Alma - likwidacja, co dalej?
Re: Alma - likwidacja, co dalej?
nie pierwsza sieć któa pada, kiedyś bomi, inni się łaczą konsolidują, duża konkurencja i brak klientów tam zamknięty przejazd, remont, nowe galarie i pewnie jest nie po drodze traci klienta, ale jakość maja raczej lepszą i wystrój no i wybór, coś firmy z Kraka maja pecha ostatnio chyba
A jednak.
Więcej na http://www.bankier.pl/wiadomosc/Alma-Ma ... n=socialfb" onclick="window.open(this.href);return false;Alma Market planuje zwolnienia grupowe. Pracę straci ponad 1300 pracowników
Alma Market planuje zwolnienia grupowe, którymi objętych może być do 1321 pracowników. Powodem jest redukcja nierentownych placówek handlowych, a także zamiar ograniczenia zatrudnienia w centrali w związku ze zmniejszeniem skali działalności - podała spółka w komunikacie.
"W związku z planowanymi zwolnieniami, spółka przystąpiła do procedury zawiadomienia zakładowej organizacji związkowej, a następnie zawiadomienia właściwego urzędu pracy" - napisano w komunikacie.
W połowie września Alma Market złożyła w krakowskim sądzie wniosek o otwarcie postępowania sanacyjnego. Spółka uznała za konieczne podjęcie restrukturyzacji, by poprawić sytuację finansową i uniknąć upadłości.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Mimo, iż nikt nie chce oficjalnie potwierdzić to dni Almy w Tarnowie są już policzone - nowy właściciel posiada sieć sklepów Piotr i Paweł i to zapewne te delikatesy zostaną tam otwarte...
Policzone? Ktoś mi mówił, że była już wyprzedaż resztek za bezcen i Alma jest zamknięta. Ale może to ploty.hansel pisze:Mimo, iż nikt nie chce oficjalnie potwierdzić to dni Almy w Tarnowie są już policzone - nowy właściciel posiada sieć sklepów Piotr i Paweł i to zapewne te delikatesy zostaną tam otwarte...
Też słyszałem, że w to miejsce ma wejść PiP, co dla mnie osobiście jest wielkim zaskoczeniem. Myślę, że nowy market podzieli los poprzednika, ale w tempie Bomi.
Orientujecie sie czy siec sklepow ktora polawi sie w miejsce Almy tez bedzie forma delikatesow.
Łatwo tam bylo znaleść nietypowe produkty cieżkodostepne w hipermarketach i to pyszne suszi... ubolewam
Łatwo tam bylo znaleść nietypowe produkty cieżkodostepne w hipermarketach i to pyszne suszi... ubolewam
Z tego co wiem nowym właścicielem Almy jest Piotr i Paweł. Nie byłem tam nigdy więc nie wiem za dobrze ale wydaje mi się że to też delikatesy.
A tak przy okazji to Alma marnie skończyła, właśnie wyprowadzają się z biurowca Alma Tower w Krakowie...
A tak przy okazji to Alma marnie skończyła, właśnie wyprowadzają się z biurowca Alma Tower w Krakowie...
Tak się kończy bufonada i wystawne życie na pokaz.Mistyczny pisze:Z tego co wiem nowym właścicielem Almy jest Piotr i Paweł. Nie byłem tam nigdy więc nie wiem za dobrze ale wydaje mi się że to też delikatesy.
I trzeba było cytować cały post do tego? Naucz się jednak wciskać ten drugi przycisk. On nie boli.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Jeżel ma tam być Piotr i Paweł to chyba nie na całej powierzchni? Ich markety są bardziej kompaktowe w porównaniu do Almy
A trzeba każdy post podpisywać durnym : Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaCubaza pisze:I trzeba było cytować cały post do tego? Naucz się jednak wciskać ten drugi przycisk. On nie boli.
Usuń sobie tą opcje, to nie boli.
Komentarz niemerytoryczny, ale za to mógł się pochwalić S7
W sumie to fakt. Moja sygnatura była dokładna z automatu przez Tapatalk i już ją usunąłem. Dzięki za zwrócenie uwagi. Natomiast Ty dalej masz to gdzieś i cytujesz całe posty chociaż odnosisz się do ich małej części. A czasem nawet wcale. Źle się to czyta kiedy cytowany post ma 5 razy więcej linii niż odpowiedź i po przeczytaniu okazuje się, że odnosisz się do jednego zdania, bądź nawet jednego wyrazu. Bardzo często o tym piszę a najbardziej widać to w Twoich postach i postach TomekMKM
Dzisiaj na onecie wiceprezes Piotra i Pawła wyjaśniał co ich różni od Almy
http://www.forbes.pl/delikatesy-kontra- ... 7,1,1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forbes.pl/delikatesy-kontra- ... 7,1,1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Świetnie! 100 osób pozostanie bez pracy.
-
- Rhetor
W Tarnowie 59 osób...
Nie jestem KODziarzem, gorszym sortem, donosicielem, Bolkiem, ani TW.