Park przy os. Legionów

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Oczywiście. Masz rację. Kwestia źle dobranych słów. Bardziej chodziło mi o to, że jak bryła Gemini powędruje bardziej do przodu, to będzie potrzebowała robut ziemnych, które mogłyby zniszczyć część parku sąsiadującą bezpośrednio z centrum. Kiedy wszystko zostanie już zrobione jak należy, będzie można postawił park bezpośrednio w sąsiedztwie centrum, w narzuconym wcześniej kształcie, ewentualnie z drobną modyfikacją. Nie chodziło mi o to, żeby na przykład po rozbudowie upchnąć kilka ławek gdzieś pod samymi blokami i nazwać to parkiem.

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

Stradie pisze: Bardziej chodziło mi o to, że jak bryła Gemini powędruje bardziej do przodu, to będzie potrzebowała robut ziemnych, które mogłyby zniszczyć część parku sąsiadującą bezpośrednio z centrum.
A skąd ta informacja,że bryła blaszano-kartonowo-gipsowa powędruje bardziej do przodu? Z przodu to nie teren Gemini.( poza drogą dojazdową i kawałkiem zewnętrznego parkingu)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Jakub Kwaśny pisze:Dyskusja się szykuje przy okazji zmiany planu:

Przedstawienie projektu zmiany planu przestrzennego zagospodarowania pomiędzy
ulicami: Starodąbrowska, Nowodąbrowska, Błonie, Jana Pawła II i Słoneczna oraz
przedstawienie koncepcji rozbudowy Centrum Handlowego GEMINI

Z pewnością przy okazji uchwały o przystąpieniu do zmiany planu upomnę się o Park Legionów. Ciekawe jak Prezydent będzie się tłumaczył w tej sprawie?!
Masz informację kiedy i gdzie będzie się odbywała ta dyskusja? Jestem bardzo zainteresowany udziałem w niej.

MST wónraT
Rhetor

Baxon pisze:Masz informację kiedy i gdzie będzie się odbywała ta dyskusja? Jestem bardzo zainteresowany udziałem w niej.
I masz odpowiedz?

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

MST wónraT pisze:
Baxon pisze:Masz informację kiedy i gdzie będzie się odbywała ta dyskusja? Jestem bardzo zainteresowany udziałem w niej.
I masz odpowiedz?
Dostał odpowiedź osobiście :) Dyskusja na ten temat ma się odbyć na drugiej części posiedzenia Komisji Rozwoju Miasta i Spraw Komunalnych - jutro o godz. 15.00 na Goldhammera 3.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

MST wónraT
Rhetor

Ciekawe czy teraz jakiś tarnowski żurnalista zainteresuje się tematem.

A przy okazji. Komisja Rozwoju Miasta i Spraw Komunalnych w dniu 17 czerwca 2009r. zapoznała sie ze stanem parku. Ukonstytuowanym czy offsetowym?

"Komisja udała się do Parku Legionów mieszczącego się w strefie ochronnej gazociągu wysokoprężnego. Po raz kolejny poruszono kwestię roślinności. Wymieniono nazwy roślin znajdujących się na terenie parku min: świerk serbski czy Grab pospolity a także omówiono ich pielęgnację. Poruszono także kwestię zagospodarowania terenu w boisko sportowe a także placu zabaw, rozmawiano o sprzęcie, który obecnie przekopuje ten teren. P. J. Czupryna oświadczył, że teren obecnie rozkopany powróci do stanu sprzed wykopów. Poruszono kwestię melioracji terenu, jaka ma zostać przeprowadzona na terenie Parku a także omówiono granice parku, jakie mają zostać niebawem ustalone. Dyskutowano na temat umieszczonych tam stacji trafo i niemożliwości ich usunięcia."

"Na polecenie Prezydenta Miasta Tarnowa Wydział Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska opracował ramowy program Rewitalizacji Parków Miasta Tarnowa. Program podzielono na dwie części: z uwzględnieniem parków zabytkowych jak Park Sanguszków, Park Strzelecki, Park Kwiatkowskiego oraz parków miejskich, takich jak: Park Legionów. Park Westerplatte, Park Na Górze Św. Marcina, Parki Planty Kolejowe oraz Park Piaskówka, uznane za parki gminne."

zródło: Protokół Komisji

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Czyli udają, że tam ma być i to jest stan docelowy. Nawet dobrze nie wiedzą, gdzie ten park jest:
MST wónraT pisze:omówiono granice parku, jakie mają zostać niebawem ustalone

MST wónraT
Rhetor

Zwracam uwagę na "Parku Legionów mieszczącego się w strefie ochronnej gazociągu wysokoprężnego" i "Wymieniono nazwy roślin"

Dla mnie hit. Zapewne dla
bryła Gemini powędruje bardziej do przodu, to będzie potrzebowała robut ziemnych,
również.

Poczekajmy na wieści od Baxona lub Radnego/ych ;) z dzisiejszej Komisji.

Może Radny opublikuje tutaj materiały dotyczące tej sprawy dostarczone mu drogą elektroniczną.

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

Stradie pisze:Oczywiście. Masz rację. Kwestia źle dobranych słów. Bardziej chodziło mi o to, że jak bryła Gemini powędruje bardziej do przodu, to będzie potrzebowała robut ziemnych, które mogłyby zniszczyć część parku sąsiadującą bezpośrednio z centrum..
Czyli twierdzisz, że gemini nie wywiązuje się z offsetu tylko dlatego, że od dawna (od początku?) planowali rozbudowę? A może w planach mają kolejne rozbudowy? I tak co dwa lata będą się budować, a park zobaczymy jak świnia niebo.

MST wónraT
Rhetor

wadas pisze:Czyli twierdzisz, że gemini nie wywiązuje się z offsetu
Gazeta Krakowska pisze: Ściana galerii sąsiadować będzie więc z Parkiem Legionów, co nie wszystkim samorządowcom przypadło do gustu.- To będzie równoznaczne z końcem istnienia tego parku - komentował radny Grzegorz Kądzielawski.
Przedstawiciele inwestora kilkakrotnie zapewniali członków komisji, że inwestycja nie będzie ingerowała w Park Legionów. Ten niewielki teren zielony może jednak stać się kością niezgody między inwestorem i radnymi. Według tych ostatnich, park miał zostać zagospodarowany na rzecz miasta przez inwestora w ramach "offsetu" już przed dwoma laty. Przedstawiciele Gemini zadeklarowali we wtorek "współpracę w tym zakresie".
Jak to się nazywa?

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

MST wónraT, "lanie wody". "Współpraca" może polegać np. "miasto robi park, a my kupujemy ławeczki (z obowiązkowym logo)".

MST wónraT
Rhetor

Mieliśmy ukonstytuowany, później offsetowy, teraz współpracy.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

MST wónraT pisze: Poczekajmy na wieści od Baxona lub Radnego/ych ;) z dzisiejszej Komisji.
Ode mnie niczego się nie dowiecie bo po prostu nie dotarłem. Miałem mieć luźny dzień a wyszedł maraton :/

MST wónraT
Rhetor

Baxon pisze:Ode mnie niczego się nie dowiecie bo po prostu nie dotarłem.
Może Radny/i, w ostateczności protokół.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Radny czeka na odpowiedź na piśmie. Bo na moje pytanie czy Anny Czech konkretów nie było...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

ODPOWIEDZ