Zimowa wystawka domowego AGD na parkingach osiedlowych
Zastawianie miejsc garnkami jest śmieszne, to fakt. Ale żałosne jest też zachowanie parkingowych sępów. Na parkingu pod moim blokiem jest wiele wolnych miejsc, gdzie zalega tylko OPAD, nie ma żadnych zasp. Ale nie ma chętnych na zrobienie sobie miejsc, lepiej "jechać" na wysiłku innych. I jeszcze się pienić, zamiast brać szuflę w dłoń!
Nikt, kto wykopał sobie miejsce nie rości sobie do niego praw własności, to oczywiste. Chodzi im tylko o poszanowanie ich pracy!
Nikt, kto wykopał sobie miejsce nie rości sobie do niego praw własności, to oczywiste. Chodzi im tylko o poszanowanie ich pracy!
Parking pod moim blokiem jest duży, ale mam tylko jednego sąsiada zastawiacza, z tekturką akurat On jest z tych, co ma "swoje" miejsce przez cały rok, drzewa w lecie przycina żeby mieć widok itp. W takich sytuacjach pogodowych wystarczyło by, gdyby każdy kierowca wziął łopatę, i zrobił jedno miejsce. Wtedy nie było by konfliktów, bo ilość miejsc i samochodów była by równa. Ale to marzenia.
Jest rozwiązanie. Przejedzie i po garnkach, i po zaspach, można parkować gdzie się chce http://www.youtube.com/watch?v=MtacFlDU ... r_embedded
Rzucanie śniegiem w auta to pewna przesada. Ale sam widziałem jak gość odśnieżał przez 20 minut miejsce a gdy odjechał od razu ktoś je zajął mimo iż obok było kilka wolnych chociaż nieodśnieżonych. Moim zdaniem takim samym chamstwem jak wystawka garnków jest zajmowanie przez kogoś odśnieżonych miejsc w momencie gdy są inne wolne. Komuś się chciało, ruszył tyłek , zmarzł narobił się i odśnieżył a inny któremu tyłka się nie chciało ruszać to wykorzystał. Więc całkowicie rozumiem frustrację odśnieżającego.
Ktoś pisał o tym, że od odśnieżania parkingów jest administracja. W sumie racja tylko jak administracja ma je odśnieżyć skoro cały czas stoją na nich samochody ?
Ktoś pisał o tym, że od odśnieżania parkingów jest administracja. W sumie racja tylko jak administracja ma je odśnieżyć skoro cały czas stoją na nich samochody ?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Tak samo jak wymienia nawierzchnię na parkingu - kartki - 'dzisiaj od 8 do 9 odśnieżanie, prosimy wyjechać z parkingu' - to jest w interesie wszystkich kierowców, więc jeżeli tylko ogłoszenia będą odpowiednio wcześnie wywieszone, to na pewno się uda...defekator pisze:W sumie racja tylko jak administracja ma je odśnieżyć skoro cały czas stoją na nich samochody ?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor
Odpowiadając na wątpliwości niektórych:
Ad Marcin 11. Parking publiczny, a twoje mieszkanie to różne sprawy. Słyszał kolega choćby o mirze domowym? Jeżeli sąsiad by poprosił o otwarcie twoich drzwi to raczej byś mu pomógł, jakby je wywalił z futryna to jednak narusza mir domowy. A to już czyn zabroniony w rozumieniu ustawy Kodeks Karny.
Ad moderator: nie wypominam nikomu chamstwa to raz . Pisałem o sąsiadce, bo taka posiadałem. Mogłem pożyczać od niej soli do woli to dwa.
Ad Defekator: moderator ad2222 napisał 100% prawdy-wystarczy informacja o nie parkowaniu w danych godzinach. W bardzej demokratycznych krajach sprzątają tak całe dzielnice-kto nie odjezdza na czas otrzymuje mandat za utrudnianie sprzątania. Odwołania nie ma. Istnieje domniemanie powszechnej umiejetności czytania informacji na słupach
Ad Marcin 11. Parking publiczny, a twoje mieszkanie to różne sprawy. Słyszał kolega choćby o mirze domowym? Jeżeli sąsiad by poprosił o otwarcie twoich drzwi to raczej byś mu pomógł, jakby je wywalił z futryna to jednak narusza mir domowy. A to już czyn zabroniony w rozumieniu ustawy Kodeks Karny.
Ad moderator: nie wypominam nikomu chamstwa to raz . Pisałem o sąsiadce, bo taka posiadałem. Mogłem pożyczać od niej soli do woli to dwa.
Ad Defekator: moderator ad2222 napisał 100% prawdy-wystarczy informacja o nie parkowaniu w danych godzinach. W bardzej demokratycznych krajach sprzątają tak całe dzielnice-kto nie odjezdza na czas otrzymuje mandat za utrudnianie sprzątania. Odwołania nie ma. Istnieje domniemanie powszechnej umiejetności czytania informacji na słupach
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
W Polsce nikt nie ma interesu(!!!) żeby miasto odholowało pojazd. Działa co prawda to w Warszawie, ale kiedys zostawiono na środku torów pojazd i przez godzinę tramwaje staly, albo jeżdzily (te co mogły ) na około! Ta sam sytuacja na Karmelickiej w Krk powtórzyła się kilka razy. Dlaczego miastu nie opłaca sie odholować smaochodu za np.300 PLN wykupnego na parking??? Pytanie do radnego Kwaśnego! Lepiej zastanowić sie nad tym niż nad koleją magnetyczną...gushman pisze:Mandat? Jaki mandat?! Pakuje się samochód na lawetę i wio! Ale w Polsce, a przynajmniej w Tarnowie, dzień, w którym jakiś samochód zostanie odholowany, raczej nieprędko nadejdzie.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell