Naziemna telewizja cyfrowa w Tarnowie
Dziwne bo na osiedlu Westerplatte na blokach dostosowano anteny zbiorcze pod DVB-T. Legiony podlegają chyba tej samej spółdzielni więc u Was też powinni coś zrobić z antenamiMathias88 pisze:odbieracie sygnal na zbiorczej antenie blokowej? gdy podlaczylem niestety nic nie wyszukalo. mieszkam na os. legionow. czy antena pokojowa to jedyne wyjscie w tej sytuacji? na niej łapie mi tylko mux1... ;/
Mam z tym pewien problem otóż w domu piętrowym do jednej anteny podpietne jest 3 telewizory u góry jeden zresztą nowy bo nie ma jeszcze roku zaczął od 3-4 miesięcy szwankować tzn 1,2,3 regionalna działają bez zarzutu natomiast polsat, tvn tv4 aż bo polo tv i TTTvi coś tam jeszcze szwankuje tzn albo nie ma sygnału albo są piksele(kostki i zacinanie). Myślałem że to z Marcinką jest problem ale na dole już wszystko ok a u góry pomimo ponowienia wyszukiwania dalej nic. NIE WIEM CZY TO PROBLEM KABLA CZY MOŻE TELEWIZORA??
Prawdopodobnie "kabla". Wszystko zależy od długości, jakości połączeń, użytego przewodu, sposobu rozgałęzienia sygnału. Co zawiniło, da się łatwo wykluczyć domowym sposobem poprzez chwilową zamianę telewizorów.
Napisz coś więcej: jaki przewód (symbol), ile metrów, w jaki sposób rozdzielasz sygnał i czym (nazwa lub zdjęcie).
Napisz coś więcej: jaki przewód (symbol), ile metrów, w jaki sposób rozdzielasz sygnał i czym (nazwa lub zdjęcie).
Z informacji na stronie http://cyfryzacja.gov.pl/Harmonogram,wylaczen,748.html wynika że 22 kwietnia sygnał analogowy wyłączą w Tarnowie czyli wychodzi na to że po świętach będę musiał w telewizor zainwestować
-
- Obywatel