Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
A mi tam nie przeszkadza to 0,2 promila. Nie muszę pić wina do obiadu, nie muszę pić małego piwka kiedy mam jechać potem autem. Mi to nie przeszkadza... Poza tym niektórym to przy 0,2 już szumi w głowie więc nie mówcie, że dla niektórych to mało a dla innych dużo.
A teraz mam małe pytanie Co to dzisiaj było na Wałowej, że jacyś idioci w BMW wyjeżdżali na Lwowską, blokując ją, z piskiem opon w poślizgu ciesząc się jak pokopani....
A teraz mam małe pytanie Co to dzisiaj było na Wałowej, że jacyś idioci w BMW wyjeżdżali na Lwowską, blokując ją, z piskiem opon w poślizgu ciesząc się jak pokopani....
-
- Rhetor
a zlot właścicieli BMW.... spotkali się wczoraj przy Roczniaku, a dziś pewnie dalej po mieście szaleją...
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Gale ... chodow-BMW
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Gale ... chodow-BMW
LordRuthwen, pytam więc po raz kolejny: jaka jest różnica pomiędzy trzeźwym idiotą a "pijanym" po browarze ??
Defekator, no to samo mówię, jednak forumowicze za dużo oglądają TV i chyba samodzielne myślenie im się wyłączyło.
Defekator, no to samo mówię, jednak forumowicze za dużo oglądają TV i chyba samodzielne myślenie im się wyłączyło.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Odpowiedzialności nikt nie nauczy na kursie prawa jazdy, a tym bardziej na drodze.trix pisze:[
Jak czujesz że po bronku nie możesz jechać, to odpowiedzialny człowiek mówi: nie jadę bo nie czuje się na siłach, i po problemie.
Ja chce żbeby ludzie uczyli sie odpowiedzialności za swoje czyny, bo tak jest w normalnych państwach, człowieka traktuje sie jak człowieka a nie jak bydło hodowlane które może wejść w szkodę. Zawinił, to czy jest po piwie czy nie ponosi TAKĄ SAMĄ kare.
Ja byłbym w stanie się zgodzić na całkowite zniesienie ograniczeń wysokości dozwolonych promili, ale pod jednym warunkiem: niech ktoś przeprowadzi rzetelne badania, które udowodnią, że ogół kierowców korzystających z dróg w Polsce nie wsiada za kierownicę, gdy nie jest na siłach. A dodatkowym zabezpieczeniem takiego badania musiałaby być zgoda na pełną odpowiedzialność za skutki tej decyzji, którą w razie ponieśliby prowadzący to badanie i podejmujący decyzję o zniesieniu ograniczeń.
Myślisz, że ktoś się na to zgodzi?
będę starał się napisać w spokojnym tonie;)
Poraża mnie Wasza dyskusja na temat jazdy pod wpływem. Radzę sięgnąć do podręczników i dowiedzieć się jaki wpływ ma alkohol na zachowanie człowieka. Ja wiem doskonale i nie muszę szukać takich informacji.
Trixie, czy Ty na prawdę nie wiesz i podgrzewasz atmosferę w dyskusji?
Kierowca po promilach jest bardzo niebezpieczny na drodze. A Ty dalej brniesz w swoim absurdzie próbując porównać trzeźwego z pijanym.
Ja stosuję starą i świętą zasadę:
Piłeś, nie jedź,
Jedziesz, nie pij.
Poraża mnie Wasza dyskusja na temat jazdy pod wpływem. Radzę sięgnąć do podręczników i dowiedzieć się jaki wpływ ma alkohol na zachowanie człowieka. Ja wiem doskonale i nie muszę szukać takich informacji.
Trixie, czy Ty na prawdę nie wiesz i podgrzewasz atmosferę w dyskusji?
Kierowca po promilach jest bardzo niebezpieczny na drodze. A Ty dalej brniesz w swoim absurdzie próbując porównać trzeźwego z pijanym.
Ja stosuję starą i świętą zasadę:
Piłeś, nie jedź,
Jedziesz, nie pij.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Od czego jest dyskusja w takim razie ??. Aha, co to jest ten pijany, bo ja tu nie pisze o pijanych "zwyczajowych" (zataczających sie od lewej do prawej strony drogi) tylko o takich po jednym piwie, którzy są traktowani na równi z tymi pierwszymi. Nie brnę w absurd, tylko chcę żeby winowajcy byli karani RÓWNO za to co zrobili, a nie za "chęci". Jak piję piwo to nie wirtualne, i "czucie" czy mogę jechać czy nie też mam nie wirtualne. Gdy czuje że nie mogę to nie jadę, ( z różnych przyczyn, a nie tylko wódki)), koniec tematu. Kompletnym absurdem dla mnie jest to że, nawet roweru po jednym piwie nie mogę prowadzić, bo stracę prawo jazdy !!!!!!!!!!!.
Baxon - nikt sie nie zgodzi, bo wynik może być odwrotny do propagandy z TV.
Baxon - nikt sie nie zgodzi, bo wynik może być odwrotny do propagandy z TV.
Ostatnio zmieniony 11-07-2010, 23:06 przez trix, łącznie zmieniany 2 razy.
pijany to z wynikiem powyżej 0.5 promila. Nie wiesz??
Luknij na stronę http://www.ilemogewypic.pl/alkomat.php
wypełnij dane i możesz zdobyć orientacyjne wyniki.
Luknij na stronę http://www.ilemogewypic.pl/alkomat.php
wypełnij dane i możesz zdobyć orientacyjne wyniki.
warszawa.gazeta.pl
... całe szczęście, że jeszcze przez telefon nie rozmawiał...Policja może ogłosić kolejny sukces: dzięki monitoringowi miejskiemu udało się złapać rowerzystę z puszką piwa.
Operator monitoringu na Bielanach zauważył, że 21-latek z puszką piwa wsiadł na rower i ruszył przed siebie ulicą Broniewskiego. Podczas jazdy pił piwo z puszki. Operator poinformował o sytuacji oficera dyżurnego bielańskiej komendy, który wysłał na miejsce patrol.
Przy skrzyżowaniu ulicy Broniewskiego i Jarzębskiego mundurowi zauważyli 21-latka na przystanku z puszką w ręku. Jak czytamy w komunikacie komendy stołecznej: "Funkcjonariusz podjęli wobec niego interwencję". Adrian D. został zatrzymany i przewieziony do bielańskiej komendy, gdzie spędził resztę nocy. Badanie wykazało, że miał w organizmie 1 promil alkoholu. Na rok stracił prawo jazdy. Policjanci przekazali rower wujkowi chłopaka.
Miesiąc temu dzięki zapisowi z tej samej kamery udało się złapać trójkę młodych ludzi, którzy wracali rowerami z baru.
Może nie wypadek, a przypadek przy pracy, ale wczoraj rano samochód dostawczy zaparkował przy schodach prowadzących od pomnika na Piłsudskiego do Wałowej... kierowca opuścił samochód, a auto sobie zjechało i zatrzymało się na rabatce przed pomnikiem...
Świadkiem nie jestem, ale zdjęcie u kolegi na komórce widziałem
Świadkiem nie jestem, ale zdjęcie u kolegi na komórce widziałem
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
A ja pozdrawiam tradycyjnie debila. Jedziemy ul. Błonie do świateł, ja prawym pasem z zamiarem skrętu w prawo. Przede mną nowy Opel o nr KT 74066. Na lewym pasie Tikuś. Mamy zielone i ruszamy. Debil z prawego pojechał w lewo do centrum. I jak takiemu bucowi kopa w dupę nie dać?