Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

Beny
Archont

Post autor: Beny »

halford pisze:Z godzinę temu na Skrzyszowskiej został potrącony rowerzysta. Jak przejeżdżałem to stało tylko auto z wybitą szybą przednią i rower na ulicy (no i policja). Samochód raczej wolno nie jechał.
Na Skrzyszowskiej za dobrą droge zrobili chyba i szalency jezdza tam za szybko a droga waska, poza tym jest jeszcze jedna pulapka dla rowerzystow nie wiem gdzie dokladnie byl wypadek ale wyjazd Skrzyszowskiej na Okreżną, jest bardzo niebezpieczny widocznosc z powodu zywoplotu praktycznie zerowa.O ile w kierunku wyjazdu na Okrezna jest STOP wiec sie trzeba zatrzymac to w przeciwnym kierunku juz takiego obowiazku nie ma i samochody beda kosic rowerzystow jadącyc sciazką rowerową.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

nie wiem gdzie dokladnie byl wypadek
Ten wypadek był już na prostej, bliżej Skrzyszowa. Wydaje mi się, że albo samochód wyprzedzał inne auto bo ślady hamowania były na przeciwnym pasie i tam też doszło do potrącenia. Albo rowerzysta wykonał dziwne manewry.

EDIT:

W Skrzyszowie kierujący Skodą Felicja, 63-letni mieszkaniec Łękawicy, jadąc w kierunku Tarnowa potrącił wyprzedzanego przez siebie rowerzystę w momencie gdy tamten skręcał w lewo. Potrącony mężczyzna, 78-letniego mieszkaniec Skrzyszowa doznał złamania kości podudzia i obecnie przebywa w szpitalu. Obaj uczestnicy wypadku byli trzeźwi.

I wszystko jasne.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

W Wojniczu zamontowali fotoradar, zaraz po zjeździe z węzła (nie wiem jak to nazwać) na Wojnicz...

A wypadków codziennie masa... tj. stłuczek.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Eee tzn A4 zjazd w prawo i tam dalej cmentarz i centrum to tam ? przecież tam bliżej "ryneczku" stoi już fotoradar.

http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=ta ... tive=false

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

W Wojniczu od dawna są maszty dla fotoradarów i to zarówno od strony Krakowa, jak i od Tarnowa. Pojawiły się tam kilka lat przed budową obwodnicy.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Wczoraj Policja montowała fotoradar na wysokości cmentarza. Byłem. Widziałem : )
Czy był wcześniej jakiś? Nie zwracałem uwagi nigdy. Może sama puszka stała. A teraz wsadzili urządzenie? Dowie się ten, kto się rozpędzi ; D

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Baxon pisze:W Wojniczu od dawna są maszty dla fotoradarów i to zarówno od strony Krakowa, jak i od Tarnowa
Ten od Tarnowa od jakiegoś czasu robi za budkę dla szpaków, nawet szybki w nim nie ma ;)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Najbardziej podoba mi się podejście do stacjonarnych radarów na Krecie - tam miejscowi kierowcy potraktowali to jako ujmę na honorze, i zaczęli do nich strzelać. Po dwóch tygodniach miejscowa władza zawinęła czarną folią wszystkie budki, dając do zrozumienia, że zdjęć nie robią :) Jednak jakiś krewki Kreteńczyk wyrwał jeden fotoradar "z korzeniami" i zostawił go obok dziury - chyba jako memento dla lokalnych władz ;)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

leoxx
Obywatel

Krzyż.. wjazd na autostrade piątek rano

Post autor: leoxx »

Krzyż.. wjazd na autostrade piątek rano
Załączniki
DSC00571.JPG

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

Wczoraj widziałem kierowcę tego dźwigu w akcji, idiota o mało mnie pod koła nie wciągnął. Minął mnie na włos, a pomykałem poboczem na rowerku zgodnie z przepisami trzymając się prawej strony :). Spieszyło mu się widocznie bo na Lwowskiej i Jana Pawła II wyprzedzał wszystkich jak leci.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Pochwaliliśmy SM za kolczykowanie, tymczasem 2 dni po zajściu to samo Audi stało zaparkowane w tym samym miejscu : |

leoxx
Obywatel

a tu jeszcze tir z wczoraj nie zmieścił sie na drodze przed Lisią Górą
Załączniki
DSC00567.JPG
DSC00568.JPG

leoxx
Obywatel

i coś na deser.... aby sie nie zmarnował kawałek przestrzeni do parkowania :)
Załączniki
DSC00432.JPG

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

No to ja jeszcze kwiatek jaki wczoraj zauważyłem:
Obrazek
Centrum Tarnowa:
Obrazek

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Hej, pany! Watek o parkowaniu jest tutaj: http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0

Ktoś wie jak wyglądają aktualne plany co do drogi (a zwłaszcza jej szerokości) między Tarnowem a Lisią Górą? Kiedyś były piękne wizje zrobienia tu drogi czterojezdniowej, ekranów, zmniejszenia ilości wyjazdów z bocznych dróg... Podobno plany się zmieniły.

A powyższe przykłady oraz wypadki z ostatnich tygodni czy miesięcy wyraźnie pokazują, że tu potrzeba więcej metrów wszerz.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

ODPOWIEDZ