ad2222 pisze:LordRuthwen, a to nie było tak, że pierwszy remont był 'wychodzony' przez mieszkańców? Nie rozumiem czegoś - chcecie remontu, robią zgodnie z planem - źle. Chcecie drugiego remontu, robią zgodnie z zapotrzebowaniem - też źle.
Może czasami warto by było podziękować, a nie tylko narzekać
Chronologia była taka: remont był potrzebny, wynudziłem go w dawnym TZDM, zrobili jak zrobili, można powiedzieć, że winowajcy już nie ma. Teraz udało się "wynudzić" poprawienie tegoż parkingu.
Nie zakładam złej woli tychże osób, ale raczej grzech zaniechania. W urzędniczej machinie ktoś wymyślił pas zieleni obok pasa zieleni. A inwestor czyli TZDM, nie wykazał się zdrowym rozsądkiem, walcząc z wydziałem architektury o zmianę uzgodnień, mimo, że sprawa była prosta, a zaproponowane rozwiązanie kuriozalne.
Na szczęście udało się to po tych dwóch latach wyprostować.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Na Wiejskiej w sierpniu również "poprawiono standard życia mieszkańców" likwidując 12 miejsc parkingowych i to wbrew wcześniejszym ustaleniom z mieszkańcami i Radą Osiedla. Bo władza wie lepiej.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
To miejsce będzie chyba najlepsze dla złożenia tego postulatu.
Otóż, niniejszym wnioskuję o podjęcie działań mających na celu przywrócenie transmisji sesji Rad Miejskich. Może MM podejmą się tego. Jeżeli nie to pozostaje jeszcze przekaz audio w internecie. Dzisiaj w dobie elektroniki, wielkiej cyfryzacji Magistratu to chyba żaden problem.
Kuba, nadaj proszę, bieg sprawie na najbliższej sesji.
Uruchomiony został specjalny portal, na którym obecnie prowadzone są konsultacje dotyczące zmian w statutach rad osiedli.
.
Mógłbyś zapytać przy okazji ile kosztowało, a może jeszcze kosztuje utrzymanie poprzedniego portalu konsultacji i po co tworzyć kolejny wirtualny twór.
Zapytałbym panią rzecznik, ale ona się całkiem zbiesiła.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Kilka odpowiedzi na pytania jakie wysłałem w marcu, a sprawy dotyczyły:
Sygnalizacji świetlnej skrzyżowania ulic. Starodąbrowskiej i Lwowskiej, utworzenia boiska dla dzieci przy ul. Fąfary, remontu dróg na Strusinie, a także udostępnienie informacji - bądź sporządzenie wykazu działek i podmiotów, z którymi w ostatnich pięciu latach podpisał Pan/Urząd Miasta Tanowa umowę zamiany nieruchomości. - całkiem istotne w świetle ostatnich informacji prasowych (polecam przeczytanie odpowiedzi - majstersztyk)
oprosiłem także w imieniu internautów aby Pani Rzecznik Prezydenta Miasta Tarnowa była uprzejma "regularnie" zgodnie z wcześniejszą deklaracją odpowiadać na pytania kierowane pod adresem Urzędu na tarnowskim forum internetowym. (brak odpowiedzi)
Była też poruszona kwestia infokiosków, których wykorzystanie jest żadne... "Dlaczego jedno z takich urządzeń zlokalizowane w Urzędzie przy ul. Goldhammera 3 - jest permanentnie wyłączone. Urządzenie to zdaje się kosztowało blisko 10 tys. zł (jeśli nie więcej). To zwykłe marnowanie publicznych pieniędzy. Dodatkowo większość tychże infokiosków stoi w miejscach, które w żaden sposób nie powodują zwiększenia ich użycia, a wprowadzone ograniczenia - sprawiają, że za 10 tys. zł miasto zafundowało ograniczonej liczbie mieszkańców - urządzenie do przeglądania strony internetowej miasta. To wszystko wygląda bardzo nieprofesjonalnie.
Poprosiłem o rozbudowę i ogrodzenie placu zabaw przy Burtniczej, a tekże o informację na jakim etapie jest kwestia budowy spalarni odpadów w Tarnowie.
Kolejny wniosek dotyczy zorganizowania na terenie Tarnowa - wybiegów dla psów.
Na koniec - tradycyjnie już poprosiłem o obiecany już w roku 2009, 2010, 2011 i 2012 - parkingu przy ul. Pracy w Tarnowie.
Jakubie, powiedz mi proszę, czy umowy zawierane przez UM i podległe mu jednostki są gdziekolwiek publikowane?
Przykład: http://bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinBIP ... _50829.asp
Jeżeli nie, to proszę o złożenie takiego wniosku, żeby takie coś zostało stworzone.
Jakub Kwaśny pisze:Kilka odpowiedzi na pytania jakie wysłałem w marcu, a sprawy dotyczyły:
Sygnalizacji świetlnej skrzyżowania ulic. Starodąbrowskiej i Lwowskiej, utworzenia boiska dla dzieci przy ul. Fąfary, remontu dróg na Strusinie, a także udostępnienie informacji - bądź sporządzenie wykazu działek i podmiotów, z którymi w ostatnich pięciu latach podpisał Pan/Urząd Miasta Tanowa umowę zamiany nieruchomości. - całkiem istotne w świetle ostatnich informacji prasowych (polecam przeczytanie odpowiedzi - majstersztyk)
.
W takim razie napisz nie jako Radny Jakub Kwasny , a jako obywatel Jakub Kwásny. Wtedy ci odpiszá,ze rejestr prowadzony jest przez rozne i instytucje i zeby sporzadzic jeden raport dla ciebie wymaga to roku czasu.
Mam znajomego, ktory od 2 mscy codziennie (!!!) dzwoni do UMT i pyta kiedy bedzie droga robiona. W zeszlym tygodniu juz byli na rogatkach wg slow osoby "kompetentnej" z UMT. Dlatego dzisaj znowu dzwonil kiedy przyjada
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell