Unia Tarnów 2009/10

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

ad2222 pisze: Wtedy pozostaje tylko namówić piłkarzy, żeby grali za darmo, i już.
U nas akurat grają ;)
Ja nie podziwiam LKS Niecieczy, tylko 'tego gościa' - właściciela Bruk-Betu, że mu się chciało, bo teraz jest narażony na odzywki takich 'kiboli' którzy twierdzą, że psuje piłkę nożną (to z wpisów pod podanym wyżej artykułem).
Nie, że mu się chciało... tylko jest to zwykły interes. Tłumaczyłem już jakiś czas temu jak wygląda sprawa z reklamą. Jemu się to najzwyczajniej w świecie bardziej opłaca, taki sposób reklamy. Raz, że wyjdzie go to taniej. A dwa, że przy okazji dał coś wsi, z której pochodzi jego żona.

Kilka lat temu, jeszcze jak Nieciecza grała w okręgówce, a Unia złoiła im dupę chyba 1-5 na ich starym boisku, to w zasadzie na wyciągnięcie reki była umowa i zainwestowanie dużych pieniędzy w Unię. Niestety, władze ZKS-u nie zgodziły się na wprowadzenie do Rady Klubu 1 (jednego!) przedstawiciela Bruk-Betu!

Choć rzeczywiście, zgadzam się, że cięzko tutaj cokolwiek dobrego zrobić. BETONy, które od zawsze są u władzy komplikują całą sprawę. Dlatego też nie dziwię się, że zrobił to na własną rękę. Przynajmniej sam ma pełną kontrolę nad tym wszystkim.

Chora sytuacja. O wszystkim decydują ZA mimo, że nie daja ani grosza ! Mało tego, nie można się oddzielić, bo oni chcą mieć kontrolę. Ktoś, kto rzeczywiście przez wiele lat pomagał, teraz stał się kula u nogi.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Deto pisze:Nie, że mu się chciało... tylko jest to zwykły interes. Tłumaczyłem już jakiś czas temu jak wygląda sprawa z reklamą. Jemu się to najzwyczajniej w świecie bardziej opłaca, taki sposób reklamy. Raz, że wyjdzie go to taniej. A dwa, że przy okazji dał coś wsi, z której pochodzi jego żona.
Nie bardzo. Kasa wyłożona - baaardzo duża - a efekty nie do przewidzenia, tak jak w zwykłej kampanii reklamowej. Chciało mu się utopić masę pieniędzy w czymś, co nie jest dość pewne, że się zwróci.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

UNIA - Wierna 1-1

Spokojnie prowadzimy 1-0, a goście w drugiej połowie strzelili bramkę życia. :shock: Po tym strzale konsternacja całkowita na trybunach. Cieszy spora frakwencja, szkoda wyniku... kochany pan sędzia skrócił mecz. :lol: I to jeszcze w akcji kiedy mieliśmy mieć rzut wolny niedaleko pola karnego. :lol:
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

ekhem.. to jak z tym awansem mówicie?

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Keleos pisze:ekhem.. to jak z tym awansem mówicie?
Nikt nic nie mówił i obiecywał. Chyba tylko szaleniec obiecywałby awans w sytuacji, gdy klub ma tak olbrzymie problemy ! Zawodnicy kopią od czerwca 2009 za darmo, są problemy z zabiegami, odnową czy maściami. To, że jesteśmy na tym miejscu, którym jesteśmy, to tylko potwierdza, że warto im pomóc. Pokazują charakter.

Fajnie, że się tak sytuacja układa, że jesteśmy w czubie tabeli ale nie zapominajmy, że to już jest sukcesem biorąc pod uwagę problemy tarnowksiego klubu.

Keleos
Rhetor

WSK pisze:Unia jak wygra z Hutnikiem to awansuje. Zapamiętajcie moje słowa.
Jeden szaleniec...
Ricardo pisze:Bo jeszcze awansujemy :D
Do boju ZKS !!! :D
...drugi szaleniec

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Keleos pisze:
WSK pisze:Unia jak wygra z Hutnikiem to awansuje. Zapamiętajcie moje słowa.
Jeden szaleniec...
Ricardo pisze:Bo jeszcze awansujemy :D
Do boju ZKS !!! :D
...drugi szaleniec
Ale tamt awansu, to temat ostatnich dni. Jednak nikt nie robi cisnienia. Gramy na ile możemy i zobaczymy co z tego wyjdzie. Wiadomo też, że w sercu każdy wierzy w awans, nawet i ja. Parafrazując słowa Adama Małysza, to najważniejsze żeby zagrać dwie dobre połowy ;)

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Keleos, a jaki jest sens kibicowania bez wiary? To jak wiara w Boga. :D Siódmy sezon walczymy, wierzymy w awans. :D Za rok jak nas nie wycofają też - 8 sezon będzie się wierzyć w awans. Zresztą jeszcze 5 kolejek, wystarczy że Puszcza przegra tylko 3 mecze, Garbarnia 2 a Unia wygra wszystko i jesteśmy w II lidze!

Po drugie to jest piłka nożna. Można sobie grać, biegać, strzelać, a ci tu gościu zasadzi gola jak Robben w Lidze Mistrzów i możesz się tylko patrzyć. Na filmiku to widać jak oni byli sami w szoku. To jest najfajniejsze w tym sporcie, dlatego na nim tak rozwinęły się zakłady bukmacherskie. Niestety do anormalnych rozmiarów, ale na to już nie poradzimy. ;)

I tak jestem zadowolony z gry Unii. Młodzi grają dla własnej ambicji i nieźle im to wychodzi. Ostatnie mecze Unii są pełne emocji i pięknych goli. Kartoflane kluby też potrafią czasami coś pokazać. ;)

Keleos
Rhetor

Keleos, a jaki jest sens kibicowania bez wiary? To jak wiara w Boga.
Bóg nie istnieje - Unia (jeszcze) tak.

Nie porównuj ; P

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Raczej na odwrót. Bóg istnieje, a awans Jaskółek pozostaje w sferze marzeń. :D Wiara kibicowska jest więc w tym przypadku dużo trudniejsza. :D ;)

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

Szkoda ostatnich porażek z Górnikiem Wieliczka, Hetmanem Włoszczowa(!) i remisu z Wierną Małogoszcz. Rzeczywiście była szansa awansu.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

karamba pisze:Szkoda ostatnich porażek z Górnikiem Wieliczka, Hetmanem Włoszczowa(!) i remisu z Wierną Małogoszcz. Rzeczywiście była szansa awansu.
Szkoda, szkoda... Choć ja i tak uważam, że jeszcze wszystko możliwe.

Może i straty do Puszczy nie da się już nadrobić, ale pytanie brzmi: Czy Puszczę będzie stać na drugą ligę ? Wiadomo, że są dwa wyjścia. Albo się Puszcza połączy z innym zespołem (ponoć z Górnikiem Wieliczka), albo bęzie musiała wynajmować od kogoś stadion. To oznacza spore wydatki, a Puszcza też nie ma wiele kasy.

Najważniejsze dla Unii, to być jak najwyżej.

Jak juz pisałem, to wynik w tym sezonie to i tak "Mistrzostwo Świata", w porównaniu do tego, co było sezon temu. Praktycznie tym samym składem rok temu ledwo utrzymanie, a teraz wlaka w czołówce tabeli. Do zespołu wchodzą kolejni młodzi piłkarze.

Kroker, Ślęczka, Ślęzak 18-19 latkowie stanowią o sile Unii. Gra takim młodym zespołem niesie za sobą również pewne wahania formy. Raz Unia zagra super mecz, by za chwilę wtopić kolejny. Tak czy siak widać progres, więc jak sie nie uda teraz, to w przysżłym sezonie, przy utrzymaniu składu i trenera powinno się już udać.

Jednak rzeczywiście, gdyby nie stracone pkt. ww tych trzech meczach, to bylibyśmy teraz liderem tabeli z 1 pkt przewagi.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Tak a Unię będzie stać na wystepy 2 ligowe ?
Bedzie stac na wyjazdy typu Elbląg, Olsztyn , Iława ?
Nawet jak by jakimś cudem awansowali to skąd wziąśc pieniądze juz nawet nie mówie o wzmocnieniach ale na zwykłe funkcjonowanie ?

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

dafi33 pisze:Tak a Unię będzie stać na wystepy 2 ligowe ?
Bedzie stac na wyjazdy typu Elbląg, Olsztyn , Iława ?
Nawet jak by jakimś cudem awansowali to skąd wziąśc pieniądze juz nawet nie mówie o wzmocnieniach ale na zwykłe funkcjonowanie ?
Są czynione kroki, by sprostać tym wymaganiom :)

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

UNIA Tarnów - BESKID Andrychów (ZAPROSZENIE)

ODPOWIEDZ