Autostrada A4
-
- Archont
Wczoraj, korek na JP jak zawsze w piątek, jedzie sobie karetka, stoi w korku jakieś 5 minut, przy włączonych sygnałach. Kierowcy nie maja gdzie sie usunąc, niektórzy pewnie nawet nie wiedza że z tylu karetka próboje przejechać. Może 5 minut to mało... ale czy właśnie nie o te minuty walczy się ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Archont
Nawet InterRegio jeździ przez Ostrów
Co do korków: skoro nie pasuje autostrada to trzeba będzie ją zaorać. O podobnie jak tu:
http://www.youtube.com/watch?v=E33GW6PnCw8
Co do korków: skoro nie pasuje autostrada to trzeba będzie ją zaorać. O podobnie jak tu:
http://www.youtube.com/watch?v=E33GW6PnCw8
Wpłynęły, wpłynęły!maup pisze:a wpłynęły w ogóle jakieś na pierwsze terminy?
Szkopuł w tym, że firmy które chcą uczestniczyć w przetargu zadają dużą ilość pytań /około 800/ i zamawiający stopniowo odpowiada na nie. Obecnie są już odpowiedzi na ponad 400 pytań. Fakt że niektóre kończą się krótkim "Tak jak zakłada projekt".
Po prostu wykonawcy chcą dokładnie wiedzieć na czym stoją przed rozpoczęciem już rozpoczętych i przerwanych prac, aby w trakcie wykonywania robót nie obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Nie, niestety nie wiem. Nigdzie wcześniej nie znalazłem żadnych publikacji na temat jakie firmy przystąpiły do przetargu, aby kontynuować budowę tego odcinka autostrady po odwołaniu Hydrobudowy z tego kontraktu.Zimny pisze:A wiesz może jakie firmy przystąpiły do składania ofert?
Jedno jest natomiast znamienne to to, że przetarg ogłasza rzeszowska GDDKiA, a nadzór na budową tego odcinka będzie sprawować krakowska GDDKiA.
Nie wiem czemu, ale to już jest faktem. Czyżby małe zaufanie do rzeszowskiej "gedaki"?
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Co do przejęcia nadzoru nad tym odcinkiem autostrady przez Kraków to oficjalnie podano że w związku z tym że cała A4 w woj podkarpackim jest w budowie a w małopolskim już de facto jest zbudowana to Kraków ma odciążyć oddział podkarpacki. Przynajmniej tak podano oficjalnie i nie wiem czy jest drugie dno.
A odległość między węzłem Wielicka i węzłem Bieżanów zmieniła się o kolejne minus 4 km
Na pierwszym jest Tarnów 67, na drugim za 3 km Tarnów 74 (wcześniej było 70)
Nie wiem, kto w GDDKiA jest mistrzem matematyki, ale dałbym mu nagrodę Darwina
Na pierwszym jest Tarnów 67, na drugim za 3 km Tarnów 74 (wcześniej było 70)
Nie wiem, kto w GDDKiA jest mistrzem matematyki, ale dałbym mu nagrodę Darwina
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl