Remonty ulic w Tarnowie
dziś w deszczu ze śniegiem i zapadających ciemnościach się za to zabrali;) - ale za część lisiogórską - bo już za znakiem Tarnów w stronę Kielc...halford pisze:Jak ktoś chce rozwalić zawieszenie i liczyć na odszkodowanie to jest dobra okazja na granicy Tarnowa na Brzozówce. Aby tam przejechać trzeba zwolnić do10 km/h. Dziury na całej szerokości ulicy.
...
-
- Obywatel
W tym temacie: http://www.youtube.com/watch?v=QJe6kaIrMco
Dzisiaj stałem w korku, który spowodowała ekipa zasypująca 1 krater. Widać go mniej więcej na wysokości prawego koła w 10 sekundzie filmu. Na resztę brakło chyba materiału.
Jestem jednak wyrozumiały, bo warunki pogodowe są jakie są i chyba nie da się w tym momencie, przy tej pogodzie, zamknąć pasa i generalnie wyremontować najpierw jednego a później drugiego (w kierunku Tarnowa nie ma wiele lepiej). Pozostaje zatem zwalniać do maks. 10 km/h i turlać się przez te dziury (kratery bardziej mi pasuje, bo w niektórych zmieściłby się "maluch" ) żeby nie stracić w przepaści samochodu.
Dzisiaj stałem w korku, który spowodowała ekipa zasypująca 1 krater. Widać go mniej więcej na wysokości prawego koła w 10 sekundzie filmu. Na resztę brakło chyba materiału.
Jestem jednak wyrozumiały, bo warunki pogodowe są jakie są i chyba nie da się w tym momencie, przy tej pogodzie, zamknąć pasa i generalnie wyremontować najpierw jednego a później drugiego (w kierunku Tarnowa nie ma wiele lepiej). Pozostaje zatem zwalniać do maks. 10 km/h i turlać się przez te dziury (kratery bardziej mi pasuje, bo w niektórych zmieściłby się "maluch" ) żeby nie stracić w przepaści samochodu.
Ale nikt nie zgłosił i sprawy nie ma Z tego wynika że u nas w mieście wszystko trzeba ''zgłaszać '' ....dziury , nie odśnieżone miejskie chodniki w lecie zarośnięte ''ścieżki rowerowe'' , malowanie pasów itp itd .sajdak pisze:tylko że te dziury się tam pojawiły z pół roku temu...
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Dziury w tym miejscu były "od zawsze". Zeszłej zimy też nie było lekko, a po zimie nawet gorzej. Ale co jakiś czas coś tam podłatano i co najwyżej trzeba było delikatnie zwalniać. Takich kraterów jak teraz nie widziałem w tym miejscu nigdy.sajdak pisze:tylko że te dziury się tam pojawiły z pół roku temu...
PS Dzisiaj znów nieco nasypano do tych dziur. Chyba tego samego co ostatnio, czyli w weekend znowu będziemy jeździć jak po Księżycu.
Znajduje sie w granicach Tarnowa takich księżycy -ców po zimie przybedzie sporo bo widząc ilość ''spękań'' i to takich porządnych nie wróżę im dobrze ....już nie mówię o dziurach które powychodziły dziesiątkami jak nie setkami ..... no ale nikt nie zgłasza więc na razie problemu nie masajdak pisze:bo księżyc znajduje się na pograniczu;>
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Nowoczesne walcowanie masy gumiakowej
https://www.youtube.com/watch?v=hSFTRL0BuGk
https://www.youtube.com/watch?v=hSFTRL0BuGk
Te dziury na granicy Tarnowa przed Brzozówką są bardzo niebezpieczne. Osobiście widziałem jak w nocy Skoda na warszawskich blachach pędziła około 90km/h, wpadła w nie po czym straciła panowanie i bokiem zahaczyła o barierkę kilkanaście metrów dalej. Wiem, że w nocy nie powinien tam jechać więcej niz 60 ale wiadomo że nikt tyle nie jeździ gdy warunki są dobre a żaden znak łaskawie nie informuje o "przełomach" na tym odcinku.
''Zgłaszam'' krater bo to już dziurą nie można nazwać na wysokości przejścia dla pieszych koło Nowego Szpitala , podobnie na Mickiewicza na wysokości Poczty , Tuchowska cała , Narutowicza słynny kawałek koło Bandrowskiego , wszystkie drogi osiedlowe (Bitwy o Wał Pomorski tragedia ) Koszycka ,Okrężna ,Braci Saków ....WSZYSTKO ZGŁASZAM to tak z weekendu na szybko .