Autostrada A4
To ja mam jakiegoś madafackiego kota - raz spróbował (miał wtedy jakiś pól roku) i teraz otwiera wszystkie możliwe drzwi. Przy okazji ucząć drugiegorzuf pisze:Mój kot to opanował w niecały rok, musiałem go oduczyć przez regulację drzwi, bo za łatwo dawały się otworzyć
A przejścia dla zwierząt powinny być nad jezdnią, bardzo szerokie i obsadzone różnymi zielskami, które np. sarny lubią. Tak, aby zachęcić zwierzęta do wchodzenia, poza tym jest jasno, a nie muszą przechodzić przez jakiś ciemny tunel...
Przejścia górą na a4 także są, i są zrobione (prawdopodobnie) dokładnie tak jak piszeszfiga pisze:To ja mam jakiegoś madafackiego kota - raz spróbował (miał wtedy jakiś pól roku) i teraz otwiera wszystkie możliwe drzwi. Przy okazji ucząć drugiegorzuf pisze:Mój kot to opanował w niecały rok, musiałem go oduczyć przez regulację drzwi, bo za łatwo dawały się otworzyć
A przejścia dla zwierząt powinny być nad jezdnią, bardzo szerokie i obsadzone różnymi zielskami, które np. sarny lubią. Tak, aby zachęcić zwierzęta do wchodzenia, poza tym jest jasno, a nie muszą przechodzić przez jakiś ciemny tunel...
Korek jest, fakt. Ale nie licząc osób które muszą jechać Jana Pawła, to wystarczy kierować się na Nowodąbrowską. Większego ruchu tamtą trasą niż dawniej nie zanotowałem i dojazd do centrum zajął mi nie więcej niż 10 minut. Od razu wyprzedzam pytanie, jechałem koło 14:30.
Praca uszlachetnia,
lenistwo uszczęśliwia.
lenistwo uszczęśliwia.
Przypominam ze ulica Jana Pawła II to praktycznie jedyny dojazd do osiedli: Jasna, Zielonego, i po czesci tez Westerplatte jak ktos nie chce objeżdżać, czyli bagatela najwiekszego skupiska ludzi w Tarnowie, poza tym korki to tez ludzie a moze w wiekszosci ludzie z autostrady ktorzy sa przejazdem w jakim celu oni mieli by kierować sie na Nowodabrowska i do centrum?Luis pisze:Korek jest, fakt. Ale nie licząc osób które muszą jechać Jana Pawła, to wystarczy kierować się na Nowodąbrowską. Większego ruchu tamtą trasą niż dawniej nie zanotowałem i dojazd do centrum zajął mi nie więcej niż 10 minut. Od razu wyprzedzam pytanie, jechałem koło 14:30.
Jakos male dla mnie pocieszenie mieszkanca jednego z wyzej wymienionych osiedli ze na Nowodąbrowskiej nie ma wiekszego ruchu.
Dziś przed 14 korek na JPII zaczynał się na wysokości zajezdni Westerplatte.
Postanowiłem na rondzie Reagan'a skręcić w lewo w Ablewicza, dalej w prawo Marii Dąbrowskiej w dół na Okrana i z Orkana w lewo na Lwowską. 2:55 jadąc spokojnie. Obserwowałem w lusterku auto za mną, które pokonało dokładnie taką samą drogę co ja z tą różnicą, że skręciło z Orkana na BP. Jeśli coraz więcej zaznajomionych z tym "objazdem" będzie to praktykować to myślę, że szykuje się blokada Marii Dąbrowskiej ze strony rady osiedla czy kto tam rządzi
Postanowiłem na rondzie Reagan'a skręcić w lewo w Ablewicza, dalej w prawo Marii Dąbrowskiej w dół na Okrana i z Orkana w lewo na Lwowską. 2:55 jadąc spokojnie. Obserwowałem w lusterku auto za mną, które pokonało dokładnie taką samą drogę co ja z tą różnicą, że skręciło z Orkana na BP. Jeśli coraz więcej zaznajomionych z tym "objazdem" będzie to praktykować to myślę, że szykuje się blokada Marii Dąbrowskiej ze strony rady osiedla czy kto tam rządzi
Oby nie było tak jak na GŚ przy bramkach ... Bywają dni, gdy pół godziny trzeba spędzić w korku, żeby zapłacić za przejazd autostradą .Goscinny pisze:Trzy lata jak dobrze pójdzie i będziemy się zastanawiać jak to było z korkami od Ładnej do A4
Cały tekst: http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z2Fm2kEy6E
Patrzę właśnie przez okno, na wysokości Zielonego, na bieżąco, znaczy się się nie stoi tylko powoli jedzie. Do Łapczycy nam jeszcze daleko
^
^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
A ja dziś miałem przyjemność zaliczyć starą 4 na Kraków z racji wagi i powiem wam że jedzie się elegancko. Nie ma cudowania wyprzedzania na trzeciego. Średnia prędkość mi wyszła 55 km/h. Łapczyca bez zatrzymywania, dopiero w Brzesku. Pierwszy strzał koło 11 a drugi wracałem koło 14 i na CB słyszałem że właśnie JP II od straży stoi a druga strona od Ładnej. Dużo osobówek z antenami CB leciało już w Szarowie na DK4 , druga kumulacja w Brzesku do nowego ronda. Kierowcy mówili że wychodzi praktycznie to samo. Jak to się mówi że lepiej jest jechać z 15 min. dłużej niż stać w korku.