Karta Mieszkańca - ankieta.
-
- Archont
-
- Rhetor
Tak, i powinieneś od tego odprowadzić podatek.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont
LordRuthwen pisze:Jakby to zinterpretowali jako dochód, a mogą to tak.
A bilety "ulgowe" (szkolne, studenckie itd.) to też dochód, bo kosztują mniej niż "normalne"? A co z bezpłatnymi przejazdami dla osób 70+? (Bezpłatne przejazdy dla posłow się oczywiście nie liczą.) Może to też trzeba potraktować jako dochód i opodatkować?
-
- Rhetor
pb, bilet ulgowy jest "ustawowy", cena w sklepie nie
Ot drobna różnica: państwowe != prywatne (ach ten zgniły kapitalizm... )
Wysłane z mojej budki telefonicznej
LordRuthwen pisze:pb, bilet ulgowy jest "ustawowy", cena w sklepie nie
Są bilety uglowe ustawowe i lokalne, nieustawowe. Honorowi mieszkańcy miasta Tarnowa raczej nie sa ujęci w ustawie.
http://komunikacja.tarnow.pl/pliki/file ... JAZDÓW.pdf
-
- Archont
Przed chwilą w RadiuZet była mowa o tym, że jakiś US rząda podatku od osób korzystających z gminnych kart rodzin wielodzietnych. To chyba podobna sprawa do naszej karty mieszkańca.
Podatek od zniżek
Podatek od zniżek
Kolejny twór UM. Czy poprzedni portal konsultacji już całkiem umarł?Dzięki Tarnowskiej Karcie Miejskiej mieszkańcy Tarnowa otrzymali właśnie dodatkową możliwość wyrażania swoich opinii na tematy związane z miastem. Uruchomiony został specjalny portal, na którym obecnie prowadzone są konsultacje dotyczące zmian w statutach rad osiedli.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
mirak pisze:A posłowie od niezapłaconych mandatów. Naliczone niezapłacone czyli korzyść była.
<urzędnicy US proszę zamknąć oczy>
A jeśli nie został naliczony najwyższy możliwy madat za dane wykroczenie, to różnica też jest "korzyścią majątkową", bo przecież mandat mógł być wyższy.
<urzędnicy US mogą oczy otworzyć>
-
- Thesmothetai
ekioski czy inne ebudki w przedszkolach
Już kiedyś chyba gdzieś pytałem, ale nie pamiętam stąd ponowie pytanie:
Wraz z wejściem ekarty UMT zafundował nam piękne ekioski czy jak tam one się zwą. Takie budki z czytnikiem naszej karty i dostępem do sieci.
Mam pytanie: kto odpowiada za postawienie ich, kto wybrał miejsca na postawienie ich i dlaczego są postawione w przedszkolach ???
Jedna z takich budek stoi od początku np. w przedszkolu mojego syna. Z rozmów z Paniami które tam pracują wychodzi na to, że poza tym, że stoi, kurzy się i wentyluje to nie ma ona nic więcej do roboty. A już na pewno nie obsługę rodzica z karta którego głównym zadaniem rano jest odstawienie maluszka do przedszkola i udanie się do pracy. Po południu odbiera się dziecko z przedszkola i wraca do domu. Nikt nie myśli aby bawić się z grzebanie na swojej karcie w przedszkolu.
Czym kierował się geniusz który wybrał przedszkola jako miejsce instalacji dosyć drogiego sprzętu ??
Pytanie nr 2: ile takich bzdurnie postawionych budek pochowało miasto w równie ciekawych punktach ??? I jaki jest koszt jednej budki Chce wiedzieć ile kasy miasto bzdurnie rozlokowało tylko po to aby wykazać się, że karta mieszkańca jest wszędzie
Wraz z wejściem ekarty UMT zafundował nam piękne ekioski czy jak tam one się zwą. Takie budki z czytnikiem naszej karty i dostępem do sieci.
Mam pytanie: kto odpowiada za postawienie ich, kto wybrał miejsca na postawienie ich i dlaczego są postawione w przedszkolach ???
Jedna z takich budek stoi od początku np. w przedszkolu mojego syna. Z rozmów z Paniami które tam pracują wychodzi na to, że poza tym, że stoi, kurzy się i wentyluje to nie ma ona nic więcej do roboty. A już na pewno nie obsługę rodzica z karta którego głównym zadaniem rano jest odstawienie maluszka do przedszkola i udanie się do pracy. Po południu odbiera się dziecko z przedszkola i wraca do domu. Nikt nie myśli aby bawić się z grzebanie na swojej karcie w przedszkolu.
Czym kierował się geniusz który wybrał przedszkola jako miejsce instalacji dosyć drogiego sprzętu ??
Pytanie nr 2: ile takich bzdurnie postawionych budek pochowało miasto w równie ciekawych punktach ??? I jaki jest koszt jednej budki Chce wiedzieć ile kasy miasto bzdurnie rozlokowało tylko po to aby wykazać się, że karta mieszkańca jest wszędzie
Im Lazy and I like it
-
- Rhetor
Re: ekioski czy inne ebudki w przedszkolach
W ramach projektu uruchomiono 80 PIAPów czyli Publicznych Punktów Dostępu do Internetu. Każdy PIAP uruchomiono w postaci Infokiosku czyli samoobsługowego, wolnostojącego komputera multimedialnego w specjalnej obudowie z dwoma ekranami (górny informacyjny oraz dolny -dotykowy), dzięki któremu można skorzystać z wybranych stron internetowych (np. stron z informacjami o mieście, e-karcie lub stron www miejskich jednostek organizacyjnych).imlazy pisze: Pytanie nr 2: ile takich bzdurnie postawionych budek pochowało miasto
-
- Rhetor
Kioski nie mają dostępu do sieci (zwyczajowo rozumianej jako Internet), gdyż jest ona zablokowana (administrowałem jeden kiosk). Działa tylko kilka stron. W sumie to działa jedna www.tarnow.pl. Ograniczenie dostępu do sieci spowodowane jest stronami niechcianymi tj: xxx, gry online i inne (głównie chodzi o to aby nie było dostępu do stron xxx).MST wónraT pisze:W ramach projektu uruchomiono 80 PIAPów czyli Publicznych Punktów Dostępu do Internetu. Każdy PIAP uruchomiono w postaci Infokiosku czyli samoobsługowego, wolnostojącego komputera multimedialnego w specjalnej obudowie z dwoma ekranami (górny informacyjny oraz dolny -dotykowy), dzięki któremu można skorzystać z wybranych stron internetowych (np. stron z informacjami o mieście, e-karcie lub stron www miejskich jednostek organizacyjnych).imlazy pisze: Pytanie nr 2: ile takich bzdurnie postawionych budek pochowało miasto
W praktyce zafundowano mam bardzo drogie urządzenia wyświetlające stronę www.tarnow.pl. Taka lepsza wersja chińskiego Internetu
-
- Rhetor
Harmonogram i wykaz miejsc dostawy i instalacji PIAP-ów
http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/za ... ika=699923
Oczywiście wybrano ofertę najtańszą złożoną przez iMedia Joanna Sawicka ul. Białystok 50 16-010 Wasilków za cenę 773 284,80 zł.
http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/za ... ika=699923
Oczywiście wybrano ofertę najtańszą złożoną przez iMedia Joanna Sawicka ul. Białystok 50 16-010 Wasilków za cenę 773 284,80 zł.
-
- Thesmothetai
Dziękuję Panowie.
Teraz po wykazie widać, że tymi kioskami obłożono głównie placówki szkolne ( przedszkola wszystkie jak widzę ).
Pytanie do Pani Doroty: co za geniusz odpowiada za tak głupie rozstawienie ( tak: głupie ) i czym się kierował ?
Chodziło o to aby w jakiś sposób wydać kasę ???
Jeśli o to chodzi to z przyjemnością podam UM numer mojego konta i proszę tam wpłacać jakąś mniej lub bardziej ciekawą sumę za każdym razem jak wpadnie ktoś na taki 'błyskotliwy' pomysł.
Teraz po wykazie widać, że tymi kioskami obłożono głównie placówki szkolne ( przedszkola wszystkie jak widzę ).
Pytanie do Pani Doroty: co za geniusz odpowiada za tak głupie rozstawienie ( tak: głupie ) i czym się kierował ?
Chodziło o to aby w jakiś sposób wydać kasę ???
Jeśli o to chodzi to z przyjemnością podam UM numer mojego konta i proszę tam wpłacać jakąś mniej lub bardziej ciekawą sumę za każdym razem jak wpadnie ktoś na taki 'błyskotliwy' pomysł.
Im Lazy and I like it