Można pytać w zajezdni MPK. Żadne formalne podania nie są potrzebne.lll pisze:Nie pogardzę również pożyczonym paliwem
Remont Krakowskiej
-
- Rhetor
Zaraza mnie trafi. Po jaka cholerę siedzą w tych biurach, skoro do nowej rozpadającej się ulicy potrzeba zewnętrznych ekspertyz !!!!. Przecież do jasnej cholery projekt ktoś zatwierdził !!!!. Projektant robił ZGODNIE z życzeniem inwestora, chyba, bo jeżeli nie, to projekt zje...ny, albo urzędnicy ŹLE postawili wymagania. Co tu jest skomplikowane ??.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
bez przesady, nawet dobry projekt można skaszanić - od tego są inżynierowie nadzoru, żeby pilnować budowlańców co wyprawiają a przy okazji takiej inwestycji psim obowiązkiem inwestora jest właśnie dobry nadzór bo wydaje nie swoją kasę. no ale to taka teoria, w kraju k*** i szatana mocno opcjonalna
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
Nadzór w Tarnowie zwłaszcza nad inwestycjami drogowymi dla ekipy JE Prezydenta to zadanie wręcz heroiczne...
Napawają mnie w tym kontekście ironią np. dziury na Narutowicza, oczywiście na remontowanym niedawno odcinku do Limanowskiego od strony Tuchowskiej.
Napawają mnie w tym kontekście ironią np. dziury na Narutowicza, oczywiście na remontowanym niedawno odcinku do Limanowskiego od strony Tuchowskiej.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Tak bardzo słuszna uwaga, i dlatego że się nie znam biorę kogoś kto się zna. Podobno taka osoba nazywa się inspektorem. Resztę przemilczę.Goscinny pisze:W końcu jak budujesz dom, to nie musisz znać się na budowlance,
Kto ma sprawdzić ??. Ten kto się zna, bo ja się nie znam.A wykonawca ma to potem zgodnie z projektem zrobić, a ktoś potem sprawdzić.
Pomyłki się zdarzają, tylko u nas jakoś pomyłka goni pomyłkę, dziwne. Inżynier jest od tego, żeby pilnować zrobienia zgodnie z projektem, bo on nie wiem co tam sobie uwidział projektant. Inwestor, w tym przypadku miasto, za nasze pieniądze, ma to głęboko, bo co im zrobimy, zwolnimy ??. Jeżeli projekt jest zły to leci projektan, jezeli wykonanie to inspektor. Chyba proste, a jednak nie. Winnych jak zwykle nie ma 7 baniek pocżło się. Czekam az dafi zwali winę na kler.maup pisze:bez przesady, nawet dobry projekt można skaszanić - od tego są inżynierowie nadzoru, żeby pilnować budowlańców co wyprawiają a przy okazji takiej inwestycji psim obowiązkiem inwestora jest właśnie dobry nadzór bo wydaje nie swoją kasę.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
sander, gdy się robi takie rzeczy w zimie to bez najśmielszych przypuszczeń tak będzie. Zapewne były terminy itd. Szkoda komentować, bo się scyzoryk w kieszeni otwiera.