Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Re: Modernizacja linii kolejowej Kraków - Rzeszów
Jeszcze będą musieli kawałek świeżo położonego chodnika rozebrać zanim skończą Tacy giganci tam nadzorują pracę
Gumniska miały być otwarte dwa tygodnie temu... Dzieje się tam coś?
Nic. Wczoraj kolega był, żeby fotki zrobić i stwierdził, że nic tam się nie dzieje, trzy osoby się kręciły i tyle.
Większe siły są na al. Tarnowskich, pierwsze warstwy asfaltu wylali. Logika PKP - róbmy w miejscach mniej ważnych, a te ważne zostawimy na koniec
Większe siły są na al. Tarnowskich, pierwsze warstwy asfaltu wylali. Logika PKP - róbmy w miejscach mniej ważnych, a te ważne zostawimy na koniec
-
- Prytan
A może jakieś odbiory już robią na Gumniskiej?
Al. Tarnowskich malo wazna, wszystko wazne
Wysłane z mojego 6055K przy użyciu Tapatalka
Oczywiście, że mało ważna (w stosunku do Gumniskiej) - co odczuje większa liczba ludzi? Otworzenie wiaduktu na Gumniskiej czy na al. Tarnowskich?
Chodzi o wiekszy ruch jak sadze, ale tam tez sa ludzie i blokuja sie tuchowska i tak kreta, zreszta ma byc tam nowy slad, ostatnio jechalem kolo zakladow mechanicznych, bylo zamkniete musialem sie zawracac, wiec tez uciazliwe nawet w indywidualnym wymiarze, ogolnie i tak jest ciasno, brak ringu czy dojazdu do autobahny czy tranzyt po miescie na 73 no do banki, na lini polnoc poludnie.
No wszystko ...wszystko ale skoro już mamy totalny blamaż z terminami to może zróbmy do końca jeden wiadukt i go w końcu OTWÓRZMY choć jeden a nie bawimy się obecnie na 4 na raz a ludzi w Tarnowie wkur....zenie sięga zenitu bo ile można się grzebać dalej z Krakowską asfalt już chyba z miesiąc wylany ....zostawiony kawałeczek przy Kochanowskiego i tak to kwitnie a oni się wzieli za układanie chodniczka .....no chyba na logikę by było wyasfaltować do końca i ruszyć z odbiorem drogi żeby ruch puścić .....a chodniczek można potem robić .... no ale nie po co ? przecież nie spieszy się nie ma żadnych umów z UM to będziem się bawić i bawićdrogfan pisze:Al. Tarnowskich malo wazna, wszystko wazne
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Na FB ktoś wrzucił film z drona z al. Tarnowskich:
https://www.facebook.com/TrzyWidoki/vid ... 519628484/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedna rzecz mnie zastanawia - tam nie miało być wiaduktu drogowego pod nową drogę?
Jeśli nie, to czeka nas niedługo.... remont bo trzeba będzie ten wiadukt tam zrobić, zamknąć drogę pod nim, potem ją naprawić itd. Super
https://www.facebook.com/TrzyWidoki/vid ... 519628484/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedna rzecz mnie zastanawia - tam nie miało być wiaduktu drogowego pod nową drogę?
Jeśli nie, to czeka nas niedługo.... remont bo trzeba będzie ten wiadukt tam zrobić, zamknąć drogę pod nim, potem ją naprawić itd. Super
Wiadukt ma byc chyba w ramach nowotuchowskiej, jak mniemam czyli inwestycji innej miejskiej.
-
- Archont
Wiadukt nie miał być realizowany w tej inwestycji: http://www.tarnow.pl/content/download/8 ... %20PKP.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;Goscinny pisze:Na FB ktoś wrzucił film z drona z al. Tarnowskich:
https://agora.tarnow.pl/viewtopic.php?f ... 30#p150580" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiadukt będzie nad nową drogą, a zatem nie trzeba wstrzymywać ruchu pojazdów do jego budowy. No może poza kilkoma godzinami na układanie belek (czy jak to się tam zwie).
Tak było u nas – na wsi. Jak u was – w mieście – będzie to nie wiem. U was różne cuda się dzieją
Dzisiaj zaczęli wylewać ostatnią warstwę asfaltu pod wiaduktem na Gumniskiej. Koniec tej udręki coraz bliżej.
-
- Rhetor
Później będą odbiory...
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.
...miesięczne i jeszcze jakieś poprawki, na zimę skończą
Oby ksiunc miał czas pochlapać... Bez tego nie pojedziemy.