Dyrektor SP nr 3 - out
Dziś, w szkole zostało wywieszona informacja o właśnie tym konkursie. Nową dyr. ma być Renata Koralik. Z tego co udało mi się przeczytać Leszek Marek miał jasne cele, które chciał wykonać, natomiast pani Renata nie miała jasno przedstawionych swoich celów, które miałaby wykonać. Nauczyciele są załamani. Może być to nagroda za uratowanie szkoły ...
Goscinny, nie mam pojęcia, piszę to co przeczytałem. Czyli dalej jest walka o tereny ? Gdzie pójdą dzieciaki chodzące/mające zamiar chodzić do tej szkoły ?W pobliżu nie ma Podstawówek. Najbliższa to SP 1 oraz jeśli się nie mylę SP2.
Tomek tak, wchodząc od szatni na przeciwko drzwi Jednak nie nazwał bym tego protokołem było to ogłoszenie napisane przez Pana Podleśnego.
Tomek tak, wchodząc od szatni na przeciwko drzwi Jednak nie nazwał bym tego protokołem było to ogłoszenie napisane przez Pana Podleśnego.
-
- Archont
Ot, i zasciankowa nasza rzeczywistosc; wszyscy wiedza, ze to ewidentny przekret, a nikt nic nie zrobi.
Niewygodnych za twarz i wyoutowac.
Chodzimy wszyscy na paseczku urzedasow miejskich.
A jak powiedzialam kiedys panu Narozanskiemu, ze wiekszosc spraw dotyczach miasta zalatwia sie po kryjomu pod stolem w zaciszu urzedniczych gabinetow, za nic majac zdanie mieszkancow - to mnie od bezczelnych zwyzywal
A jak powiedzialam kiedys panu Narozanskiemu, ze wiekszosc spraw dotyczach miasta zalatwia sie po kryjomu pod stolem w zaciszu urzedniczych gabinetow, za nic majac zdanie mieszkancow - to mnie od bezczelnych zwyzywal
-
Autor tematu - Rhetor
Z Gazety Krakowskiej - http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5 ... ,id,t.html
Eeeh ludzie, "przekręt", "zaściankowa rzeczywistość", jak to brzmi...? Dyrektorem się jest, czy się bywa? Chwała Panu Dyrektorowi za uratowanie szkoły, świetnie, że ma sympatię grona pedagogicznego i lubią go uczniowie... Będzie nowa Pani Dyrektor i co? Zamknie szkołę? Wyrzuci byłego dyrektora z pracy? Może spokojnie, bez robienia afer i szukania przekrętów tam gdzie ich nie ma.sainte_nitouche pisze:Ot, i zasciankowa nasza rzeczywistosc; wszyscy wiedza, ze to ewidentny przekret, a nikt nic nie zrobi.
Marcinie: podajesz link do artykułu z GK. Świetnie Artykuł się czyta jak najlepsze dzieło dziennikarza Faktu, prezentujące jedną stronę i ewidentnie wypowiadającą się wyłącznie za przegranym. No ciekawe, że podczas obrad komisji konkursowej nikt nie zdobył się na odpowiednio mocne argumenty i nie walczył. Związki zawodowe, Rada Rodziców... Wiadomo, miasto złe, podupada, a zaraz nikt nie będzie chciał nawet do szkoły chodzić
Jesteśmy tym, kogo udajemy i dlatego musimy bardzo uważać kogo udajemy. - KV
-
- Archont
>>> Dyrektorem się jest, czy się bywa? Chwała Panu Dyrektorowi za uratowanie szkoły, świetnie, że ma sympatię grona pedagogicznego i lubią go uczniowie >>>
Oczywiscie, ze sie nim 'bywa'. Ale jesli kompetencje oraz sympatia uczniow, rodzicow i nauczycieli NIE JEST wystarczajacym powodem do bycia dyrektorem - to co nim jest?
>>> Będzie nowa Pani Dyrektor i co? Zamknie szkołę? Wyrzuci byłego dyrektora z pracy? >>>
W swietle przeszlych zdarzen z zycia szkoly jest to calkiem mozliwy scenariusz.
Oczywiscie, ze sie nim 'bywa'. Ale jesli kompetencje oraz sympatia uczniow, rodzicow i nauczycieli NIE JEST wystarczajacym powodem do bycia dyrektorem - to co nim jest?
>>> Będzie nowa Pani Dyrektor i co? Zamknie szkołę? Wyrzuci byłego dyrektora z pracy? >>>
W swietle przeszlych zdarzen z zycia szkoly jest to calkiem mozliwy scenariusz.
-
- Thesmothetai
W dużym skrócie: dobrego gospodarza się nie zmienia. A jeśli się zmienia to znaczy się, że komuś zawadzał => ciężko nie węszyć 'zemsty' lub innych, niskiego lotu, pobudek.gunnar pisze: Eeeh ludzie, "przekręt", "zaściankowa rzeczywistość", jak to brzmi...? Dyrektorem się jest, czy się bywa? Chwała Panu Dyrektorowi za uratowanie szkoły, świetnie, że ma sympatię grona pedagogicznego i lubią go uczniowie... Będzie nowa Pani Dyrektor i co? Zamknie szkołę? Wyrzuci byłego dyrektora z pracy? Może spokojnie, bez robienia afer i szukania przekrętów tam gdzie ich nie ma.
Marcinie: podajesz link do artykułu z GK. Świetnie Artykuł się czyta jak najlepsze dzieło dziennikarza Faktu, prezentujące jedną stronę i ewidentnie wypowiadającą się wyłącznie za przegranym. No ciekawe, że podczas obrad komisji konkursowej nikt nie zdobył się na odpowiednio mocne argumenty i nie walczył. Związki zawodowe, Rada Rodziców... Wiadomo, miasto złe, podupada, a zaraz nikt nie będzie chciał nawet do szkoły chodzić
Chyba, że nie o wszystkim wiemy
Im Lazy and I like it
Cieszę się, że macie już pewne i sprawdzone informacje. Gratuluję przenikliwości
Tak poza tym, przewodniczący Rady Rodziców wywiesza SWOJĄ opinię na temat konkursu w szkole. Czytają to dzieci, nauczyciele, rodzice. Brawo, bardzo wychowawcze. Ładnie uczymy nasze dzieci wchodzić odważnie w przyszłość.
A tak przy okazji, czytając ten wątek podoba mi się również wypowiedź Wintera ws zasług dyrektora: wybudował plac zabaw, szkoła ma być ocieplona... ale chyba środki na ten cel otrzymał z UMT? Więc teraz, tuż po termomodernizacji szkoły nie pozostanie nic innego tylko ją zamknąć. Tak?
Tak poza tym, przewodniczący Rady Rodziców wywiesza SWOJĄ opinię na temat konkursu w szkole. Czytają to dzieci, nauczyciele, rodzice. Brawo, bardzo wychowawcze. Ładnie uczymy nasze dzieci wchodzić odważnie w przyszłość.
A tak przy okazji, czytając ten wątek podoba mi się również wypowiedź Wintera ws zasług dyrektora: wybudował plac zabaw, szkoła ma być ocieplona... ale chyba środki na ten cel otrzymał z UMT? Więc teraz, tuż po termomodernizacji szkoły nie pozostanie nic innego tylko ją zamknąć. Tak?
Jesteśmy tym, kogo udajemy i dlatego musimy bardzo uważać kogo udajemy. - KV
To tylko spekulacje. Ale skoro zarówno nauczyciele, rodzice i dzieci nie mają do dyrektora żadnych zarzutów, nie pojawiły się też żadne zastrzeżenia natury merytorycznej a dyrektor sprawdził się na stanowisku to odwołanie go głosami organu prowadzącego oraz nadzoru pedagogicznego, jest podejrzane. Zwłaszcza, że wcześniej najwyraźniej organowi podpadł.gunnar pisze:Cieszę się, że macie już pewne i sprawdzone informacje. Gratuluję przenikliwości
Oczywiście być może jest to wynik jakiś bardzo profesjonalnych działań ze strony magistratu i jakiejś długofalowej koncepcji którą ma on wobec tej szkoły, tylko niestety magistrat ostatnio nie dał zbyt dużo powodów aby w jego profesjonalizm wierzyć.
Dodatkowo jako osoba związana z magistratem poprzez swoje insynuacje, że "ciemny lud" niczego w sumie nie wie a sprawa ma drugie dno, tylko pogarszasz sprawę. Jeżeli masz jakieś konkrety uzasadniające odwołanie dyrektora i możesz je przedstawić to chętnie je poznamy. Jeżeli będą zasadne to nikt dyrektora na siłę na złość Wam bronił nie będzie. Ale z danych, którymi dysponujemy najbardziej prawdopodobny wniosek jest jeden. I niezbyt ładnie ten wniosek pachnie niestety
Przed rokiem bronił swojej szkoły przed likwidacją - teraz dyrektor Szkoły Podstawowej nr 3 w Tarnowie Leszek Marek przegrał konkurs na dalsze prowadzenie placówki. Rodzice i nauczyciele szkoły są oburzeni takim rozstrzygnięciem. Zdaniem przewodniczącego rady rodziców "trójki" Wojciecha Podleśnego, to zemsta urzędników na niepokornym dyrektorze.
- Udowadnia mi to to, co podejrzewałem - że konkurs ten będzie służył do wyrównania w cudzysłowie "rachunków" między Urzędem Miasta a dyrektorem szkoły. Uważam, że dyrektor stracił swoją posadę dlatego, że rok temu postawił w sposób jednoznaczny sprawę likwidacji szkoły, bronił tej szkoły, wypowiedział się za nauczycielami, za utrzymaniem szkoły i teraz poniósł tego konsekwencje - mówi Wojciecha Podleśnego.
http://www.tarnowianin.com/3447_zemsta_ ... torze.html
Gunar a gdzie miłosierdzie ?
Przypominam wam że UM to nie wasza prywatna firma i nikomu nic nie dajecie z łaski tylko zwracacie i to nie wszystko co Państwo wzięło z naszych wspólnych podatków .
- Udowadnia mi to to, co podejrzewałem - że konkurs ten będzie służył do wyrównania w cudzysłowie "rachunków" między Urzędem Miasta a dyrektorem szkoły. Uważam, że dyrektor stracił swoją posadę dlatego, że rok temu postawił w sposób jednoznaczny sprawę likwidacji szkoły, bronił tej szkoły, wypowiedział się za nauczycielami, za utrzymaniem szkoły i teraz poniósł tego konsekwencje - mówi Wojciecha Podleśnego.
http://www.tarnowianin.com/3447_zemsta_ ... torze.html
Gunar a gdzie miłosierdzie ?
Rozumiem że boskiemu UM pieniądze spadły z Nieba a nie od podatników ?gunnar pisze:ale chyba środki na ten cel otrzymał z UMT?
Przypominam wam że UM to nie wasza prywatna firma i nikomu nic nie dajecie z łaski tylko zwracacie i to nie wszystko co Państwo wzięło z naszych wspólnych podatków .