Tarnowskie skrzyżowania w TVP 3 "Jedź bezpiecznie"

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Kirk
Archont

Post autor: Kirk »

No niestety... to wszystko zmierza do tego, że za niedługo dobrym i bezpiecznym zwyczajem będzie wjeżdżać na zielone dopiero jakieś 2-3 sekundy po jego zapaleniu, tak na wszelki wypadek gdyby ktoś na relatywnie "wczesnym" czerwonym wjechał...

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

NIE - zakup tzw. BlackBox'ów - małej kamery rejstrującej. :mrgreen: Jak zapali nam się Zielone to ruszamy - w razie W mamy zapis.
Do tego przesiadka na odpowiedni samochód - np. siostra ma Nisana Patrola z 89 roku, rama, orurowanie, podniesione zawieszenie. :mrgreen: Jeszcze nigdy jadac nim nie zdażyło się na mnie wymuszenie. Ciekawe czemu? :mrgreen:

I Policja powinna karać surowo takich jak Pankowal - mamy paragraf KK, Art. 174. O Sprowadzeniu Bezpośredniego Niebezpieczeństwa Katastrofy w Ruchu Lądowym. Co więcej przejazd na Czerwonym to EWIDENTNY § 1 - czyli celowe dzialanie. Bo nie mozna powiedzieć, że nie chcialem - jak nie chciałeś to było się zatrzymać. Jak przejeżdżasz to robisz to z premedytacją.

Na "zgniłym" Zachodzie potrafią za Czerwone kierować do Sądy czy zabierać prawo jazdy. Może u nas warto coś takiego wprowadzić?
9000 ml A Rh-

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

>>> jak zapali nam się Zielone to ruszamy - w razie W mamy zapis.

W razie W - to z zapisu mamy G..., jak zostaje nam wachanie kwiatkow od spodu.

>>.Do tego przesiadka na odpowiedni samochód - np. siostra ma Nisana Patrola z 89 roku, rama, orurowanie, podniesione zawieszenie. Jeszcze nigdy jadac nim nie zdażyło się na mnie wymuszenie. Ciekawe czemu? >>>

Ravir, litosci...

I dzieki takiemu mysleniu jakie nam tu zaprezentowales - wlasnie mozna sobie wymuszac na takich jak ja - bo jezdze malutkim miejskim autkiem. Bo chce zeby bylo szybko wygodnie, ekologicznie i ekonomicznie, i nie kreca mnie orurowania inne bajery. Niestety w razie czego zostanie ze mnie plamka na jezdni, a u ciebie - ledwie rysa na orurowaniu; jezus, mozg sobie oruruj, jest jeszcze szansa na poprawe.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

touché :)
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Ravir
Rhetor

Nie Zrozumialeś : jade małym ekologicznym samochodzikiem - "bardzo późne" Zielone a właściwie Czerwone :mrgreen: moze przeskoczę :mrgreen: no to SRU... Ale zaraz qrcze ten terenowy Nissan ma zderzak na wysokości mojego dachu :mrgreen: i takie grube rury z przodu.
Chyba jednak NIE przeskoczę, poczekam, bo jak niezdążę to mnie sprasuje jak puszkę :mrgreen:
To smutne ale widzę to czesto - jak małe samochody to przeskakujemy, wymuszamy - ale niech tylko się pojawi coś większego - lub bardzo zdezelowanego :mrgreen: to nagle wszysczy grzecznie przestrzegają przepisów. O to chodzi. Ale to żarty.

Na serio to wystarczą kamery "spięte" z sygnalizacją lub zwykły monitoring. I sprawa będzie załatwiona.
Na zachodzie kamery sa bardzo powszechne - dlatego Polak za granicą jedzie bardzo grzecznie.
9000 ml A Rh-

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

Slusznie.
Kupmy sobie wszyscy drogowe potwory.
I bedziemy siłą udowadniac na drogach, kto ma racje.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Na serio to wystarczą kamery "spięte" z sygnalizacją lub zwykły monitoring. I sprawa będzie załatwiona.
Jasne, ja od razu proponuję działko 40 mm. Sprawa będzie załatwiona, jakby to powiedział ussama bin laden, za jednych zamachem.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

trix, diagnoza: za dużo WoT :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Ravir
Rhetor

Trix - nie róbmy NIC - najlepiej przy okazji zlikwidujmy też policję. A CO innego zaproponujesz? Prosił bym o KONKRETY - JAK zwalczyć tych, którzy przejżdżają na Czerwonym? Czasami Zachowijesz się jak PiS - krytyka i potępianie - ALE nie proponujesz alternatywy.

Na Zachodzie na większości skrzyżowań mamy monitoring i powoduje to znacznie mniejsze łamanie przepisów.

Czekamy na Twoje propozycje - jestem ciekawy co to będzie, skoro monitoring NIE. Może postawisz na skrzyżowaniu Policjanta?
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

No przecież zaproponował, działko 40 mm :)
Ale wg mnie wystarczyłby bushmaster :)

Ravir
Rhetor

25 mm na nie opancerzone samochody? Bushmaster to też za dużo, zwykły UKM 7.62 - produkowany w Tarnowie :mrgreen: w końcu trzeba wspierać lokalnych producentów.
9000 ml A Rh-

trix
Rhetor

Post autor: trix »

trix, diagnoza: za dużo WoT
Nie wiem co to jest WoT.
Ravir pisze:Zachowijesz się jak PiS - krytyka i potępianie - ALE nie proponujesz alternatywy.
Przestań chrzanić jak PiS. Pisałem kiedyś, napisze jeszcze raz: zachowanie ludzi na drodze to efekt chowu bydlęcego, nie tylko na drodze, ale teraz o tym piszemy. Jak delikwent ma być odpowiedzialny na drodze, skoro od małego ma wtłaczane że w zasadzie ubezpieczeniem można wszystko załatwić, a szkody z ewentualnego wypadku pokryje... ubezpieczyciel. To że ktoś zginie, to jest poza możliwościami intelektualnymi chowu bydlęcego. Brak wychowania na ludzi odpowiedzialnych, brak wyobraźni, nie tylko na drodze, to obecnie szybko widoczne efekty indoktrynacji szklono-telewizyjnej. To nie jest tak że jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki nagle wszyscy będą wspaniali, wyrozumiali i jeździli cudnie. Na to potrzeba czasu, a proponowane metody szpiegowsko-podglądackie doprowadzą do powstania takiego państwa policyjnego, że czasy hitlerowskie będą miło wspominane. Dlaczego ludzie jeżdżą na czerwonym ??. Brak dróg, korki, wcale się nie dziwię ze ludzi szlak trafia, gdy odcinek 3 km jedzie się 20 minut, czy dłużej. Ogólne wypalenie psychiczne, gdzie się nie popatrzy to badziewie, albo złodziejstwo. Zachowanie na drodze to tylko efekt.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Jela
Thesmothetai

Post autor: Jela »

Trix wyciągasz czasem logiczne wnioski ale forma ich wyartykułowania jest raczej bydlęca. Możesz zechciałbyś przestać mieszać ideologię (nie czepiam się Twojej wiary) do ruchu drogowego. Mniej istotne czy masz rację czy nie, ważne jak umiesz ją przedstawić. Ciebie o ile pamiętam z wcześniejszych wypowiedzi dość dokładnie zbydlęcono. Pomyśl o tradycji, czy bycie bydłem jest tyle warte ? :lol:
Daj sobie spokój a jeśli masz argumenty przedstaw je rzeczowo, nie obrażając bydła. :)
Zając najlepszy jest w śmietanie.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Jela pisze:Trix wyciągasz czasem logiczne wnioski ale forma ich wyartykułowania jest raczej bydlęca.
Chciało by się zapytać - "I kto to mówi?"
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Jela
Thesmothetai

Post autor: Jela »

ad2222 masz swój sposób widzenia świata. A czy ja Ci żałuję ? Od małego, znaczy od dziecka, jakoś świat mi się nie układa po ludzku. Chyba za dużo wiem. :)
Zając najlepszy jest w śmietanie.

ODPOWIEDZ