Park przy os. Legionów
Oczywiście. Masz rację. Kwestia źle dobranych słów. Bardziej chodziło mi o to, że jak bryła Gemini powędruje bardziej do przodu, to będzie potrzebowała robut ziemnych, które mogłyby zniszczyć część parku sąsiadującą bezpośrednio z centrum. Kiedy wszystko zostanie już zrobione jak należy, będzie można postawił park bezpośrednio w sąsiedztwie centrum, w narzuconym wcześniej kształcie, ewentualnie z drobną modyfikacją. Nie chodziło mi o to, żeby na przykład po rozbudowie upchnąć kilka ławek gdzieś pod samymi blokami i nazwać to parkiem.
-
- Rhetor
A skąd ta informacja,że bryła blaszano-kartonowo-gipsowa powędruje bardziej do przodu? Z przodu to nie teren Gemini.( poza drogą dojazdową i kawałkiem zewnętrznego parkingu)Stradie pisze: Bardziej chodziło mi o to, że jak bryła Gemini powędruje bardziej do przodu, to będzie potrzebowała robut ziemnych, które mogłyby zniszczyć część parku sąsiadującą bezpośrednio z centrum.
Masz informację kiedy i gdzie będzie się odbywała ta dyskusja? Jestem bardzo zainteresowany udziałem w niej.Jakub Kwaśny pisze:Dyskusja się szykuje przy okazji zmiany planu:
Przedstawienie projektu zmiany planu przestrzennego zagospodarowania pomiędzy
ulicami: Starodąbrowska, Nowodąbrowska, Błonie, Jana Pawła II i Słoneczna oraz
przedstawienie koncepcji rozbudowy Centrum Handlowego GEMINI
Z pewnością przy okazji uchwały o przystąpieniu do zmiany planu upomnę się o Park Legionów. Ciekawe jak Prezydent będzie się tłumaczył w tej sprawie?!
-
- Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
Dostał odpowiedź osobiście Dyskusja na ten temat ma się odbyć na drugiej części posiedzenia Komisji Rozwoju Miasta i Spraw Komunalnych - jutro o godz. 15.00 na Goldhammera 3.MST wónraT pisze:I masz odpowiedz?Baxon pisze:Masz informację kiedy i gdzie będzie się odbywała ta dyskusja? Jestem bardzo zainteresowany udziałem w niej.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
Ciekawe czy teraz jakiś tarnowski żurnalista zainteresuje się tematem.
A przy okazji. Komisja Rozwoju Miasta i Spraw Komunalnych w dniu 17 czerwca 2009r. zapoznała sie ze stanem parku. Ukonstytuowanym czy offsetowym?
"Komisja udała się do Parku Legionów mieszczącego się w strefie ochronnej gazociągu wysokoprężnego. Po raz kolejny poruszono kwestię roślinności. Wymieniono nazwy roślin znajdujących się na terenie parku min: świerk serbski czy Grab pospolity a także omówiono ich pielęgnację. Poruszono także kwestię zagospodarowania terenu w boisko sportowe a także placu zabaw, rozmawiano o sprzęcie, który obecnie przekopuje ten teren. P. J. Czupryna oświadczył, że teren obecnie rozkopany powróci do stanu sprzed wykopów. Poruszono kwestię melioracji terenu, jaka ma zostać przeprowadzona na terenie Parku a także omówiono granice parku, jakie mają zostać niebawem ustalone. Dyskutowano na temat umieszczonych tam stacji trafo i niemożliwości ich usunięcia."
"Na polecenie Prezydenta Miasta Tarnowa Wydział Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska opracował ramowy program Rewitalizacji Parków Miasta Tarnowa. Program podzielono na dwie części: z uwzględnieniem parków zabytkowych jak Park Sanguszków, Park Strzelecki, Park Kwiatkowskiego oraz parków miejskich, takich jak: Park Legionów. Park Westerplatte, Park Na Górze Św. Marcina, Parki Planty Kolejowe oraz Park Piaskówka, uznane za parki gminne."
zródło: Protokół Komisji
A przy okazji. Komisja Rozwoju Miasta i Spraw Komunalnych w dniu 17 czerwca 2009r. zapoznała sie ze stanem parku. Ukonstytuowanym czy offsetowym?
"Komisja udała się do Parku Legionów mieszczącego się w strefie ochronnej gazociągu wysokoprężnego. Po raz kolejny poruszono kwestię roślinności. Wymieniono nazwy roślin znajdujących się na terenie parku min: świerk serbski czy Grab pospolity a także omówiono ich pielęgnację. Poruszono także kwestię zagospodarowania terenu w boisko sportowe a także placu zabaw, rozmawiano o sprzęcie, który obecnie przekopuje ten teren. P. J. Czupryna oświadczył, że teren obecnie rozkopany powróci do stanu sprzed wykopów. Poruszono kwestię melioracji terenu, jaka ma zostać przeprowadzona na terenie Parku a także omówiono granice parku, jakie mają zostać niebawem ustalone. Dyskutowano na temat umieszczonych tam stacji trafo i niemożliwości ich usunięcia."
"Na polecenie Prezydenta Miasta Tarnowa Wydział Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska opracował ramowy program Rewitalizacji Parków Miasta Tarnowa. Program podzielono na dwie części: z uwzględnieniem parków zabytkowych jak Park Sanguszków, Park Strzelecki, Park Kwiatkowskiego oraz parków miejskich, takich jak: Park Legionów. Park Westerplatte, Park Na Górze Św. Marcina, Parki Planty Kolejowe oraz Park Piaskówka, uznane za parki gminne."
zródło: Protokół Komisji
-
- Rhetor
Zwracam uwagę na "Parku Legionów mieszczącego się w strefie ochronnej gazociągu wysokoprężnego" i "Wymieniono nazwy roślin"
Dla mnie hit. Zapewne dla
Poczekajmy na wieści od Baxona lub Radnego/ych z dzisiejszej Komisji.
Może Radny opublikuje tutaj materiały dotyczące tej sprawy dostarczone mu drogą elektroniczną.
Dla mnie hit. Zapewne dla
również.bryła Gemini powędruje bardziej do przodu, to będzie potrzebowała robut ziemnych,
Poczekajmy na wieści od Baxona lub Radnego/ych z dzisiejszej Komisji.
Może Radny opublikuje tutaj materiały dotyczące tej sprawy dostarczone mu drogą elektroniczną.
Czyli twierdzisz, że gemini nie wywiązuje się z offsetu tylko dlatego, że od dawna (od początku?) planowali rozbudowę? A może w planach mają kolejne rozbudowy? I tak co dwa lata będą się budować, a park zobaczymy jak świnia niebo.Stradie pisze:Oczywiście. Masz rację. Kwestia źle dobranych słów. Bardziej chodziło mi o to, że jak bryła Gemini powędruje bardziej do przodu, to będzie potrzebowała robut ziemnych, które mogłyby zniszczyć część parku sąsiadującą bezpośrednio z centrum..
-
- Rhetor
wadas pisze:Czyli twierdzisz, że gemini nie wywiązuje się z offsetu
Jak to się nazywa?Gazeta Krakowska pisze: Ściana galerii sąsiadować będzie więc z Parkiem Legionów, co nie wszystkim samorządowcom przypadło do gustu.- To będzie równoznaczne z końcem istnienia tego parku - komentował radny Grzegorz Kądzielawski.
Przedstawiciele inwestora kilkakrotnie zapewniali członków komisji, że inwestycja nie będzie ingerowała w Park Legionów. Ten niewielki teren zielony może jednak stać się kością niezgody między inwestorem i radnymi. Według tych ostatnich, park miał zostać zagospodarowany na rzecz miasta przez inwestora w ramach "offsetu" już przed dwoma laty. Przedstawiciele Gemini zadeklarowali we wtorek "współpracę w tym zakresie".
-
- Rhetor
-
- Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
Radny czeka na odpowiedź na piśmie. Bo na moje pytanie czy Anny Czech konkretów nie było...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;