Recenzja czytników e-booków Onyx Boox
-
Autor tematu - Rhetor
Recenzja czytników e-booków Onyx Boox
Popełniłem coś takiego: KLIK, może komuś się przyda.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Dzięki za recenzje. Szkoda że ten model jest już niedostępny. Nowsze modele z wifi zaczynają się od 700zł...
Zastanawiam się jescze nad tabletem: http://allegro.pl/show_item.php?item=30 ... r_id=66911. Ceny porównywalne. Ale chyba komfort czytania ta czytniku a na tablecie zupełnie inny?
W tablecie jakaś nowość matryla IPS. Nie widziałem tego nigdy na żywo.
Zastanawiam się jescze nad tabletem: http://allegro.pl/show_item.php?item=30 ... r_id=66911. Ceny porównywalne. Ale chyba komfort czytania ta czytniku a na tablecie zupełnie inny?
W tablecie jakaś nowość matryla IPS. Nie widziałem tego nigdy na żywo.
-
Autor tematu - Rhetor
Na tablecie się źle czyta, po godzinie mnie głowa bolała a bateria znika momentalnie.
Czytnik to czytnik.
Swoją drogą pisałem ci, że wifi w czytniku się średnio przydaje, ja swojego użyłem raz, pół roku temu jak sprawdzałem czy działa.
Szybciej jest po prostu wyjąć kartę i wsadzić do czytnika lub podpiąć booxa do PC i wgrać co trzeba.
Czytnik to czytnik.
Swoją drogą pisałem ci, że wifi w czytniku się średnio przydaje, ja swojego użyłem raz, pół roku temu jak sprawdzałem czy działa.
Szybciej jest po prostu wyjąć kartę i wsadzić do czytnika lub podpiąć booxa do PC i wgrać co trzeba.
-
Autor tematu - Rhetor
Ja nie bo mi się nie chciało nigdzie chmurki organizować, mam je na karcie SD i jest git
Kiedyś czytałem Browna na kompie, ale to było męczące. Ostatnio przeczytałem coś na tablecie i przy ustawieniu najmniejszego światła było w miarę znośnie. Jednak wolę papierową książkę.LordRuthwen pisze:Na tablecie się źle czyta, po godzinie mnie głowa bolała a bateria znika momentalnie.
Czytnik to czytnik.
Nie używałem nigdy czytnika - jest jakaś zasadnicza różnica między czytnikiem a tabletem?
-
Autor tematu - Rhetor
Tak, czytnik nie ma podświetlenia a ekran jest tak zrobiony, że czytasz jak z papieru (eink), jakiś tydzień temu się naciąłem i czytając z czytnika chciałem stronę przewrócić.
-
Autor tematu - Rhetor
Owszem mają, ale nie od spodu a od strony czytającego.