A ja wam pisałem że miasto ogłosiło konkurs na dyrektora miejskiej kultury czy jakoś tam i został on zawieszony . I mówiłem wtedy, że wybiorą osobę o inicjałach AK (✷‿✷)LordRuthwen pisze:O tym, że jest przymiarka do wywalenia dyrektorki CSM pisałem na tym forum w marcu: viewtopic.php?p=170322#p170322" onclick="window.open(this.href);return false;. No i stało się faktem. Nowy dyrektor z nadania jest obecnie zatrudniona tam jako wice czy ktoś taki. Wcześniej była w jakimś urzędzie w Krakowie.
Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
-
- Rhetor
Re: Napisali o nas..(znaczy o Tarnowie)
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
pisałeś, 5 lipca. ale nie było wtedy ogłoszonych konkursów, a informacja o zamiarze ogłoszenia konkursów na dyrektorów TCK, BWA i MBP, i to były zarządzenia prezydenta z połowy czerwca. Konkursy ogłoszono 12 września. termin składania podań minął chyba w ubiegłym tygodniu w piątek.
-
- Rhetor
Może pomieszałem-to fakt. Ale ze zostanie to tez fakt :Dorota1975 pisze:pisałeś, 5 lipca. ale nie było wtedy ogłoszonych konkursów, a informacja o zamiarze ogłoszenia konkursów na dyrektorów TCK, BWA i MBP, i to były zarządzenia prezydenta z połowy czerwca. Konkursy ogłoszono 12 września. termin składania podań minął chyba w ubiegłym tygodniu w piątek.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
http://www.rdn.pl/news/bedzie-juz-calod ... -medycznym" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie będzie już całodobowej opieki stomatologicznej w Mościckim Centrum Medycznym
Prezes Mościckiego Centrum Medycznego tłumaczy, że ma związane ręce. Problemem jest głównie brak stomatologów, ale w grę wchodzą też pieniądze.
– Były sytuacje, że nie miałem kogo rozpisać na dyżur nocny, stąd podjęliśmy decyzję, żeby zrezygnować z usługi – mówi Jan Musiał.
W całej Małopolsce nie ma całodobowej opieki stomatologicznej. Ostatnia funkcjonowała w Tarnowie – Mościcach.
Najbliższe są w Busku – Zdroju i Rzeszowie
Nie będzie już całodobowej opieki stomatologicznej w Mościckim Centrum Medycznym
Prezes Mościckiego Centrum Medycznego tłumaczy, że ma związane ręce. Problemem jest głównie brak stomatologów, ale w grę wchodzą też pieniądze.
– Były sytuacje, że nie miałem kogo rozpisać na dyżur nocny, stąd podjęliśmy decyzję, żeby zrezygnować z usługi – mówi Jan Musiał.
W całej Małopolsce nie ma całodobowej opieki stomatologicznej. Ostatnia funkcjonowała w Tarnowie – Mościcach.
Najbliższe są w Busku – Zdroju i Rzeszowie
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
-
- Archont
To jest zwyczajny skandal, bo wcale nie rzadko zdarza się, że akurat w weekend nagle zaboli ząb i to tak, że można "chodzić po ścianach".
Na razie w Przychodni Specjalistycznej przy ul.Skłodowskiej - Curie w soboty uruchomiono punkt pogotowia stomatologicznego od 8:00 do 15:00.
Na razie w Przychodni Specjalistycznej przy ul.Skłodowskiej - Curie w soboty uruchomiono punkt pogotowia stomatologicznego od 8:00 do 15:00.
Zdefiniuj "wcale nie rzadko".japoneczka01 pisze:To jest zwyczajny skandal, bo wcale nie rzadko zdarza się, że akurat w weekend nagle zaboli ząb i to tak, że można "chodzić po ścianach".
Do tego dodam, że znaleźć w naszych okolicach stomatologa, który chciałby pracować w tygodniu (pon-pt) w "ludzkich" godzinach (czyli 8-18) to na prawdę sukces (a piszę to jako pracodawca), to dodaj sobie jedno do drugiego, i wyjdzie Ci, że soboty i niedziele w najbliższych tygodniach będą pozbawione tej cennej opieki. Mało tego - tarnowski Urząd Pracy na liście zawodów deficytowych ma też zawód dentysty! (dzięki temu mamy większe szanse na finansowanie szkoleń w KFS!
Komu za to podziękować? Politykom. Wszystkim, jak leci. Od 1989 r. zmniejszano ilość przyjęć na studiach medycznych. Do tego jest luka pokoleniowa, bo Ci, którzy chcieli pracować w normalnych warunkach w latach 1995-2010 wyjechali na zachód, a część przeszła na emeryturę.
PS: na taki "ból chodzący po ścianach" pomaga Ketonal 50mg, dostępny bez recepty w aptekach dyżurnych. Do poniedziałku wystarczy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Archont
"wcale nie rzadko" czyli często. A wracając do Ketonalu - miałam taką przygodę z bólem zęba, że rozrywało mi czaszkę i żaden ketonal nie mógł pomóc, tylko otwarcie zęba, bo pod plombą zaczął się proces fementacyjny, któremu towarzyszyły gazy, a w skutku zwiększające się ich ciśnienie. Nawet nie wyobrażam sobie jak miałabym z tym wytrzymać przez weekend do poniedziałku.
Uważam, że organizacja opieki stomatologicznej w Tarnowie szwankuje nawet bez weekendów, a przekonałam się o tym jak w czasie wakacji w środku tygodnia moje dziecko złamało szczękę i w całym mieście nie było ani jednego chirurga stomatologicznego, gdyż to był okres urlopowy. Pojechałam z nim do Krakowa, a tam tylko z politowaniem kręcili głową nad naszą organizacją. Cóż, samo życie.
Uważam, że organizacja opieki stomatologicznej w Tarnowie szwankuje nawet bez weekendów, a przekonałam się o tym jak w czasie wakacji w środku tygodnia moje dziecko złamało szczękę i w całym mieście nie było ani jednego chirurga stomatologicznego, gdyż to był okres urlopowy. Pojechałam z nim do Krakowa, a tam tylko z politowaniem kręcili głową nad naszą organizacją. Cóż, samo życie.
Chciałbym tylko przypomnieć ci, że punkt w Tarnowie był jedynym w województwie małopolskim.
W Krakowie od dawna takiego punktu nie było, więc i tak byliśmy w lepszej sytuacji niż ten wspaniały Kraków.
W Krakowie od dawna takiego punktu nie było, więc i tak byliśmy w lepszej sytuacji niż ten wspaniały Kraków.
-
- Archont
Chyba jednak nie masz racji, gdyż od 1991 roku istnieje w Krakowie Całodobowe Centrum Stomatologiczne Denta-Med przy ulicy Na Zjeździe 13, a zatem od 28 lat.Goscinny pisze:W Krakowie od dawna takiego punktu nie było
Mam rację - nie mówię o prywatnych punktach, ale o tych gdzie możesz iść "na NFZ", a to centrum z tego co widzę, nie ma takich usług.
Dzisiaj w "Alarm" TVP 1 było o Tarnowie.Polska wie co się dzieje.
Obejrzałem teraz ten materiał i mam dziwne wrażenie, że został on przygotowany na zamówienie.Ta narracja, podkreślanie z jakiej partii jest Ciepiela, fragment z udziału prezydenta na konwencji PO,komentarz prowadzącego...Coś mi tutaj nie pasuje.
Przecież to TVPis - nie wymagaj tutaj bezstronności, tylko szukania haków na opozycję.
Było coś o Czechowej i zamykaniu oddziałów?
Było coś o Czechowej i zamykaniu oddziałów?
Wczoraj się dowiedziałem, że część pacjentów z zamkniętego Oddziału Dziecięcego jest ulokowanych na Oddziale Chirurgii Dziecięcej.Goscinny pisze:Było coś o Czechowej i zamykaniu oddziałów?
Oczywiście nie ma pediatrów.
Coraz częściej mam wrażenie, że największym problemem Szpitala są pacjenci. Gdyby nie oni, to życie byłoby takie proste.
Wystarczyłaby kromka chleba i detoks.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)