwieństwie do move i wii nie musisz nic trzymać w ręce po to aby ten ruch był zaobserwowany.
Kolejnym pozytywnym aspetkem konecta jest to, że odczytuje też ruchy nóg, a wii i move tego nie może. Dzięki temu w grach możesz sterować całym ciałem a nie tylko rękami.
Poza tym ceny za kontrolery wychodzą mniej więcej tyle samo a większa swoboda.
Dla mnie jedynym plusem PS3 jest czytnik blue-ray i tylko to, nic więcej, bo na kontrolery to kinect bije wszystkie.
I tak się też skończyło Kupiłem nowego XBOX'a wraz z kinectem i jedną grą za 900zł
To także przeważyło szalę na XBOXA
Dla mnie na teraźniejszą chwilę najlepszą konsolą jest XBOX 360 i kinect jako kontroler ruchu. W przeciwieństwie do move i wii nie musisz nic trzymać w ręce po to aby ten ruch był zaobserwowany.
Kolejnym pozytywnym aspetkem konecta jest to, że odczytuje też ruchy nóg, a wii i move tego nie może. Dzięki temu w grach możesz sterować całym ciałem a nie tylko rękami.
Poza tym ceny za kontrolery wychodzą mniej więcej tyle samo a większa swoboda.
Dla mnie jedynym plusem PS3 jest czytnik blue-ray i tylko to, nic więcej, bo na kontrolery to kinect bije wszystkie.
I tak się też skończyło Kupiłem nowego XBOX'a wraz z kinectem i jedną grą za 900zł
To także przeważyło szalę na XBOXA
rzuf, pominąłem to z prostego względu, ani jedna konsola nie odczyta ruchu w 100%. Poza tym nie zauważyłem wielkich błędów odkąd na nim gram. Może wyjdzie to później, nie zaprzeczam. Jednak na teraźniejszą chwilę tego nie widzę a grałem w kilka gier, np. Fighter Uncaged i odczytywał bez wielkich błędów. Owszem zdarzyło mu się, że zamiast kopnięcia z obrotem, to wziął i odczytał proste kopnięcie, ale to raz na kilkadziesiąt ruchów.
Jak już mówiłem to to jest coś nowego. Czytaj nie trzymasz nic w ręce i wykonujesz ruchy, a nie tak jak przy Wii i move.
--==EDIT==--
Czy mi się wydaje, czy do odczytywania ruchów nóg na wii potrzebna jest dodatkowa mata? Bez tego nie odczyta wagi i ruchów nóg?http://www.pixmania.pl/gry-video-wii-fi ... jvart.html
Owszem kinect nie odczyta wagi, ale ruchy nóg odczyta bez dodatkowych kontrolerów...
Tak, że takie porównanie nie ma sensu...
Jak już mówiłem to to jest coś nowego. Czytaj nie trzymasz nic w ręce i wykonujesz ruchy, a nie tak jak przy Wii i move.
--==EDIT==--
Czy mi się wydaje, czy do odczytywania ruchów nóg na wii potrzebna jest dodatkowa mata? Bez tego nie odczyta wagi i ruchów nóg?http://www.pixmania.pl/gry-video-wii-fi ... jvart.html
Owszem kinect nie odczyta wagi, ale ruchy nóg odczyta bez dodatkowych kontrolerów...
Tak, że takie porównanie nie ma sensu...
Cubaza, Widziałem ostatnio w empiku jakiś zestaw 'fitness' do PS3, składał się m.in. z 4 czujników montowanych na rękach i nogach - chyba właśnie od odczytu ruchów.
http://www.amazon.com/EA-Sports-Active- ... ive=380729 - wydaje mi się, że to było to.
http://www.amazon.com/EA-Sports-Active- ... ive=380729 - wydaje mi się, że to było to.