Restauracja Wiedeńska
-
- Rhetor
-
- Prytan
szkoda, ale sami sobie winni.Dorota1975 pisze:A coś słyszałam, że jednak likwidacja restauracji?
Jedzenie owszem smaczne, ale w Tarnowie (a nawet Polsce) nie można wywindować tak wysoko cen.
Za danie typu kawa i deserek prawie 30 zł. Panie to se ne da
obiad dla 2 osób 100 zł tak można zapłacić na Krupówkach
-
- Prytan
Fakt dawno byłem, może się poprawiło, niemniej nie mam chęci przepłacać za danie z rodzimym makaronem i to rozgotowanym.savage pisze:Kolega nie był chyba w Soprano... IMO jedna z lepszych włoskich restauracji w całym województwie.
Jest taka knajpka koło zamku w Szymbarku, nie pamiętam nazwy. Wybór mały, ale dania dobre i po przystępnej cenie.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Pozostało mi z łezką w oku wspomnieć moją dawną "Wiedeńską"... .
Obecnie - po zmianach - raczej bywać nie będę. Sałatka ziemniaczana do wiedeńczyka po prostu okropna, polana rzadkim sosem,w niczym nie przypomina "tej dawnej", kaczka przypalona, ziemniaczki do niej dosłownie utopione w tłuszczu. Kotlet po wiedeńsku gruby i zylasty.
Ech...
Kiedyś, gdy pisałam pochwałę restauracji z serca płynącą zostało mi zasugerowane, że mam w tym jakiś własny interes. Nie miałam absolutnie żadnego, ale byłam tak zachwycona restauracją i przede wszystkim jakością potraw, że z przyjemnością pisałam poprzednią opinię.
Niestety, to było kiedyś.
Dziwi mnie obecna sytuacja, ponieważ z rozmowy z panią kelnerką wynikało, że szef kuchni został ten sam. Czyby więc "zaproponowano mu" gorszej jakości składniki do przygotowywania potraw? Bo inaczej chyba tego wytłumaczyć się nie da...
Szkoda, bo chyba nieco niższe ceny nie są w stanie zrekompensować już po prostu przeciętnego jedzenia.
Obecnie - po zmianach - raczej bywać nie będę. Sałatka ziemniaczana do wiedeńczyka po prostu okropna, polana rzadkim sosem,w niczym nie przypomina "tej dawnej", kaczka przypalona, ziemniaczki do niej dosłownie utopione w tłuszczu. Kotlet po wiedeńsku gruby i zylasty.
Ech...
Kiedyś, gdy pisałam pochwałę restauracji z serca płynącą zostało mi zasugerowane, że mam w tym jakiś własny interes. Nie miałam absolutnie żadnego, ale byłam tak zachwycona restauracją i przede wszystkim jakością potraw, że z przyjemnością pisałam poprzednią opinię.
Niestety, to było kiedyś.
Dziwi mnie obecna sytuacja, ponieważ z rozmowy z panią kelnerką wynikało, że szef kuchni został ten sam. Czyby więc "zaproponowano mu" gorszej jakości składniki do przygotowywania potraw? Bo inaczej chyba tego wytłumaczyć się nie da...
Szkoda, bo chyba nieco niższe ceny nie są w stanie zrekompensować już po prostu przeciętnego jedzenia.
Roberto: zajęło mi to 20 sekund od przeczytania Twojego postu:
http://www.tripadvisor.com/Restaurants- ... oland.html
W Wiedeńskiej jeszcze nie byłem, jednak wiele osób sobie chwali jakość i poziom jedzenia. Pozostała część rankingu? Ciekaw jestem wg. jakich kryteriów został stworzony, bo trochę ociera się o fantastykę
http://www.tripadvisor.com/Restaurants- ... oland.html
W Wiedeńskiej jeszcze nie byłem, jednak wiele osób sobie chwali jakość i poziom jedzenia. Pozostała część rankingu? Ciekaw jestem wg. jakich kryteriów został stworzony, bo trochę ociera się o fantastykę