Czy gdzieś w Tarnowie można się przebadać alkomatem??
-
Autor tematu - Obywatel
Czy gdzieś w Tarnowie można się przebadać alkomatem??
Nie chodzi mi o alkomat typu za 200pln z media markt tylko o coś bardziej wiarygodnego jak alkomat barowy. Z tego co wiem na komisariacie tego zrobić nie można.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Rhetor
Na Bandrowskiego jest wydział ruchu drogowego policji, tam. Ja tak kiedyś po sylwku dmuchałem, nie było problemu z tego powodu.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Obywatel
-
Autor tematu - Obywatel
2 lata temu będąc w Krk woziłem się taksówką do trzech komisariatów i w żadnym mnie nie zbadano po przeróżnymi pretekstami. Na takse wydałem 40pln straciłem ze 3h i stwierdziłem, że przez ten czas już wytrzeźwiałem i śmiało mogę wracać do domu.
Co ciekawe rok wcześniej sytuacja podobna z tym, że kolega miał być kierowcą ale pojechał tylko do jednego komisariatu i oczywiście usłyszał jakąś wymówkę.
Pytam z ciekawości bo nie dawno miałem podobną sytuacje w Tarnowie. Pewnie nie wszyscy mają takie dylematy dnia następnego i bez problemu wsiadaja za kółko ale ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem prowadzenia na "podwójnym gazie". Wychodzi więc na to, że mam "wyrzuty sumienia" i lekkie poczucie winy ;P
Co ciekawe rok wcześniej sytuacja podobna z tym, że kolega miał być kierowcą ale pojechał tylko do jednego komisariatu i oczywiście usłyszał jakąś wymówkę.
Pytam z ciekawości bo nie dawno miałem podobną sytuacje w Tarnowie. Pewnie nie wszyscy mają takie dylematy dnia następnego i bez problemu wsiadaja za kółko ale ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem prowadzenia na "podwójnym gazie". Wychodzi więc na to, że mam "wyrzuty sumienia" i lekkie poczucie winy ;P
-
- Rhetor
OlympusMons, o ile mi się zdaje, jeśli na posterunku/komisariacie jest alkomat to muszą cię zbadać jeśli chcesz wsiąść za kółko a nie jesteś pewny. Jak tego nie zrobią a ty potem spowodujesz wypadek i wyjdzie >0,2 to mogą odpowiadać co najmniej za niedopełnienie obowiązków.
Rozłożenie całej aparturki trwa około 5 minut, więc pewnie chodzi o to, że się nie chciało, ja dmuchałem tak w Dobczycach, tam nikt nie widział problemu.
Rozłożenie całej aparturki trwa około 5 minut, więc pewnie chodzi o to, że się nie chciało, ja dmuchałem tak w Dobczycach, tam nikt nie widział problemu.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Nie muszą. Mogą gdy nie mają ważniejszych spraw na głowie co w rezultacie sprowadza się do "widzimisię" dyżurnego.muszą cię zbadać jeśli chcesz wsiąść
Dlatego trzeba grzecznie poprosić i uzasadnić potrzebę badania. Ja osobiście badałem się w Karpaczu po weselu - chętni nie byli ale jak wytłumaczyłem okoliczności to zmienili nastawienie. Zresztą im się nie dziwię, pewnie mają pełno osobników idących badać się dla zabawy.
-
Autor tematu - Obywatel
Lilith- to żadne głupoty
http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/10 ... ,id,t.html
a pierwszy komentarz przeczytałeś?
http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/10 ... ,id,t.html
a pierwszy komentarz przeczytałeś?