Rondo na Jana Pawła II/ul. Błonie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

lll pisze:Jak każdy urzędnik systemu miał obowiązki, a wykonywanie obowiązków to nie zasługa tylko konieczność. Nie za swoje budował, a wychwalanie systemu to jak kult Lenina
Pomoc bliźnim to też obowiązek księdza, więc to nie zasługa, tylko konieczność. Aha, te kościoły "na za swoje budował", a system tutaj nie ma nic do rzeczy. Prezes TSM był akurat pierwszy z brzegu - mogę go zmienić na prezesa TBS, jak ci system nie pasuje.
lll pisze: przeczytaj - może zrozumiesz -wtedy może spróbuję dalej
no to próbuj dalej, bo dajesz identyczne argumenty - "po co ulica HDK, skoro jest ulica PCK, która daje takie tytuły"
"po co rondo infułata, skoro mamy aleję JP II, który nadawał tytuły infułata".

Oprócz tego domu pomocy - nie zrobił NIC szczególnego. Robił to, co powinien robić jako kapłan - i za to ma mieć rondo swojego imienia?
To wykonywanie swojej powinności jest aż takim ewenementem, że trzeba je podkreślać w ten sposób?

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

lll pisze: Podałem mnóstwo argumentów.
No to mamy troszkę inne rozumienie słowa mnóstwo bo dla mieszkańców to on tylko postawił dom pomocy społecznej oraz rozdawał dary, które otrzymał od kogoś innego. Zresztą Gościnny Ci napisał, że ich czasem nawet nie rozdawał...

A może to by było po prostu rondo Kubusia Puchatka, albo Star Wars, albo Budowniczych, albo Pingwinów z Madagaskaru...

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

Cubaza pisze:
MST wónraT pisze:I teraz Dziadzio ( o ile to prawda co o Nim napisałeś ) wstydzi się za Wnusia.
Przesadziłeś.... Możesz mieć coś do niego to mu to napisz na priv a nie obrażaj ludzi... Nie znasz go a takie teksty to teksty z piaskownicy.
Po pierwsze: nie muszę tolerować na tym "foróm TAKIEGO" pisania,

Po drugie: brzydzę się kłamcami, a zwłaszcza takimi, którzy złapani na kłamstwach nie mają odwagi przeprosić,

Po trzecie: Do kawalerów Virtuti Militari powrócę w innym wątku,

Po czwarte: Nie przypuszczałem, że podana przeze mnie informacja o propozycji nazwy ronda wywoła taką zażartą dyskusje. Byłbym zrezygnował z jej podania.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

MST wónraT, przynajmniej się przekonałeś, że nazwa ronda, której nikt nie będzie pamiętać - potrafi wzbudzić emocje.
A dyskusja - dobrze, że jest, bo okazało się, że to, co dla jednych jest sukcesem na miarę zasług Matki Teresy z Kalkuty, dla innych jest czymś błahym.

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

A może Rondo Dalajlamy? A czemu nie?

PS. Oczywiście popieram nazwę Rondo Honorowych Dawców Krwi :)
29500ml B Rh+... A Ty?

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Z tego tytułu, że przez rondo to wiedzie droga do autostrady i dalej w szeroki świat zaproponowałbym "Okno na świat", ale z racji jego ciasnoty proponuję "Lufcik". Nazwa neutralna, nie powinna nikomu przeszkadzać 8)

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Goscinny, Czasami mam wrażenie, że dla niektórych udział na forum to walka na śmierć i życie.
72 mieszkańców napisało petycję aby nazwać rondo imieniem kogoś, kogo uważali za godnego tego zdarzenia. Ja się do nich dołączam. Ktoś inny może mieć inne zdanie i takie jest prawo każdego.
Ja wysunąłem argumenty dla których uważam, że byłoby dobrze uhonorować księdza nazwą ronda. Ktoś może się z tym zgadzać albo nie. Dla mnie to były zasługi, a dla kogoś nie.
Szkoda tylko, że moderatorzy nie studzą negatywnych emocji. Przecież forum nie jest po to, żeby walczyć, tylko po to, żeby rozmawiać.
Czekam na propozycje innych nazw ronda, żebyśmy mogli o nich porozmawiać. Jeśli nie macie, to nie zwalczajcie propozycji innych.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

lll, no przecież jest propozycja - Honorowych Dawców Krwi. Jest przede wszystkim NEUTRALNE światopoglądowo (no, może dla Świadków Jehowy niekoniecznie) :) i przy zmianach historycznych się ostoi.
Mnie tam się podobają nazwy ulic typu: Wiśniowa, Wesoła, Babiego Lata itd. Brak nazwisk przy nazwach jest bardzo dobry.
Ja bym jeszcze zaproponował "Rondo Strażaków".
1. Obok jest remiza
2. Sporo chłopaków "za młodu" chciało być strażakiem
3. Strażacy są, chyba jako ostatni "mundurowi", szanowani.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Goscinny,
może na odwrót - Świadków Jehowy :))

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Goscinny pisze:3. Strażacy są, chyba jako ostatni "mundurowi", szanowani.
Oj, tu bym się nie zgodził, i wojsko i policja są też dość wysoko w rankingach zaufania społecznego (o ile badania nie robi się wśród pacyfistów albo kiboli), a dzisiaj w Wiadomościach widziałem news, z którego wynikało że na jedno miejsce w policji na Śląsku jest 10 kandydatów. Wybierają jak w ulęgałkach.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Phoenix
Prytan

Post autor: Phoenix »

a ja dzisiaj jechałem moją 18 kołową ciężarówka po owym rondzie mijałem na nim kraza z czołgiem na przyczepie a jak się później okazało on omijał jakąś corse z poszerzonymi nadkolami, i wszystko na rondzie na tym na którym inni się nie mogą zmieścić. wiec ozi może ty skończ epitetami rzucać, bo ci żyłka pęknie, a po co co to.
(...) Szukam stylu zmieszany z tłumem, robiąc to co wydaje mi się że robić umiem (...)

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

III: "Masz rację - mylisz się" - Poziom rozmowy jak w przedszkolu, więc odpowiadam "a właśnie że wcale że nie, bo mam"

Dla mnie jesteś pisiorem bo nie sposób z tobą dyskutować, od razu kogoś obrażasz używając słów (fobie antyklerykalne) których nie rozumiesz, lub ich zastosowanie raczej odnosi się do twoich fobii.

III: "Jednak swoimi fobiami antyklerykalnymi obrażasz ludzi, którzy byli zasłużeni dla miasta jak wyżej udowodniłem." Co udowodniłeś? Chyba tylko utwierdziłeś mnie, że jednak racji nie masz, bo niczego wybitnego nie zrobił.

"skoro uważasz że jestem pisiorem, mam prawo uważać, że jesteś z odłamu inteligenckiego samoobrony" - Masz, ale mnie nic nie obchodzi co sobie tam myślisz. Dla mnie to koniec z tobą dyskusji.

Rondo Honorowych Dawców Krwi - brzmi rozsądnie.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

rzuf, odpowiedziałbym ci, ale nie ma komu

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

O litości pańskie, może po prostu jakaś postać z naszych bajek? Reksio?
Wszyscy (chyba) znają i lubią, może nie będzie skakania do gardeł
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

A zatem zamilknij, kolejny post nie na temat i polecą czerwone paski dla wybitnych.
[mod]Proszę o posprzątanie[/mod]

ODPOWIEDZ