Autostrada A4
-
- Prytan
Jako mieszkaniec który ma widok na JP II stwierdzam - jest gorzej niż było. Ruch jest większy, szególnie jadąc z JP II w strone szpitala.
Zastanawiam się też nad jednym:
Kiedys przez taką Łapczyce czy inne podobne wioski przejeżdżał cały ruch osobówek i ciężarówek. Licząc na procenty sądze że 70% osobówki - 30% ciężarówki.
Zniknęła im z tych 70% większość - a oni dalej narzekają. Wiadomo jest to na jakiś czas, że będzie to kiedyś zmienione. To zamiast się cieszyć że zniknął im spory ruch i poczekać spokojnie na lepsze czasy (otwarcie A4 dla TIR-ów), oni wiecznie narzekają
Wiem, wiem brzmie jak egoista Tarnowski
Zastanawiam się też nad jednym:
Kiedys przez taką Łapczyce czy inne podobne wioski przejeżdżał cały ruch osobówek i ciężarówek. Licząc na procenty sądze że 70% osobówki - 30% ciężarówki.
Zniknęła im z tych 70% większość - a oni dalej narzekają. Wiadomo jest to na jakiś czas, że będzie to kiedyś zmienione. To zamiast się cieszyć że zniknął im spory ruch i poczekać spokojnie na lepsze czasy (otwarcie A4 dla TIR-ów), oni wiecznie narzekają
Wiem, wiem brzmie jak egoista Tarnowski
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Na JPII ruch się zwiększył chociaż najbardziej jest to widoczne w przed jakimiś świętami i w piątek. Oprócz tego zwiększył się ruch na Dąbrowskiej - sam go generuje bo jak mam jechać z Zielonego w stronę rondka przy Oplu to jadę przez osiedle a później koło delikatesów i odcinek specjalny koło przedszkola i szkoły. Miałem nadzieje że może to wyremontują zanim otworza autostradę ale nikomu nie przyszło do głowy że ktoś tamtędy może omijać JPII więc jeździmy po dziurach -przynajmniej nikt 20/h nie przekracza
-
- Archont
A propo tego przejazdu to chyba na wiosnę zostanie otwarty wiadukt przy ulicy Wiadukt łączący Lwowską z Orkana i prawdopodobnie osoby znające ten przejazd od strony nowego szpitala do ulicy Jana Pawła właśnie tamtędy pojadą omijając rondo na Lwowskiej, wiadukt na Lwowskiej i trzykrotnie sygnalizację świetlną. I dopiero wtedy ulica M.Dąbrowskiej może być zakorkowana.
kawałek wyżej jest ganz nowa nawierzchnia, poza tym już się zdarza, że jakiś myślący inaczej w TIRze próbuje się tam ryć i utyka
Ostatnio zmieniony 16-01-2013, 16:31 przez maup, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
Tyle, że wiadukt jest i będzie wąski, uliczki tam sa wąskie, a sama ul. Wiadukt jest przecież w zasadzie gruntowa - ciężki to skrót, ale tubylec zawsze przejedziemałopolska2 pisze:zostanie otwarty wiadukt przy ulicy Wiadukt łączący Lwowską z Orkana
Poczekamy tam na pierwszego TIR'a który wjedzie i zakorkuje na pół dnia ten skrót
Wczoraj na TVP Kraków był reportaż o ''oświetlonej autostradzie '' w Brzozówce która jest oświetlana latarniami a na której ruch się nie odbywa .... ponadto było o słynnym wiadukcie bez chodnika ....ponoć chodnik ma być do Sierpnia ....zobaczymy
''Bliższy Bogu jest niewierzący stosujący w życiu siedem przykazań, niż katolik, który wypełnia tylko trzy pierwsze''
Tutaj jest materiał o którym pisze Kulfon
http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/ro ... a4/9804055
http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/ro ... a4/9804055
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
heheh . Gość pieprzy o dużych kosztach wyłączenia lamp a Sroka na chłopski rozum żeby żarówki wykręcić. Normalnie głupota urzędników nie zna granic.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;