ad2222, niekoniecznie. Patrzyłem teraz w kilku miejscach (różne strony bloku), odbieram ok 25 sieci, niezabezpieczone tylko 2. Świadomość rośnie ;-)
^
Internet w Zeto i router
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
-
- Rhetor
Wireless/basic options/channel?
W bloku się cudów nie spodziewaj, nie zapominaj też, że router 2,4 GHz b/g nie wyciągnie więcej niż 35-40 Mb/s a z włączonym szyfrowaniem 20-25 Mb/s
W bloku się cudów nie spodziewaj, nie zapominaj też, że router 2,4 GHz b/g nie wyciągnie więcej niż 35-40 Mb/s a z włączonym szyfrowaniem 20-25 Mb/s
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Jedna drobna uwaga: nigdy nie ustawiaj kanału jako auto gdy mieszkasz w bloku i widzisz więcej niż 4-5 sieci, efekt jest taki, że router co jakiś czas zmienia kanał rozłączając sesje fifirifi.
-
- Rhetor
halford, testowałem, ale na Edimaksie
Dzięki Panowie. inSSIDer pokazał mi, że korzystałem automatycznie z 6 kanału, z którego korzystały jeszcze 4 osoby w zasięgi mojego Wifi. Wymusiłem mu kanał 10. Niestety na www.speedtest.net server kielce wynik jest nie jest rewelacyjny z mozliwościami routera - 18MBit. Na kablu mam 66 Mbit czyli plik potrafi lecieć z neta do 8MB/s. Na lepszej karcie sieciowej mam lepsze wyniki do 10MB/s ~80Mbit.
Mam router TL-WR340G , który dostałem za darmo za podpisanie rocznej umowy w Zeto.
Podsumowując - nie wiem co zyskałem na zmianie kanału Tzn inSSIDER pokazuje mi dość dobry wynik RSSI ale nie wiem co to znaczy.
Mam router TL-WR340G , który dostałem za darmo za podpisanie rocznej umowy w Zeto.
Podsumowując - nie wiem co zyskałem na zmianie kanału Tzn inSSIDER pokazuje mi dość dobry wynik RSSI ale nie wiem co to znaczy.
kaem, Wyniki jaki osiągasz i tak jest dobry jak na możliwości tego routera i liczbę sieci w okolicy. Pamiętaj, że tak na prawdę są tylko 3 kanały, które nie nakładają się na siebie: 1, 6 i 11. Jeśli zależy Ci na lepszych transferach to musisz zainwestować np. w Tp-Link WR1043ND lub coś podobnego w standardzie 300 Mb. Ale nie spodziewaj się też cudów:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... 11423.html
Jak widać trochę większa odległość lub ściana i transfery spadają.
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... 11423.html
Jak widać trochę większa odległość lub ściana i transfery spadają.
3150 A Rh+
-
- Rhetor
A mając 1043 można na nim zrobić cuda: http://www.dobreprogramy.pl/TPLink-ND-j ... 35558.html