Polecam Film
Tak, ja. I uważam, że jest katastrofalny; z Robin Hoodem ma wspólny tylko tytuł, kilka imion bohaterów i ostatnie kilka minut filmu. Cała reszta jest dramatycznie odbiegająca od historii Robin Hooda jakie znamy i od faktów z jakimi go kojarzymy, do tego beznadziejne pomysły twórców według których średniowieczni francuzi zrobili sobie lądowanie na brytyjskim wybrzeżu w stylu XX-wiecznych żołnierzy marines, a Robin z Marion tańczą sobie do melodii skomponowanej w 20 wieku na podstawie 18-wiecznego poematu. Firmowej działalności Robina czyli rabowaniu poświęcono jedną scenkę, łuczniczych umiejętności też nieszczególnie wiele (głównie scena pod koniec filmu). Wszystko to ratują aktorzy bo dobór ról jest całkiem niezły, ale taniej byłoby nazwać film inaczej i odbiór byłby już zupełnie inny. Zaprawdę "Faceci w rajtuzach" byli bardziej robinhoodowi niż to coś.Beaver pisze:Ogladał ktoś może juz nowego: Roobin Hooda ?
Do zestawu proponuje obejrzeć film w MCK (mała sala, "Kameralna" czy jakoś tak), z niepowtarzalnym efektem braku synchronizacji między ścieżką audio a wideo. Palce lizać.
Nie oglądałem jeszcze Robina i pewnie na oglądanie go w kinie się nie skusze. Polecam za to filmy, które wyszły zeszłego roku i których ktoś może nie miał okazji widzieć np. "The Blind Side", poruszający "The Messenger" (nie wyobrażam sobie, gdybym to ja miał przynosic takie wiadomości) i świetny film biograficzny o Mandeli "Invictus".
Ja tez bylem juz i co moge powiedziec:
Mi sie jednak film podobał. Przed filmem czytalem ze to historia jego powrotu do domu i poczatku dlatego film tak wygladal. Ogolnie fakt nie ma za wiele wspolnego z Robin Hoodem, ale jako rozrywka fajny film o sredniowieczu ;p
A co do sali w MFK to ... TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!!
Po 1 dostalem bilet w polowie sali, 2 minuty po rozpoczeciu siedzialem w 1 rzedzie bo nie widzialem kompletnie nic. Nie jestem jakims koszykarzem a przedemna siedzial gosc który do wysokich nie nalezał...
Po 2 widze ze nie tylko ja zauwazylem brak synchronizacji, moze nie zawsze dawalo sie to wyczuc ale rozmowa:
SPOILER !!!!! Kto nie ogladal nie czytac !!
rozmowa krola podczas bitwy z tym swoim przyjacielem byla po prostu tragiczna....
Mi sie jednak film podobał. Przed filmem czytalem ze to historia jego powrotu do domu i poczatku dlatego film tak wygladal. Ogolnie fakt nie ma za wiele wspolnego z Robin Hoodem, ale jako rozrywka fajny film o sredniowieczu ;p
A co do sali w MFK to ... TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!!
Po 1 dostalem bilet w polowie sali, 2 minuty po rozpoczeciu siedzialem w 1 rzedzie bo nie widzialem kompletnie nic. Nie jestem jakims koszykarzem a przedemna siedzial gosc który do wysokich nie nalezał...
Po 2 widze ze nie tylko ja zauwazylem brak synchronizacji, moze nie zawsze dawalo sie to wyczuc ale rozmowa:
SPOILER !!!!! Kto nie ogladal nie czytac !!
rozmowa krola podczas bitwy z tym swoim przyjacielem byla po prostu tragiczna....
Ożywię trochę wątek, może komuś niezdecydowanemu przydadzą się opinie o tym na co lecieć do kina/wypożyczalni/dc++ ( )
Twój na zawsze - czyli Robert "dajcie mi coś ambitniejszego" Pattinson, nie najgorszy dramat z zaskakującym zakończeniem, ale do obejrzenia raczej we dwoje, ewentualnie dla wrażliwców
Książę Persji: Piaski Czasu - najlepsza ekranizacja gry komputerowej jaką widziałem. Żadne tam odkrywcze arcydzieło ale fajna przygodówka.
Księga ocalenia - tu na pewno zdania będą podzielone ale jak ktoś lubi postapokaliptyczne nieco przerysowane klimaty no i nie nastawia się na jakąś akcję w stylu Mad Maxa to przełknie film bez problemu, mi się to nawet spodobało. Fanom gry Fallout też się spodoba.
Wciąż ją kocham - raczej średnie romansidło.
Twój na zawsze - czyli Robert "dajcie mi coś ambitniejszego" Pattinson, nie najgorszy dramat z zaskakującym zakończeniem, ale do obejrzenia raczej we dwoje, ewentualnie dla wrażliwców
Książę Persji: Piaski Czasu - najlepsza ekranizacja gry komputerowej jaką widziałem. Żadne tam odkrywcze arcydzieło ale fajna przygodówka.
Księga ocalenia - tu na pewno zdania będą podzielone ale jak ktoś lubi postapokaliptyczne nieco przerysowane klimaty no i nie nastawia się na jakąś akcję w stylu Mad Maxa to przełknie film bez problemu, mi się to nawet spodobało. Fanom gry Fallout też się spodoba.
Wciąż ją kocham - raczej średnie romansidło.
-
- Archont
INCEPTION sie bardzo dobrze zapowiada... Niedlugo ma byc i u nas.
http://www.imdb.com/title/tt1375666/
I to mimo ze z leonardo di caprio - od czasu "blood diamond" idzie mu coraz lepiej.. SHUTTER ISLAND tez bylo naprawde niezle. Pomimo, ze sie domyslilem w polowie
http://www.imdb.com/title/tt1375666/
I to mimo ze z leonardo di caprio - od czasu "blood diamond" idzie mu coraz lepiej.. SHUTTER ISLAND tez bylo naprawde niezle. Pomimo, ze sie domyslilem w polowie
Hmm nowość to nie jest, ale jeśli ktoś nie widział to bardzo dobrymi filmami akcji są Batmany Chrisa Nolana. Wiele ludzi się śmieje "o jezu Batman, do dla dzieci/nastolatków", ale najnowsza seria obsadzona jest w rzeczywistym świecie i bez magicznych fajerwerków. Świetna obsada (Caine, Freeman, Bale, Oldman; w epizodach Ledger i Neeson), efekty specjalne i w dodatku (zwłaszcza w mrocznym rycerzu) świetnie napisany. Awesome.
-
- Archont