Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Muszę się tutaj w całej rozciagłości zgodzić z Pankowalem ;)

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

w razie stłuczki, sytuacja patowa ;)

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

Jako że często przemierzam to skrzyżowanie, podzielam pogląd pankowal-a stwierdzający, że jest to bubel i będzie ktoś miał w przyszłości problem.

Dlaczego nie może być "normalnie" w tym naszym Tarnowie?
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Awatar użytkownika

kwaciu
Prytan

Post autor: kwaciu »

Napiszcie maila do tego speca z TVP Kraków. Ciekaw jestem jego opini odnośnie tego skrzyżowania Krakowska/Bandrowskiego.

Baxon: Koniec strefy zamieszkania to nie STOP, więc możesz się czołgać bolidem i kręcić głową na boki.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Można zastosować manewr z Paderewskiego gdzie 15 m od Kasprowicza w kierunku Klikowskiej zaczyna się strefa zamieszkania. Opuszczając strefę kierowca nie musi nikomu ustępować pierwszeństwa bo nie ma w tym miejscu żadnego skrzyżowania, a dojeżdżając do skrzyżowania z Kasprowicza obowiązują zwykłe przepisy. Tak wnioskuję z tej sytuacji.

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

Kto odpowiada za stan chodnikow w miescie? Ze o stanie jezdni nie wspomne?
jakies sluzby miejskie? czy wlasciciele poszczegolnych budynkow? Spoldzielnie? Inne? Batman? Zaloga G?
Wczoraj wieczorem mozna bylo cale miasto na lyzwach przejechac.
Urzednicy miejscy i te wszystkie samorzadowo-nierzadowe s.u.k.i.n.synki to lewituja pol metra nad ziemia czy co? Prezydent cala zime z chaty nie wylazi? Pod ziemia ryje jak krety? Udaje ze zimy nie ma?
Jak ja zawale robote - nie dostane kasy; albo dostane po lbie. A oni co? Premie i pochwale? i pani rzecznik znowu w mediach idiotke z sieie zzrobi ze mamy cud miod i orzeszki?

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

sainte_nitouche, pani "rzecznik" powie, że to zarządcy są źli, a miasto odśnieża, co jest oczywiście kłamstwem.
"Moja" ulica nieodśnieżona od początku zimy - a chodniki sa miejskie. Ogólnie to najgorzej wyglądają właśnie te miejskie fragmenty - SM przecież nie da swojemu szefowi mandatu, prawda?

Awatar użytkownika

mirak
Archont

Post autor: mirak »

Gościnny jak to nie odśnieża? W piątek nawet kosmiczna fontanna była do kostki odsypana :lol:
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

mirak, no widzisz, mojej ulicy z pałacu nie widać, to można jej nie odśnieżać całą zimę.

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

sainte_nitouche pisze:Kto odpowiada za stan chodnikow w miescie?
Obrazek

Może służby podległe Najwyższemu Kierownictwu odszukają tablicę, a potem i może chodnik?

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Post autor: małopolska2 »

Z jakiegokolwiek osiedla można zadzwonić na straż miejską że ta a ta administracja/spółdzielnia nie odśnieża tu i tu, mandat leci od razu! Jeśli panie emerytki-sprzątaczki nie dają rady nikogo to nie interesuje, kierownik, sekretarka czy kadrowa ma łapać za szuflę i odśnieżać !

Awatar użytkownika

mirak
Archont

Post autor: mirak »

A za miejskie kto dostanie mandat?
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"

Awatar użytkownika

kwaciu
Prytan

Post autor: kwaciu »

O odśnieżaniu chodników osiedlowych to raczej temat nie jest.
Zbliżając się do tematu:
Ciekawe jak tam u nas zdawalność nowych egzaminów teoretycznych na prawo jazdy. Jak ktoś zdawał niech się pochwali. Z tego co wyczytałem na portalach, w Krakowie 10% zdawalności, w Bydgoszczy 12% na nowych zasadach od wczoraj.
Troszkę sobie dorobią WORDy.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Ja zdawałem "online" i nie zdałem. Oczywiście pytania związane z ważnymi i mniej ważnymi przepisami miałem ok, ale wyłożyłem się na takich duperelach typu:
"Jaka powinna być odległość pomiędzy pojazdami w tunelu mającym powyżej 500m w terenie niezabudowanym" - sprawdziłem, jest taki jeden w Polsce :)
Albo nie wiedziałem, że znak D-21 ("szpital") oznacza również, że nie mogę stwarzać zbyt dużego hałasu w jego pobliżu (cokolwiek oznacza, zbyt duży hałas).
A z większych błędów, to jeden miałem związany z rondem, ale to przez Agorę, bo odpowiedziałem, że przy zjeździe z ronda nie potrzeba sygnalizować tego zamiaru prawym kierunkowskazem. :)

Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

A ja trochę o kulturze i przede wszystkim wyobraźni kierowców, której brakuje w Tarnowie.
Wyjeżdżam dziś z ul. Zagumnie w Klikowską. Ponieważ z lewej jadą auta, czekam cierpliwie coby włączyć sie do ruchu. W tym czasie jakiś pan skręca z Klikowskiej w Zagumnie. I zdziwienie, i głupie miny w moją stronę. Bo jak sie okazało, wjazd lekko zasypany śniegiem; tak że miejsca tylko na jedno auto.
A nie można by tak chwilkę poczekać, abym mogła się włączyć do ruchu? Usuwam sie z drogi, pan wjeżdża...po czym ciąg dalszy głupich min, bo pan się nie zmieścił i czekał aż wyjadę. Tylko było to bardzo utrudnione, gdyż swoim autem zasłonił mi całkowicie widoczność :D

Ja mam wrażenie, że niektórych czasami myślenie to boli...

ODPOWIEDZ