Remonty ulic w Tarnowie
Re: Remonty ulic w Tarnowie
Tam to nawet za dużo nie trzeba robić - rondo przecież nie musi być okrągłe
Trochę ściąć rogi tego trójkąta, postawić znaki (bariery, zasieki, fosę - dla tych co jeżdżą na pamięć), pomalować pasy i gotowe - trójkątne rondo jak się patrzy.
Trochę ściąć rogi tego trójkąta, postawić znaki (bariery, zasieki, fosę - dla tych co jeżdżą na pamięć), pomalować pasy i gotowe - trójkątne rondo jak się patrzy.
na Szujskiego w tym rejonie cos bedzie szykowane, w miejscu gdzie przed torami konczy sie nieszczesny pas wycieto drzewa, ogrodzenie przestawione. Jedno rondo tam to malo, bo wyjazd z Hodowlanej tez latwy nie jest
Rondo Hodowlana-Mościckiego
http://rdn.pl/?p=117616" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rdn.pl/?p=117616" onclick="window.open(this.href);return false;
W sensie, że rondo (w końcu) zabierze część tej prywatnej działki, która wcinała się w Szujskiego powodując to zwężenie ?Rodowity pisze:na Szujskiego w tym rejonie cos bedzie szykowane, w miejscu gdzie przed torami konczy sie nieszczesny pas wycieto drzewa, ogrodzenie przestawione. Jedno rondo tam to malo, bo wyjazd z Hodowlanej tez latwy nie jest
Na planie z info rdn tego fragmentu nie widać.
Wg danych UM ta działka jest miejska - jeśli mówimy o tej działce: 126301_1.0173.160/7 (czyli od przystanku w stronę mościć aż do torów).
ps: przy okazji dowiedziałem się, że ten trójkąt pomiędzy Mościckiego a Szujskiego ma swoją nazwę "Podpułkownika Stanisława Sowiźrała - Sobolewicza"
ps: przy okazji dowiedziałem się, że ten trójkąt pomiędzy Mościckiego a Szujskiego ma swoją nazwę "Podpułkownika Stanisława Sowiźrała - Sobolewicza"
Muszę kiedyś wkręcić taksiarza, żeby mnie zawiózł na Sowiźrała.Goscinny pisze:Wg danych UM ta działka jest miejska - jeśli mówimy o tej działce: 126301_1.0173.160/7 (czyli od przystanku w stronę mościć aż do torów).
Na BIP-ie ZDiK-u doszukałem się dwóch wariantów proponowanych przez miasto ale żaden z nich nie przedstawia zmian na Szujskiego. Poza tym ta aktualna wycinka drzew to chyba tylko pod realizację zakończonego w lipcu przetargu na "Opracowanie dokumentacji projektowej".
-
- Rhetor
Niech cię zawiezie na osiedle Niepodległości (od kilku dni tak się nazywa 25-lecia PRL)wejss pisze:Muszę kiedyś wkręcić taksiarza, żeby mnie zawiózł na Sowiźrała.Goscinny pisze:Wg danych UM ta działka jest miejska - jeśli mówimy o tej działce: 126301_1.0173.160/7 (czyli od przystanku w stronę mościć aż do torów).
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ba, i było planowane. I to kilka podejść już było Nawet zdaje się jakieś przezbrojenia były.
Albo nieopodal na ulicę-widmo Dembowskiego, która w zasadzie jest chodnikiem.wejss pisze:Muszę kiedyś wkręcić taksiarza, żeby mnie zawiózł na Sowiźrała.Goscinny pisze:Wg danych UM ta działka jest miejska - jeśli mówimy o tej działce: 126301_1.0173.160/7 (czyli od przystanku w stronę mościć aż do torów).
A co do ronda, to gdyby nie tory to pewnie byłaby możliwość rozszerzenia tej inwestycji, gdyby tak zlikwidować ten łącznik pomiędzy Szujskiego i Mościckiego, a Mościckiego puścić do końca i tam połączyć je rondem.
A co do Dembowskiego to co mogę sobie tam autem wjechać? Bo żadnego zakazu tam chyba nie ma wjazdu?
Przydało by się rondo na Mościckiego/Hodowlana, będzie łatwiej z Hodowlanej, ale pogorszy to odcinek Mościckiego
Przydało by się rondo na Mościckiego/Hodowlana, będzie łatwiej z Hodowlanej, ale pogorszy to odcinek Mościckiego
Pisałem tu o tym swego czasu. Na BIPie jest przetarg na to rondo. Nie pamiętam tylko, czy na dokumentację, czy zaprojektuj i zbuduj, czy wykonawstwo.
W mościcach na ks. indyka chyba znów szykuje się remont kanalizacji... idealny okres na takie prace zamiast zrobić to w wakacje kiedy ruch był mniejszy to jak zwykle zaczynamy w okresie wzmożonego ruchu
Remontów głównych ulic na razie nie będzie (i chyba dobrze):
http://rdn.pl/?p=148734" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rdn.pl/?p=148734" onclick="window.open(this.href);return false;
Pewnie, że dobrze.
Chociaż z drugiej strony, może brakuje pieniędzy i w tym przypadku jest to jak najbardziej na rękę...
Chociaż z drugiej strony, może brakuje pieniędzy i w tym przypadku jest to jak najbardziej na rękę...