Piłka nożna II liga - Unia Tarnów
Co do Pana kubisztala to przypomniało mi się takie zdarzenie.Kiedys kiedy byłem młody prowadziłem zawody piłki nożnej w naszym regionie jako sedzia piłkarski.. Wówczas dobrym poletkiem zarobkowwym było pisanie relacji z takich meczy do gazet miejscowycj , ale i nie tylko, co czynił też rzeczony Pan Kubisztal .Problem w tym ,ze na tamte czasy brało się pare złotych za taki artykuł, więc Pan Kubisztal "obrabiał" kilka meczy w tym samym terminie !! W związku z tym zdarzało sie ,że wpadał zdyszany w przewie meczu prosząc o składy druzyn z protokołu sedziowskiego , a potem wypisywał wierutne bzdury na tem tego co działo sie w pierwszej połowie tego meczu, niejednokrotnie pozwalając sobie na uszczypliwe uwagi na temat pracy sedziów. Zdarzyło sie później raz ,że pan Kubisztal wpadł jak zwykle w przerwie meczu po składy druzyn i ja zwyczajnie odmówiłem mu , tłumacząc ,ż eobowiazki reportera takich zawodów zaczynaja się od jego samego poczatku. Wyszedł był z szatni i ku mojemu zdziwieniu opisał całe zawody jak to zawodnicy jednej i drugiej druzyny mocno walczyli o wynik i oczywiście nie omieszkał dodac ,że najsłabszym punktem zawodów był sędzia. Nie musze tłumaczyc Wam wszystkim ,ze fachowiec z niego żaden, a dodac nalezy do tego, że chłop prosty, co i wygladem swym potwierdza na co dzień. Nie cytujcie więc jego opinii bo szkoda czasu i miejsca na forum. Radnym jest sie z wyboru Panie Kubisztal a nie z mianowania, więc i szacunek i obiektywizm nalezy się bez łaski. Wiem ,że dziś trudno o zauważenie tekstu gdy nie ma w nim kotrowersji, ale pamiętac nalezy ,że Radny to nie funkcja dyżurnego w szatni w przedszkolu. Głowa do góry Panie Kubisztal , bo widząc Pana ostanio coć mi się wydaje , że zgarbiony Waść jesteś ! Byle do wiosny, może kibice "Jaskółek" dopna swego i utrzymaja jednak jedyny wizerunek tarnowskiego sportu na tak wysokim poziomie.
Były sędzia piłkarski.
Były sędzia piłkarski.
Bob, w sumie to nie śmieszne, a raczej straszne - robienie ze stadionowej bandyterki uciśnionych:
następnym krokiem będzie beatyfikacja Piotra Staruchowicza.Kibice dzisiaj ponoszą za to wysoką cenę, płacąc kolegia za publiczne prezentowanie swoich poglądów, a w najbardziej drastycznych przypadkach odsiadując miesiące w areszcie bez aktu oskarżenia o przestępstwo. Podczas naszej pielgrzymki modlimy się szczególnie za tych, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości - wybił ks. Wąsowicz.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Wg Ciebie Staruch jest winny bo co masz dowody jakieś czy wierzysz w to co mówia tv i gazetach półki co nikt nie ma ? a Staruch dalej siedzi tylko zarzuty sie zmieniaja i świdkowie koronni. Czyżby nie podobało sie władzy że mówi o nich prawde? ale to osobny temat.
Jeśli ks Wąsowicz mówi, Boniek coś zaczyna mówić, Stowarzyszenia Kibiców mówili mówią i zapewne bedą mówić wiec cos w tym chyba jest a dla Ciebie jako zwykłej osoby kibice=kibol, chuligani, bandyci...itd
Jeśli ks Wąsowicz mówi, Boniek coś zaczyna mówić, Stowarzyszenia Kibiców mówili mówią i zapewne bedą mówić wiec cos w tym chyba jest a dla Ciebie jako zwykłej osoby kibice=kibol, chuligani, bandyci...itd
Pożyjemy, zobaczymy.Bob pisze:a Staruch dalej siedzi tylko zarzuty sie zmieniaja i świdkowie koronni.
Niech mówią, po to są - ale niech nie dają kibicom przeświadczenia, że chuliganeria = patriotyzm.Bob pisze:Jeśli ks Wąsowicz mówi, Boniek coś zaczyna mówić, Stowarzyszenia Kibiców mówili mówią i zapewne bedą mówić
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Zobaczymy jak wyjdzie dla mnie wyrok sprawiedliwości wyglada tak... dajcie człowieka a paragraf znajdziemy....
Co do Patryjotyzmu... to chciałbym zobaczyc np Ciebie taki Patryjotyzm jak u kibiców których sie za to zamyka i dostaja zakazy stadionowe... Wszystko co jest anty komuna jest złe i nie wygodne dla obecnego rządu.
P.S Temat powinnien wrócić do swojego tematu...
Co do Patryjotyzmu... to chciałbym zobaczyc np Ciebie taki Patryjotyzm jak u kibiców których sie za to zamyka i dostaja zakazy stadionowe... Wszystko co jest anty komuna jest złe i nie wygodne dla obecnego rządu.
P.S Temat powinnien wrócić do swojego tematu...