BitComet co sie dzieje?

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

e tam - najlepiej działa płyn imersyjny - np. 0.7 Jacka D. :)
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Autor tematu
Wojtasek
Prytan

Post autor: Wojtasek »

imlazy pisze:halford: szmatką końcówki światłowodów przeczyścił ;) pewnie zaparowały od tego całego śniegu itd ;)
Też mnie to rozbawiło :mrgreen:
Ale poprawił i jest gitara.
Szczerze powiem,że kiedyś już miałem podobną sytuację.
Jak zadzwoniłem ,to powiedziano mi,że u nich jest wszystko w pożądku tylko mój sprzęt cos musi zamulać.
Odziwo po ponownym uruchomieniu internetu śmigało jak marzenie.
Czyli coś było na rzeczy tylko uznał,ze nie ma potrzeby informowac mnie o tym aby renomy nie niszczyć.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Wojtasek, najważniejsze, że działa git, czyż nie? :)

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Stawiam, że zrestartował switcha i to wystarczyło. Takie rzeczy trzeba zgłaszać - to nie MM i się starają naprawić :)

krzychu
Archont

Post autor: krzychu »

LordRuthwen

a co zrobic wlasnie gdy sa zaklocenia WIFI i zmiana kanalu nic nie daje ?

WIFI dziala tylko w pokoju w ktorym jest router a juz w innym zrywa komunikacje

halford
Rhetor

Post autor: halford »

krzychu,

Pytanie co prawda nie do mnie ale odpowiem.

Wszystko zależy od tego jaki masz router. Jeśli jakiś tani model to przede wszystkim zmienić na coś lepszego, z mocną anteną coby zagłuszyć sąsiadów :P Ewentualnie do tego co masz dokupić inną antenę (jeśli da się odkręcić obecną).
Jeśli się da to możesz wgrać soft DD-WRT. Jest tam opcja sterowania mocą anteny - zawsze coś zyskasz. Kolejną czynnością (a może pierwszą) jest przestawienie routera w inne miejsce.

Na pocieszenie ;) dodam, że kiedyś u znajomego zakładałem router i też działał tylko w jednym pokoju. Niby sieci innych nie było za wiele, router nie najgorszy - ale coś zakłócało działanie. Niestety czasem tak jest i wtedy jedyny ratunek to rouetr 5 Ghz i karta 5 Ghz.
3150 A Rh+

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

halford pisze:Jeśli się da to możesz wgrać soft DD-WRT
Ale najlepiej najpierw poczytać czy router wspiera sprzętowo DD czy OpenWRT (np. na TP-Link 1043ND można zainstalować oba, ale OpenWRT jest kompilowany pod tą konkretną architekturę procesorów).
Czasem się zdarza, że sąsiad kupi coś, co skutecznie zakłóca całe pasmo 2.4 GHz a nie ma nic wspólnego z WiFi jako Internetem, np. transmiter TV - jak jest w moim przypadku, o WiFi mogę zapomnieć.

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

krzychu, Lord: Prostszym sposobem jest przejście z 2,4 na 5 GHz i jest spokój. Tak jak z 5GHz w lapku to w sumie nie problem to nie wiem jak wygląda kwestia 5GHz w tańszych routerach.
Bo na to nie patrzyłem - ale do mikrotika albo innej zabawki można wpiąć moduł 5GHz. Ewentualnie jakiś router rozmontować i przełożyć karte: często to zwykłe PCMCIA lub inne mPCIe.
Im Lazy and I like it

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Wojtasek pisze:
halford pisze:Sprawdź link bastola, napisz czy się łączysz po kablu czy po WiFi.
Sprawdziłem i nic mi to nie dało,prędkość taką samą pokazało.
Dało dało, potwierdziło się, że to problem z łączem, a nie z samym protokołem bittorrent. Miło, że już wszystko w porządku ;).

ODPOWIEDZ