No dobrze, 5a e centrum miasta za 136500, do daje cenę 27 tys za ar, uważacie, że to dużo za tą lokalizację? Całkiem niedaleko (między torami a Okrężną) można kupić działkę ROLNĄ z warunkami zabudowy za 15 tys/ar.
Na Bernardyńskiej i Bema powstają plomby. Bardzo dobrze, pierzeje zostaną pozbawione dziur i znikną nieużytki. Budynek na Bernardyńskiej wyszedł nawet fajnie, porządnie wykonany, nawiązano do otoczenia mimo trochę przekombinowanego dachu. Na szczęście tego dachu prawie nie widać z ulicy.
Co innego będzie na Bema. Na wizualizacji widać, że na parterze będą usługi a na piętrze otwarty parking. Elewacja brzydka, parking niczym nie osłonięty. Wygląda to bardzo źle, gdzie jest konserwator zabytków? Czy ktoś panuje nad tym co powstaje w ścisłym centrum miasta?
Dało się to wykombinować lepiej. Można było zrobić ścianę osłaniającą parking, imitującą zwykłą kamienicę. Do tego jakaś ciekawa elewacja i nie raziłoby to tak jak teraz będzie.
W Tarnowie mamy zapaść z inwestycjami. Działam w branży ściśle związanej z budownictwem i tak kiepskiego września jeszcze nie było. Ceny kruszyw są od tamtego roku na skraju opłacalności. Piasek płukany sprzedaje się poniżej kosztów wydobycia. Niestety nie widać końca takiej sytuacji.
Frytek pisze:W Tarnowie mamy zapaść z inwestycjami. Działam w branży ściśle związanej z budownictwem i tak kiepskiego września jeszcze nie było. Ceny kruszyw są od tamtego roku na skraju opłacalności. Piasek płukany sprzedaje się poniżej kosztów wydobycia. Niestety nie widać końca takiej sytuacji.
Może trzeba zmienić dostawcę? Ja z kolei działam w można tak powiedzieć wykończeniówce i tak dobrego września nie pamiętam. A zapaść to jest po takich Sieradzach. Ostatnio w Lidlu słyszę jak facet ubrany w strój roboczy uwalony farbą rozmawia przez telefon z kimś i mówi: " Stary ty wiesz jakie to jest duże miasto, jestem w szoku, to nie to co nasz Sieradz". Oczywiście mówił o robocie wykonywanej w Tarnowie przez jego firmę.
Ktoś gdzieś dotarł do informacji jakoby miała ruszyć budowa Lidla na przeciwko Azotów oraz o zrównaniu Biedronki w Mościcach i wybudowaniu jej od podstaw? Pytam bo podobno Azoty dostały dyspozycje aby w tychże miejscach poprzekładać swoje kable energetyczne itp.